reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam ząbek!!!

reklama
Ząbków juz troszkę mamy, a wiec i szczotkowanie powinno codziennie być. A zdarza nam się zapomniec:zawstydzona/y: Albo Wiki nie chce buzki otworzyć. A powiedzcie dziewczyny ile razy dziennie powinno sie myć takim maluszkom ząbki??

Kaja, "powinno sie" po kazdym posilku... :-p Ale wiadomo, jak to jest w zyciu. :-)
Gratuluje pieknego wyniku zebowego!!! :szok::szok::szok::-D

My bylismy jakies trzy tygodnie temu u pediatry. Powiedziala, ze Piotrus ma tak opuchniete dziasla, ze zeby beda mu teraz wychodzily na potege! Od tamtej pory wyszedl jeden... :-p Nastepne to chyba osemki mu rusza, bo reke tak gleboko wklada do buzi, jakby wlasnie ich szukal. :-D

16 zebow??? WOW!!! Brawo!

Kaja - a ile Mala miala miesiecy jak dostala pierwszy zabek??

U nas 6 na gorze - dwie jedynki, dwie dwojki i dwie czworki.
Na dole 3 - dwie jedynki, jedna dwojka.

Z tym myciem to u nas tez roznie ;-/
Rano po drugim sniadaniu i wieczorem wtrakcie kapieli.
Po obiedzie daje mu mokrą szczoteczke i ja sobie gryzie. W ogole to lubi sobie ciumkac te szczoteczki. Ma ich troche.
Moj maz jak raz zobaczyl wszystkie te szczoteczki w jednym kubku to sie zapytal ile my tych dzieci mamy i dlaczego on nic o nich nie wie ;-)

Ipanema_Girl pierwszy ząbek wyszedł jak miała coś ok 5 miesiecy. Potem długo nic, następnie 7 kolejnych w krótkim czasie. A ostatnio cztery czwórki i cztery trójki. Czwórki wyszły bez problemu. Natomiast przy trójeczkach to już objawy ząbkowania były :-(.

kaja - no wlasnie slyszalam, ze te trojki daja popalic maluchom. U nas tez zabki wychodzily bez objawowo. Nie liczac slinotokow i wiekszej ilosci przedmiotow w buzi ... ale bez temperatury, biegnki, placzy, braku apetytu itd....

Mam nadzieje, ze te trojki nie dadza nam w kosc.

A kiedy powinno sie isc do dzieciecego stomatologa??

U nas przebiła się prawa górna dwójka i idzie lewa górna dwójka więc Oliwka zmieni stan uzębienia z 4 na 6 :)

Ale objawy ząbkowania już powoli sie pokazują, wczoraj nie chciała jeść kaszy, dostała tylko na noc kanapeczkę no i nie chciała usnąć w łóżeczku więc spała ze mną, dzis rano tez taka troszkę marudna się obudziła ciągle mi na ręce wchodziła. Mam nadzieję że szybciutko ten ząbek wyskoczy

reklama
Do góry