reklama
ollesia
mama Krecików
Kaja, "powinno sie" po kazdym posilku... Ale wiadomo, jak to jest w zyciu. :-)
Gratuluje pieknego wyniku zebowego!!!
My bylismy jakies trzy tygodnie temu u pediatry. Powiedziala, ze Piotrus ma tak opuchniete dziasla, ze zeby beda mu teraz wychodzily na potege! Od tamtej pory wyszedl jeden... Nastepne to chyba osemki mu rusza, bo reke tak gleboko wklada do buzi, jakby wlasnie ich szukal.
Gratuluje pieknego wyniku zebowego!!!
My bylismy jakies trzy tygodnie temu u pediatry. Powiedziala, ze Piotrus ma tak opuchniete dziasla, ze zeby beda mu teraz wychodzily na potege! Od tamtej pory wyszedl jeden... Nastepne to chyba osemki mu rusza, bo reke tak gleboko wklada do buzi, jakby wlasnie ich szukal.
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
16 zebow??? WOW!!! Brawo!
Kaja - a ile Mala miala miesiecy jak dostala pierwszy zabek??
U nas 6 na gorze - dwie jedynki, dwie dwojki i dwie czworki.
Na dole 3 - dwie jedynki, jedna dwojka.
Z tym myciem to u nas tez roznie ;-/
Rano po drugim sniadaniu i wieczorem wtrakcie kapieli.
Po obiedzie daje mu mokrą szczoteczke i ja sobie gryzie. W ogole to lubi sobie ciumkac te szczoteczki. Ma ich troche.
Moj maz jak raz zobaczyl wszystkie te szczoteczki w jednym kubku to sie zapytal ile my tych dzieci mamy i dlaczego on nic o nich nie wie ;-)
Kaja - a ile Mala miala miesiecy jak dostala pierwszy zabek??
U nas 6 na gorze - dwie jedynki, dwie dwojki i dwie czworki.
Na dole 3 - dwie jedynki, jedna dwojka.
Z tym myciem to u nas tez roznie ;-/
Rano po drugim sniadaniu i wieczorem wtrakcie kapieli.
Po obiedzie daje mu mokrą szczoteczke i ja sobie gryzie. W ogole to lubi sobie ciumkac te szczoteczki. Ma ich troche.
Moj maz jak raz zobaczyl wszystkie te szczoteczki w jednym kubku to sie zapytal ile my tych dzieci mamy i dlaczego on nic o nich nie wie ;-)
Ipanema_Girl pierwszy ząbek wyszedł jak miała coś ok 5 miesiecy. Potem długo nic, następnie 7 kolejnych w krótkim czasie. A ostatnio cztery czwórki i cztery trójki. Czwórki wyszły bez problemu. Natomiast przy trójeczkach to już objawy ząbkowania były :-(.
Ipanema_Girl
Yummy Mummy
kaja - no wlasnie slyszalam, ze te trojki daja popalic maluchom. U nas tez zabki wychodzily bez objawowo. Nie liczac slinotokow i wiekszej ilosci przedmiotow w buzi ... ale bez temperatury, biegnki, placzy, braku apetytu itd....
Mam nadzieje, ze te trojki nie dadza nam w kosc.
A kiedy powinno sie isc do dzieciecego stomatologa??
Mam nadzieje, ze te trojki nie dadza nam w kosc.
A kiedy powinno sie isc do dzieciecego stomatologa??
M
Majka01
Gość
U nas przebiła się prawa górna dwójka i idzie lewa górna dwójka więc Oliwka zmieni stan uzębienia z 4 na 6
Ale objawy ząbkowania już powoli sie pokazują, wczoraj nie chciała jeść kaszy, dostała tylko na noc kanapeczkę no i nie chciała usnąć w łóżeczku więc spała ze mną, dzis rano tez taka troszkę marudna się obudziła ciągle mi na ręce wchodziła. Mam nadzieję że szybciutko ten ząbek wyskoczy
Ale objawy ząbkowania już powoli sie pokazują, wczoraj nie chciała jeść kaszy, dostała tylko na noc kanapeczkę no i nie chciała usnąć w łóżeczku więc spała ze mną, dzis rano tez taka troszkę marudna się obudziła ciągle mi na ręce wchodziła. Mam nadzieję że szybciutko ten ząbek wyskoczy
reklama
Podziel się: