reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

reklama
Pati bo te dwójki to ponoć paskudy są :sorry: ale czytałam gdzieś, że najgorsze są ponoć piątki w wychodzeniu, bo to pierwsze zęby trzonowe :-(
Leyna, ja slyszalam, ze nie piatki sa najgorsze, poza tym piatki to nie pierwsze trzonowe, ktore rosna, bo pierwsze trzonowe sa czworki (u maluchow posiadajacych mleczaki sa po kolei dwa sieczne zabki, kiel, i dwa trzonowe, a u doroslego inaczej, bo dwa sieczne, kiel, dwa przedtrzonowe i trzy trzonowe - sprawdzilam na stronce medycznej :-D ). Wsrod moich znajomych wszedzie najgorsze sa trojki - wszyscy twierdza, ze dziaciaki najgorzej przeszly, poza tym trojki sa nazywane zebami ocznymi (nerwy siegaja bardzo wysoko, dlatego przy bolu schodzacych gornych trojek maga byc dodatkowo silne bole glowy) no i najdluzej chyba ze wszystkich rosna... Jesli sie myle to prosze mnie poprawic :-D

brawo za nowe ząbki:-):-):-)
piątki późno wychodzą, ale ponoć bolą, Wojtka żadne zęby nie bolały, a przynajmniej ich wychodzenie, z Ala już tak fajnie nie jest:-p

Karoo, powialo groza od tych trojek! :-D Ale ja sie za bardzo nie przejmuje, bo jak Piotrusiowi wszystkie zeby beda wychodzily w takim tempie, jak do tej pory (dwie dolne jedynki prawie 5 miesiecy temu i cisza), to na trojki jeszcze dlugo poczekamy... :-p

Leyna, ja slyszalam, ze nie piatki sa najgorsze, poza tym piatki to nie pierwsze trzonowe, ktore rosna, bo pierwsze trzonowe sa czworki (u maluchow posiadajacych mleczaki sa po kolei dwa sieczne zabki, kiel, i dwa trzonowe, a u doroslego inaczej, bo dwa sieczne, kiel, dwa przedtrzonowe i trzy trzonowe - sprawdzilam na stronce medycznej :-D ). Wsrod moich znajomych wszedzie najgorsze sa trojki - wszyscy twierdza, ze dziaciaki najgorzej przeszly, poza tym trojki sa nazywane zebami ocznymi (nerwy siegaja bardzo wysoko, dlatego przy bolu schodzacych gornych trojek maga byc dodatkowo silne bole glowy) no i najdluzej chyba ze wszystkich rosna... Jesli sie myle to prosze mnie poprawic :-D

ja tez slyszalam, o tych trojkach.....i chyba u nas sie sprawdza:baffled:majka ma w tym miejscu big krwiaka i pewnie przez tozrywa sie w nocy, malo je i piluje zeby zmokiem

dziewczyny, a ja z kolei od dentystki słyszałam,że większość dzieci najgorzej znosi trójki- z tego względu,że sa to najmasywniejsze i najtwardsze zęby... chociaż w "mam dziecko" pisali o piątkach- jako o tych najgorszych...

aaa.... julce przebił sie dzis czwarty ząbek - prawa górna jedynka:tak::tak::tak:

Brawa dla Juleczki i reszty dzieciaczków którym wykluły się nowe ząbeczki:-):-):-)

oby kolejne ząbki szły sobie bezboleśnie:tak::tak::tak:

Julciu to już teraz masz podwójne kasowniczki :tak:

ja słyszałam o piątkach, Wy o trójkach... w sumie dla mnie myślę, nie ma różnicy, bo u Piotrka każdy przebijający się ząb to tragedia :-(

reklama
pediatra zauwazyła ze małej przebił się ząbek, dolna dwójeczka, a więc mamy siedem:tak:
najlepsze, że my nie zauważylismy:zawstydzona/y: ale naprawde sprawdzaliśmy dziąsełka i nic nie było czuc że napuchniete , wiec mamy przyczyne nocnych pobudek i braku apetytu, bo dzis juz przespała cała noc i zjadała wszystko co podałam:-)

Do góry