reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

reklama
Naszej też zaczyna coś prześwitywaći ogromnie się zaczeła ślinić i jest strasznie marudna. Lekarz przepisał nam juz na swędzenie dziąseł maść.

Ja dzis bedac u lekarki tez mowie jej ze mala sie okropnie slini i pcha lapki to ona mi na to ,ze lepiej by bylo gdyby pozniej zaczely wychodzic zeby ..:confused: a jak zapytalam sie o jakis zel na swedzenie dziasel to powiedziala ,ze nie ma sensu bo dziecko go zjada po 5 min..:baffled:

Ja dzis bedac u lekarki tez mowie jej ze mala sie okropnie slini i pcha lapki to ona mi na to ,ze lepiej by bylo gdyby pozniej zaczely wychodzic zeby ..:confused: a jak zapytalam sie o jakis zel na swedzenie dziasel to powiedziala ,ze nie ma sensu bo dziecko go zjada po 5 min..:baffled:

no tak bo dopóki zęby nie wyjdą to się mineralizują, więc im później tym trwalsze (teoretycznie, bo ma przecież znaczenie dbanie o nie w przyszłości), a z tym zjadaniem żelu to też fakt, bo jak smaruje Kindze to zaraz ciumka po dziąsłach, ale trochę ja to uspokaja:-)

Redaktorka gratulacje! :-)

ja cały czas czekam, kiedy Piotruś się zazębni. Ma przynajmniej 2 ogromne kluchy na dziąsłach, ale żadna nie chce się przebić :-(

Ja dzisiaj byłam na szczepieniu i pytałam pediatry jak z tymi ząbkami, mówiłam że mała bardzo się ślini i że łapki pcha do buzi, pani doktor mi odpowiedziała że narazie to zawiązki zębów się tworza i przesuwaja się w dziąsłach a ząbki mogą wyjść nawet za dwa trzy miesiące także te ślinotoki to jeszcze nic pewnego.

:-) gratulujemy zabka :-) Zuzu slini sie juz dosyc dlugo , a dziaselka ma takie rozpulchnione wiec pewnie niedlugo wyjdzie skubaniec ....troche sie tego boje , bo juz kilka razy by sobie ulzyc scisnela mi mocno sutka podczas karmienia i wszystkie gwaizdy zobaczylam , mam nadzieje , ze tak nie bedzie jak juz jej ten zabelek wyjdzie bo mi sutka odgryzie :-( a nam pan doktor dal specjalny plyn ....daje sie go na dziaselka , czesc zostaje w buzi czesc mala polyka i juz nie jest taka maruda :-)

Kurcze w u mojej ani widu ani slychu nie zanosi sie jeszcze na zeba swedziec dziasla to ja swedza bo pakuje wszystko ostatnio namietnie do buzi. Ale dziasla nierozpulchnione wiec jeszcze musimy poczekac :)

reklama
kupilam dzis maluchowi pierwsza szczoteczke do zebow(zabka;-)) po kapieli bedzie proba generalna:-)

jak jej sie przypomni to sobie cycem zeba ostrzy, do przyjemnych odczuc to nie nalezy:baffled: myslalam tez,ze uda mi sie jakas fote strzelic, nic z tego....sliniotok niesamowity sie uaktywnia:baffled:;-)

Do góry