reklama
Ja dzis bedac u lekarki tez mowie jej ze mala sie okropnie slini i pcha lapki to ona mi na to ,ze lepiej by bylo gdyby pozniej zaczely wychodzic zeby .. a jak zapytalam sie o jakis zel na swedzenie dziasel to powiedziala ,ze nie ma sensu bo dziecko go zjada po 5 min..
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Redaktorka, gratuluje malego gryzonia ;-)
K@si@
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ja dzis bedac u lekarki tez mowie jej ze mala sie okropnie slini i pcha lapki to ona mi na to ,ze lepiej by bylo gdyby pozniej zaczely wychodzic zeby .. a jak zapytalam sie o jakis zel na swedzenie dziasel to powiedziala ,ze nie ma sensu bo dziecko go zjada po 5 min..
no tak bo dopóki zęby nie wyjdą to się mineralizują, więc im później tym trwalsze (teoretycznie, bo ma przecież znaczenie dbanie o nie w przyszłości), a z tym zjadaniem żelu to też fakt, bo jak smaruje Kindze to zaraz ciumka po dziąsłach, ale trochę ja to uspokaja:-)
M
Majka01
Gość
Ja dzisiaj byłam na szczepieniu i pytałam pediatry jak z tymi ząbkami, mówiłam że mała bardzo się ślini i że łapki pcha do buzi, pani doktor mi odpowiedziała że narazie to zawiązki zębów się tworza i przesuwaja się w dziąsłach a ząbki mogą wyjść nawet za dwa trzy miesiące także te ślinotoki to jeszcze nic pewnego.
:-) gratulujemy zabka :-) Zuzu slini sie juz dosyc dlugo , a dziaselka ma takie rozpulchnione wiec pewnie niedlugo wyjdzie skubaniec ....troche sie tego boje , bo juz kilka razy by sobie ulzyc scisnela mi mocno sutka podczas karmienia i wszystkie gwaizdy zobaczylam , mam nadzieje , ze tak nie bedzie jak juz jej ten zabelek wyjdzie bo mi sutka odgryzie :-( a nam pan doktor dal specjalny plyn ....daje sie go na dziaselka , czesc zostaje w buzi czesc mala polyka i juz nie jest taka maruda :-)
reklama
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
kupilam dzis maluchowi pierwsza szczoteczke do zebow(zabka;-)) po kapieli bedzie proba generalna:-)
jak jej sie przypomni to sobie cycem zeba ostrzy, do przyjemnych odczuc to nie nalezy myslalam tez,ze uda mi sie jakas fote strzelic, nic z tego....sliniotok niesamowity sie uaktywnia;-)
jak jej sie przypomni to sobie cycem zeba ostrzy, do przyjemnych odczuc to nie nalezy myslalam tez,ze uda mi sie jakas fote strzelic, nic z tego....sliniotok niesamowity sie uaktywnia;-)
Podziel się: