reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAM DZIECKO Z WADĄ

Kara jak to?Wyniki ok i mala slabnie? Az mnie ciarki przechodza.Ja wiem,ze teraz moze wyda sie to bzdura ale moze jeszcze jakiegos "szarlatana"znachora sie poradzic?
W takich sytuacjach moim zdaniem treba chwytac sie wszystkiego...
Jesli lekarze rady niedaja i wyniki sa ok ,to ja bym probowala inaczej.

reklama
Kara a skąd jesteś?
Bo ja znam w Rzeszowie bardzo dobrego homeopatę ( Rosjanin)
leczę u niego mojego synka bo lekarze zapisywali mu antybiotyki i po takiej kuracji za dwa dni wszystko zaczynało się od nowa
mojej kuzynki dziecko miało zapalenie płuc, już leciało jej przez ręce lekarze nie mogli sobie z tym poradzić żadne antybiotyki nie działały a on go wyleczył
tak więc rozglądnij się może gdzieś poza medycyną konwencjonalną

Czesc dziewczyny
I ja znalazlam sie na tym watku. Pisalam kiedys na glownym, ze moj Alus ma troche nierowna klatke piersiowa, taka asymetrie pomiedzy prawa a lewa piersia. Bylam z nim u kekarza ogolnego i dostalismy skierowanie do pediatry do szpitala za 2 miesiace. Wczoraj wlasnie te dwa miesiace uplynely i dowiedzielsmy sie, ze Ale ma Syndrom Polanda. Wada wystepujaca raz na 20 tys urodzen. Inne zrodla podaja na 30 tys. Rozwija sie w 7 tyg zycia plodowegi a etiologia jest nieznana. Alus nie ma prawego miesnia piersiowego. Wszystko inne jest w porzadku, mam na mysli to, ze w tym syndromie czesto moga wystepowac znieksztalcone paluszki u reki po stronie gdzie wystepuje wada, badz jedno ramie nizej od drugiego. Zebra czesto moga byc znieksztalcone i pewnie jeszcze wiele innych "drobiazgow". Nie wiem jeszcze za wiele na temat tego syndromu. Wczoraj mial zrobiony rtg klatki piersiowej i zobaczymy, czy tam wszystko wyjdzie dobrze. Czeka nas jeszcze fizjoterapeuta. Pocieszajace jest to, ze Alus rozwija sie normalnie. Biezrze sie do raczkowania (czy juz raczkuje bo do tylu sunie bez problemow ;) ) Raczka prawa nie ma promlemow z wykonywaniem precyzyjnych ruchow jak narazie. Treoszke czescie jednak Alus uzywa lewej dloni i nie wiem czy to dlatego, ze bedzie leworeczny (prababcia, moj brat jeden i prawie drugi) czy to wlasnie przez wade.
Poczytalabym wiecej, ale musze miec na to wiecej czasu.
Dla zainteresowanych napisze cos wiecej jak tylko bede wiedziala

Martuska kochana mocno Was ściskam i wierzę że będzie dobrze
trzymam mocno kciuki za zdrówko Alusia, z tego co piszesz to silny chłopak poradzi sobie :-*

pisz kochana co u Was jak badania i wyniki i wogóle czekamy na wieści

Martusia jesteśmy z Tobą myślami, strasznie mi przykro :(
ostatnio jakoś dużo przykrych informacji do nas dociera... napisz proszę coś więcej o tej chorobie jak będziesz wiedziiała...
Mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże Alusiowi, czy ten syndrom wymaga jakiegoś leczenia (operacji w przyszłości) poza fizjoterapią ?
Bądź dzielna dla Alusia :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Martusia moge tylko napisac ze trzymamy z Kuba qciuki za Alusia, na pewno da rade, przeciez to silny chlopczyk....a Tobie duuuzo sily i cierpliwosci!!!napewno wszystko sie uda....jestesmy z Toba!!!!!!

Edytko, Joasiu dziekuje wam bardzo :-*

Napisalam, ze Alus nie ma miesni apiersiowego,ale tak naprawde to nie jest chyba do konca tak, ze go nie ma kompletnie. Ma zanik poprostu sporej jego czesci. Miesien piersiowy dzieli sie na wiekszy i mnijeszy i on ma zanik tego wiekszego. jest odpowiedzialny za ruchy takie jak przywodzenie ramienia, wysuwanie go ku przodowi i nawarcanie. Nie wiem na ile mu to utrudni zycie w przyszlosci, moze mu nie utrudni i wlasniwie jedynym tylko "skutkiem ubocznym" bedzie male oszpecenie. Wiecie jak to faceci z klatami fajnymi na plazy, a tu moje szczescie bedzie mialo klate tylko po jednej stronie. W wieku 13 lat mozna zrobic plastyke miesnia i go zrekonstruowac. No zobaczymy. Nie da sie tego leczyc farmakologivcznie, to pewne i jesli tak jak u Alka jest to w malym stopniu rozszerzone, to moze udaloby sie jakos ladnie ten miesien odbudowac. No zobaczymy co powie fizjoterapeuta. Narazie nei mamy jeszcze wynikow z rtg i skierowania do fizjoterapeuty.
Bede informowac na biezaco.
A wszystkim dzieciom z wadami zycze duuuuzo zdrowia, madrych lekarzy i jak najmniej skomplkowanego zycia teraz i w przyszlosci!!!

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry