reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
dziewuszki w internecie dużo przepisów na rarytasy z mleka, to do dzieła ;))) na początek proponowałabym jednak nie chwalić się skąd składniki ;) a jak będą smakowały to... jaka oszczędność na zakupach ;))))

Dziewczyny pomóżcie początkującej w gotowaniu na parze. Chciałabym przyrządzić dzisiaj schabik (w plastrach), ryż i marchewkę. I teraz ile mniej więcej co się gotuje, bo już wiem że te czasy z tabeli co mi dali o kant tyłka w zasadzie bo poprzednio się nie sprawdziły. Wtedy warzywa dałam mrożone jak kazali i były zimne, rybka ledwo letnia a ziemniaki nie pamiętam ale tym razem wolałabym zeby mi wyszedł obiadek.
I jeszcze -czy ryż tylko wsypuję na ta miseczke czy dolewam do niej wody?

Ostatnia edycja:
ja tez słyszałam że gdzieś była taka lodziarnia ale ktoś tam się bulwersował i wcofali pod pretekstem że nie ma badań czy testów na tym mleku czy nie będzie szkodziło ... nie pamiętam ale w tv słuchałam

Maja to ją odepnij na trochę. Niech popłacze. Trudno. Płuca poćwiczy. Dzieciom płacz też jest potrzebny. Mój wczoraj darł się chyba z pół godziny ale ja MUSIAŁAM pomyć podłogi bo gości miałam (Paula 5 lat skończyła) a sama w domu byłam. No i popłakał aż... się zmęczył i usnął sam. Mnie już płacz dziecka tak nie wzrusza jak kiedyś jeśli wiem, że jest najedzone, nic nie boli, przewinięte i tylko płacze tak o. Ty też musisz jeść.

wiem marzenko, zaraz ja poloze do nosidelka i na balkon,,, ale czasem sie nie da,, no nie da sie..... ;/
a i ugotowac trzeba, i posprzatac, i do kibelka samemu zajsc.... i tysiace rzeczy generalnie zrobic,,, ale jak maruda zacznie wyc juz to nie moge jej tak zostawic, czasami na 3 minuty ale nie tak dlugooo...
zezarlam prince polo poki co i zaraz wstawie ryz z jablkiem bo to szybko sie robi....

...i buziaczki dla Pauli z okazji 5 - piątaka :*

o ja tez dziś ryżyk robie:))
a od 4 dni na obiad jem pierogi:tak: babcia zrobiła 3 kilo i zamrozilam:) jeszcze zostało trochę
majeczka cos wiem o tym wiszeniu, mój ostsanio jescze bardziej pieszczoch się zrobił i przy mamusi ciągle:-)

reklama
Do góry