zebrra
Potrójna mama :)
Pastela zielony faktycznie super, szkoda tylko, że nie rozpinany na nóżkach i ma to wstrętne zapięcie na pleckach... Nie chciałam się czepiać... ja po prostu tak mam...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bazylia cwaniaro, a ja komu mam oddać? U mnie nie wiadomo czy chłopak czy dzieczyna..Czytałam że dzidziuś nie powinien spać na brzuszku? może mu się ulać podczas snu..
Ja sprytnie wybrnęłam z podarowanych ciuchów, które mi się nie podobały, albo były zapinane w nieodpowiednim miejscu. Dałam je koleżance, jak okazało się, że mamy chłopczyka, a ciuszki są raczej dziewczęce
A co do spania na brzuszku, to ja jestem raczej zwolnennikiem... wiesz, jeśli dziecko ma skłonności do ulewania, to na pleckach tez mu się uleje... a lezenie (może nie spanie, ale leżenie) na brzuszku wymusza podnoszenia główki i ćwiczenia kręgosłupa...
Wiesz, wydaje mi się, że to wszystko zależy tez od indywidualnych preferencji dziecka, córka mojej koleżanki zasypiała tylko na brzuszku i ciężko było ją przełozyć, bo się budziła... z kolei moja Wika nie przepadała za spaniem na brzuchu... lubiła poleżeć (nie za długo), a spała tylko na pleckach i boczkachPodobnie jak magdalenka, miałam na mysli spanie na brzuszku, że to źle. Też wiedza wyczytana, ale wydaje mi się logiczne.