reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Zgadzam się z Zebrrą, dlaczego Alkmena piszesz ze kupowanie wózka za 2-3 tys. to "niepotrzebne wydawanie kasy"? tak samo potrzebne, jak tańszy wózek, jeśli kogoś stać to dlaczego ma kupić za tysiąc, dla zasady? my wybraliśmy wózek który kosztuje ponad 2 tys. i nie jest to dla nas mały wydatek, ale do przyjęcia, skoro wszystko w tym wózku nam odpowiada, a te inne, tańsze, zupełnie nam się nie podobają. Nie dlatego przeciez on nam się podoba, ze jest drogi!

reklama
bazylia :-) - dla mnie to przesada nie mówię o innych osobach - jak kogoś stać i chce mieć wózek za 3k to niech kupuje :happy: szczerze mówiąc szkoda mi 2000 zł jak mogę kupić tańszy wózek za 1000 zł i do tego jeszcze mnóstwo innych rzeczy dla maleństwa... chociażby monitor oddechu który kosztuje ok 350 zł :-)

jak na razie podliczyliśmy całą wyprawkę i w sumie wydamy na wszystko ok. 2600-2800zł :happy:

A ja chcę mieć wózek - porsche ;)) A poza tym sporo zaoszczędzę bo wokół już wysypało dziećmi i wszyscy chcą nam coś dawać..

my podliczyliśmy:
- wózek
- fotelik samochodowy
- łóżeczko
- materac
- pościel x 2
- przescieradło 3-4 szt.
- przewijak i pokrowiec
- wanienka
- laktator i sterylizator
- podgrzewacz
- butelki
- pieluchy tetrowe
- przybory toaletowe
- leżaczek
- monitor oddechu

Alkmena wózek ciężki,ale dobrze się prowadzi,ma pompowane koła,co pewnie jest atutem,ale nie wiem jeszcze,bo po panelach nie czuć :-D ,buja się też całkiem nieżle,ale podoba mi się,chociaż pewnie zmienię na lżejszą spacerówkę,jak tylko będzie okazja-to znaczy jak maluszek zacznie siedzieć :-)

Co myślicie o używaniu fotelika samochodowego (akurat ten który mam na myśli - Prima PLAY - rozkłada się do pozycji leżącej) w roli gondolki? a potem siup do spacerówki?

Ja uważam że dzieciątku może być trochę :baffled: ciasno, niewygodnie i gorąco - to będzie lato. A poza tym mi osobiście nie podobają się takie wynalazki ale to oczywiście rzecz gustu.

reklama
bazylia - spokojnie - mamy wszystko podliczone i wpisane z zaokrągleniem :) zresztą liczę na rabacik w sklepie gdzie będziemy kupować całość... jak juz to kupimy to napiszę Wam co i ile kosztowało :)

Do góry