reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Super zakupy i super pokoik
Ja niestety z rozłożeniem łóżeczka muszę poczekać nasza sypialnia jest mała chociaż nie mogę się doczekać.moja torba do szpitala wyszła w 4 szt same podkłady po porodowe(2op) to jedna torba pampersy dla niuni druga torba. Na szczęście mam brata który mieszka na przeciwko szpitala w którym mam zamiar rodzić i tam wszystko u niego zostawię a mąż będzie tylko donosił.

reklama
u nas w szpitalu tez nic nie potrzebujemy tylko na wyjście więc nie bedzie tak żle a torby swojej jeszcze nie mam spakowanej:confused:

Kasiulec ladne zakupki i pokoik sliczny:-)
My narazie chcemy zeby dzidzia byla razem z nami w sypialni, chyba jakos bede sie pewniej czula a dopiero kolo roku pojdzie do swojego pokoiku.
Widze ze masz jeszcze rzeczy w opakowaniach, tak jak ja:-D Ale po weekendzie zaczynam juz wszystko prac, bo troche tego jest a z pogoda roznie, zeby zdazylo wyschnac, jeszcze poprasowac.
Dzis dzwonili do mnie ze sklepu, ze maja juz parasolke i torbe na zakupy do wozeczka, tak wiec pewnie w sobote pojedziemy odebrac i dokupic pare drobiazgow.
Tez myslalam o takim kolku, ale nie kupilam jak cos zawsze mozna dokupic.
Ja w poniedzialek dostalam liste z rzeczmi do szpitala, mam nadzieje ze spakuje sie w jedna torbe, ale zobaczymy:-D
U nas jak wszystko jest dobrze to mozna juz wyjsc po 6godzinach, no chyba ze mama czuje sie nie pewnie to wtedy mozna zostac jeszcze dluzej.

Witam :)
My już mamy łóżeczko rozstawione i stoi sobie w sypialni... jak mały będzie większy to my z mężem przenosimy się do dużego pokoju a on zostanie w tym małym :) Teraz też miejsca nie za dużo... między łóżkiem a łóżeczkiem 10cm przejście :-)

Mam takie pytanie: Mamy zamówiony wózek i w planach mieliśmy odbierać go dopiero po porodzie... tzn. ja w szpitalu a mąż miał jechać po niego... ale zastanawiamy się czy nie jechać po wózek jak zadzwonią, ze już jest... :confused: Moi rodzice tylko gadają, żebyśmy nie odbierali wózka przed porodem bo coś tam, coś tam.... tzn. zabobony... :wściekła/y:

Moim zdaniem jezeli mialabys wierzyc w przesady, to nierozstawialabym lozeczka i zupelnie nic nie kupowala przed porodem, a jezeli juz tylko zostal Wam wozek to mysle ze spokojnie mozecie go odebrac przed.

reklama
Niusia faktycznie ubranka Krzysia mam zapakowane ale tylko dlatego żeby się nie kurzyły. Uprałam i uprasowałam wszystko prawie miesiąc temu. :-D A jak przyjde z dzidziem ze szpitala to wszystko powyjmuje z plastikowych torebek

Do góry