reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Hej Dziewczyny !!

Sliczne to lozeczko Twoje jest niebieskie!! a moje bedzie/jest zolto-pomaranczowe wsumie jest jeszcze niedokonczone ale to dlatego ze mam duzo czasu !! i nie chce zeby sie zakurzylo!! dokoncze koncik maluszka po wizycie czwartkowej /nastepny czwartek u midwife!!:-p

Ja upralam i wproszku i w plynie specjalnym dla malucha (w calym pokoju sie unosi zapaszek ubranek malej Lali) ...mam nadzieje ze dzidzia nie bedzie miala uczulenia :confused:!!
aska-24 - fajnie ze moglas spedzic czas na zakupkach , to bardzo mile pamietam jak ja pojechalam z mezem i za jednym razem zakupilismy prawie wszystkooo!! :tak: a wydalismy ohohohoho :szok:ale bylismy przygotowani !! hehe wsumie teraz nie musze sie martwic ze czegos mi brak hee!!:happy:

reklama
Zebra to zalezy pewnie od firmy i jakosci danej karuzelki, ten projektor dziala bez zarzutu, wszystko elegancko widac:tak:

Buziaczek jakiego proszku uzywasz, bo z tego co ja widzialam to tutaj jest tylko fairy i persil dla dzieci.
Ja kupilam fairy i uwazam ze zapach jest ok:tak:

Niusia_23 - ja tez kupilam ''fairy'' bo uwazalam ze jest bardziej delikatny niz persil ...i kupilam tez plyn do pluknia ubraneczek o zapachu mleczka migdalowego - i mleka normalnegooo !! cudny zapaszek jeszcze jak przynioslam do pokoju po calym dniu suszenia sie w ogordzie to ...myslalam ze umre z rozkoszy dla swego noska tak strasznie podoba Mi sie zpach malego dzidziusia !! ahhh iuwielbiam zapach oliwki dla dzidzi sama sie nia smaruje ....:zawstydzona/y::-p:eek::-D
nie nie tylko sa te dwa ja widzialam jeszcze inne ale uwazalam ten za najlagodniejszy!!:tak:dobry wybor ladnie pierze ubranka!!

a co to ten projektor??:confused::eek:

Buziaczek hmm, jak to wytlumaczyc:confused:;-) projektor to takie male pudeleczko z wzorkami ktore jest zasilane na baterie i te wzorki wyswietlaja sie na suficie;-) tak w najprostszym jezyku.

zeberko - nadmanganian potasu to środek antyseptyczny na skórę i błony śluzowe. Robi sie z tego roztwór koloru purpurowego do przemywania wrażliwej skóry (leczy się tym m.in owrzodzenia czy rany). Na pewno się spotkałaś. Ja sie często kąpałam w tak owym jak występowały u mnie objawy alergii skórnej. Dzieciątko po porodzie warto w tym kąpać przynajmniej do czasu, gdy nie odpadnie pępuszek. Takie informacje przekazała mi mama, potwierdziła położna i pani w aptece. Ja kupiłam w tabletkach, ale zdecydowanie lepszy i wygodniejszy jest w kryształkach.

Niusia -jeszcze nie wkleilam linka nie denerwuj sie ;-) zaraz wkleje jak znajde linki :)

aska_24- a ja nie mam takiego cacka :confused::eek::no: ja nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ...a drogie to? ile kosztuje? chyba bede musiala kogos poprosic niech mi kupi w polsce i wysle !! :-:)szok:zobaczymy |!! napisz ile zaplacilas i gdzie kupilas??

Zebra to zalezy pewnie od firmy i jakosci danej karuzelki, ten projektor dziala bez zarzutu, wszystko elegancko widac:tak:
Ci znajomi, o których mówię mieli Fisher Price i mówili, że beznadziejnie działał...

Aśka_24 pisze:
nadmanganian potasu to środek antyseptyczny na skórę i błony śluzowe. Robi sie z tego roztwór koloru purpurowego do przemywania wrażliwej skóry (leczy się tym m.in owrzodzenia czy rany). Na pewno się spotkałaś
nigdy w życiu o tym nie słyszałam, ale moja Wika nie potrzebowała takich cudów, wiec teraz też nie będę kombinować... Połozna w szkole rodzenia, mówiła tylko, żeby dokładnie przemywać pępek spirytusem 70% co najmniej 8 razy na dobę... do tego się zastosuję :)

reklama
No tak, tak :tak:!!! Na pępek to koniecznie spirytus!!! Ja też tak będę go pielęgnować. Ten nadmanganian to po to, by szybciej zagoiły się otarcia i ranki (choćby te najmniejsze) po wysiłku poporodowym. Bywa, że maleństwo ma nawet spore rany, a to odkaża, sprawia, że potem smarowanie takiego delikatnego ciałka oliwką czy kremikiem nie powoduje jakiegoś szczypania itd. Ja mam zawsze ten produkt w domu, bo miewam często uczulenia na detergenty - to jest bardzo pomocne!!!
Buziaczek - oczywiście to nie jest konieczne, ale możesz zakupić nadmanganian w aptece - to takie maleńkie tableteczki - kosztują niewiele, droższe są kryształki, ale łatwiej się w wodzie rozpuszczają - wystarczy je wsypać do wanienki, a tabletkę trzeba rozpuścić najpierw i dopiero taki roztwór do wanienki wlać. Nie jestem znawcą - po prostu poradzono mi to dla niemowlaczka, a że sama się w tym pluskam, to wiem, że działa bardzo dobrze!! A!! I najważniejsze, że nadmanganian nie wyjaławia skóry, czyli nie musimy się obawiać, że "wypłuczemy" z niej ochronne bakterie itd.

Do góry