reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Hej Dziewczyny !!

Sliczne to lozeczko Twoje jest niebieskie!! a moje bedzie/jest zolto-pomaranczowe wsumie jest jeszcze niedokonczone ale to dlatego ze mam duzo czasu !! i nie chce zeby sie zakurzylo!! dokoncze koncik maluszka po wizycie czwartkowej /nastepny czwartek u midwife!!:-p

Ja upralam i wproszku i w plynie specjalnym dla malucha (w calym pokoju sie unosi zapaszek ubranek malej Lali) ...mam nadzieje ze dzidzia nie bedzie miala uczulenia :confused:!!
aska-24 - fajnie ze moglas spedzic czas na zakupkach , to bardzo mile pamietam jak ja pojechalam z mezem i za jednym razem zakupilismy prawie wszystkooo!! :tak: a wydalismy ohohohoho :szok:ale bylismy przygotowani !! hehe wsumie teraz nie musze sie martwic ze czegos mi brak hee!!:happy:

reklama
Zebra to zalezy pewnie od firmy i jakosci danej karuzelki, ten projektor dziala bez zarzutu, wszystko elegancko widac:tak:

Buziaczek jakiego proszku uzywasz, bo z tego co ja widzialam to tutaj jest tylko fairy i persil dla dzieci.
Ja kupilam fairy i uwazam ze zapach jest ok:tak:

Niusia_23 - ja tez kupilam ''fairy'' bo uwazalam ze jest bardziej delikatny niz persil ...i kupilam tez plyn do pluknia ubraneczek o zapachu mleczka migdalowego - i mleka normalnegooo !! cudny zapaszek jeszcze jak przynioslam do pokoju po calym dniu suszenia sie w ogordzie to ...myslalam ze umre z rozkoszy dla swego noska tak strasznie podoba Mi sie zpach malego dzidziusia !! ahhh iuwielbiam zapach oliwki dla dzidzi sama sie nia smaruje ....:zawstydzona/y::-p:eek::-D
nie nie tylko sa te dwa ja widzialam jeszcze inne ale uwazalam ten za najlagodniejszy!!:tak:dobry wybor ladnie pierze ubranka!!

a co to ten projektor??:confused::eek:

Buziaczek hmm, jak to wytlumaczyc:confused:;-) projektor to takie male pudeleczko z wzorkami ktore jest zasilane na baterie i te wzorki wyswietlaja sie na suficie;-) tak w najprostszym jezyku.

zeberko - nadmanganian potasu to środek antyseptyczny na skórę i błony śluzowe. Robi sie z tego roztwór koloru purpurowego do przemywania wrażliwej skóry (leczy się tym m.in owrzodzenia czy rany). Na pewno się spotkałaś. Ja sie często kąpałam w tak owym jak występowały u mnie objawy alergii skórnej. Dzieciątko po porodzie warto w tym kąpać przynajmniej do czasu, gdy nie odpadnie pępuszek. Takie informacje przekazała mi mama, potwierdziła położna i pani w aptece. Ja kupiłam w tabletkach, ale zdecydowanie lepszy i wygodniejszy jest w kryształkach.

Niusia -jeszcze nie wkleilam linka nie denerwuj sie ;-) zaraz wkleje jak znajde linki :)

aska_24- a ja nie mam takiego cacka :confused::eek::no: ja nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ...a drogie to? ile kosztuje? chyba bede musiala kogos poprosic niech mi kupi w polsce i wysle !! :-:)szok:zobaczymy |!! napisz ile zaplacilas i gdzie kupilas??

Zebra to zalezy pewnie od firmy i jakosci danej karuzelki, ten projektor dziala bez zarzutu, wszystko elegancko widac:tak:
Ci znajomi, o których mówię mieli Fisher Price i mówili, że beznadziejnie działał...

Aśka_24 pisze:
nadmanganian potasu to środek antyseptyczny na skórę i błony śluzowe. Robi sie z tego roztwór koloru purpurowego do przemywania wrażliwej skóry (leczy się tym m.in owrzodzenia czy rany). Na pewno się spotkałaś
nigdy w życiu o tym nie słyszałam, ale moja Wika nie potrzebowała takich cudów, wiec teraz też nie będę kombinować... Połozna w szkole rodzenia, mówiła tylko, żeby dokładnie przemywać pępek spirytusem 70% co najmniej 8 razy na dobę... do tego się zastosuję :)

reklama
No tak, tak :tak:!!! Na pępek to koniecznie spirytus!!! Ja też tak będę go pielęgnować. Ten nadmanganian to po to, by szybciej zagoiły się otarcia i ranki (choćby te najmniejsze) po wysiłku poporodowym. Bywa, że maleństwo ma nawet spore rany, a to odkaża, sprawia, że potem smarowanie takiego delikatnego ciałka oliwką czy kremikiem nie powoduje jakiegoś szczypania itd. Ja mam zawsze ten produkt w domu, bo miewam często uczulenia na detergenty - to jest bardzo pomocne!!!
Buziaczek - oczywiście to nie jest konieczne, ale możesz zakupić nadmanganian w aptece - to takie maleńkie tableteczki - kosztują niewiele, droższe są kryształki, ale łatwiej się w wodzie rozpuszczają - wystarczy je wsypać do wanienki, a tabletkę trzeba rozpuścić najpierw i dopiero taki roztwór do wanienki wlać. Nie jestem znawcą - po prostu poradzono mi to dla niemowlaczka, a że sama się w tym pluskam, to wiem, że działa bardzo dobrze!! A!! I najważniejsze, że nadmanganian nie wyjaławia skóry, czyli nie musimy się obawiać, że "wypłuczemy" z niej ochronne bakterie itd.

Do góry