reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Musze się przyznać Wam dziewczyny, ze do dzisiaj nie myślałam o porodzie i szpitalu - teraz jak trafiłam na ten temat to uświadomiłam sobie, że w sumie to chyba czas najwyższy powolutku zacząć się przygotowywać do tego wielkiego wydarzenia!!!

Apropo kapci to ja osobiscie proponuję wziąć dwie pary - jedne do chodzenia, a drugie pod prysznic (aby nie stawać bosymi stopami - niewiadomo kto stał przed nami).

Proponuję również wziąć do szpitala maść (krem) dla dzidzi na suchą skórkę - ja moją Dominikę przenosiłam 2 tygodnie i jak się urodziła, była strasznie sucha i miałam wrażenie, ze cała skóra ją boli.

Wiem też, że mogą się przydać krzyżówki (ja preferuję wykreślanki - nie trzeba przy nich dużo myśleć :) Leżałam z Dominiką 9 dni w szpitalu, bo miała jakąś infekcję i niestety nie miałam jej przy sobie (była na oddziale noworotkowym) to wtedy, albo wykreślałam sobie słówka, albo płakałam Darkowi na ramieniu lub do ucha :(

A tak pozatym uważam, ze do szpitala najlepiej wziąć tylko ważne dokumenty i rzeczy dla nas, które zostały już opisane - po co dźwigać, w końcu to nie siłownia.

I co najważniejsze w domu mieć przygotowane ubrania na wyjście ze szpitala dla siebie i dzidzi - jak nasz partner będzie nas odbierał to tylko zabierze je ze sobą i nie będziemy musiały się martwić, ze weźmie nie to co trzeba (np. spodnie sprzed ciąży :)

zrezygnowałam z chicco ct1 trio,za drogi, nie wiem czy pisałam, wróciłam do dawnego marzenia i wczoraj zamówiłam, za jakieś 3-4 tygodnie odbieram

Ewa - a gdzie zamówiłaś? Przez Internet? Wcześniej gdzieś przymierzałaś się do niego? Bo ten wózek też mnie kusi, ale boję się, że nie spasuje mi. Trochę jakby kupować kota w worku!

anna-zamowilam przez sklep, Grzesiek dopadl jakiegos znajomego,( ba normalnie to lista kupujacych, takie ma powodzenie)ale go wymacalam i obejrzalam w sklepie kilka razy, jest fenomenalny

reklama
Ewa - bo on mi się szalenie podoba ale nie mogę go nigdzie znaleźć w sklepach. W Oświęcimiu w ogóle takich nie ma i nie było a w Krakowie...nawet nie wiem gdzie szukać. Daj znać jak już go dostaniesz, może skuszę się i zamówię bez oglądania przez Internet.
Ciekawa jestem jak te koła radzą sobie na chodnikach, czy same skręcają gdzie chcą czy tylko tam gdzie my nim pokierujemy. W nim ściąga się gondolę i zakłada spacerówkę, tak? A który kolor zamówiłaś? Ten niebieski? Ciekawe jak on wygląda naprawdę...

Do góry