reklama
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Hej! Czy któraś z Was ma wózek X-lander X-go? Mam okazje kupić używaną spacerówkę, a mniej więcej chciałabym się do wiedzieć, czy jest lekki w prowadzeniu czy co...
k_aralajna
Fanka BB :)
a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa TT
ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego
ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)
ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego
ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)
Wiesz co, dawaj ten kubek Pawełkowi do zabawy. Ja tak Lilce dawałam, wiec ona sobie go ciumkała, lizała, aż w koncu załapała. A to, że wypluwa to normalne. Po prostu próbować, próbować...a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa TT
Mcgosia mojej Lili nie da sie oszukać. Dzisiaj jak miala niecała 2 godz. przerwe w karmieniu jak byłam u kosmetyczki, to moja mama chciała uraczyc ja herbatką, to wrzask był taki, że na ulicy slyszałam, a potem przy cycusiu błogi spokój.
k_aralajna
bedziemy nadal probowac,
jak codzien:-);-)
jak codzien:-);-)
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa TT
k_aralajna
Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.
o widzisz! nie przyszloby mi do glowy... a mu faktycznie po prostu wylatuje
dobrze, to juz lepiej wrozy...;-)
Młoda mamuśka:)
Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa TT
k_aralajna
Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.
kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac
probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu
ale nie ma co jakos dam rade;-)
reklama
kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac
probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu
ale nie ma co jakos dam rade;-)
a próbowalas NUKa lateksowego?? Moja mała tez gardzila smoczkami bo byly silikownowe a dzieki temu smoczkowi juz nie wisi mi na cycu...jest miękki i krótszy od silikonowych
co do jedzenia...moja mała jak podaje jej gripe water czy pyszny gruszkowy syrop na kaszel to pije chetnie,....a jak juz podam mleko mm lub herbat koperkowa hippa wysuwa jezyk i nici z tego:/