reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
a ja zakupilam ten kubek niekapek ktorego duzo z was uzywa:tak: TT

ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego

ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)

ale boje sie ze on i tak nie bedzie pic, jakos nic mu nie smakuje, bo nawet jak podaje lyzeczka to wypluwa,a probowalam juz herbatek wody i ostatnio soku jablkowego

ciekawe co bedzie jak zaczniemy wprowadzac nowe pokarmy, czarno to widze he he;-)
Wiesz co, dawaj ten kubek Pawełkowi do zabawy. Ja tak Lilce dawałam, wiec ona sobie go ciumkała, lizała, aż w koncu załapała. A to, że wypluwa to normalne. Po prostu próbować, próbować...

Mcgosia mojej Lili nie da sie oszukać. Dzisiaj jak miala niecała 2 godz. przerwe w karmieniu jak byłam u kosmetyczki, to moja mama chciała uraczyc ja herbatką, to wrzask był taki, że na ulicy slyszałam, a potem przy cycusiu błogi spokój.

Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.

Wiesz co, ja nie wiem czy to jest kwestia smaku... Dziecko jest przyzwyczajone, że picie leci tylko z piersi, a jak dostaje coś innego, to nie przełyka i mu to picie wylatuje z buzi. Z łyżeczką też są często problemy na początku, bo dziecko ma odruch wysuwania języka jak coś mu się wkłada do buzi i tym językiem wypycha jedzenie.

o widzisz! nie przyszloby mi do glowy... a mu faktycznie po prostu wylatuje:shocked2:

dobrze, to juz lepiej wrozy...;-)

Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.

Może podawaj mu picie z butelki z najmniejszym rozmiarem smoczka.Nie odrzuci od razu piersi a nauczy się pić.Ja jeszcze z kubkiem poczekam ze dwa tygodnie i dopiero rozejrzę się za kupieniem.

kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac

probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu:cool:

ale nie ma co jakos dam rade;-)

reklama
kochana u nas nie ma opcji odrzucenia piersi!!:-) wlasnie tego sie bojac nie podawalam mu butli i teraz mam, ani nigdzie wyjsc ani nic, ledwo na godzinke moge go zostawic, no i moze wieczorkiem czasem z mama bo wtedy i tak spi, ale jakby sie obudzil to ZARAZ musze wracac

probowalam juz roznych smoczkow itp bez rezultatu:cool:

ale nie ma co jakos dam rade;-)

a próbowalas NUKa lateksowego?? Moja mała tez gardzila smoczkami bo byly silikownowe a dzieki temu smoczkowi juz nie wisi mi na cycu...jest miękki i krótszy od silikonowych:)
co do jedzenia...moja mała jak podaje jej gripe water czy pyszny gruszkowy syrop na kaszel to pije chetnie,....a jak juz podam mleko mm lub herbat koperkowa hippa wysuwa jezyk i nici z tego:/

Do góry