reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
super zakupy :)
az szkoda ze wlasciwie wszystko mam :hmm:

jak sie dowiem jakiej plci bedzie moj drugi dzidz to cos kupie tak czy siak :)

ja mam pytanie do wtajemniczonych już mam:
o co chodzi z detektorem/monitorem oddechu??? :eek:
czy on jest potrzebny? czy się przydaje i czemu dokładnie służy???
czy to to samo co elektroniczna niania?
bo tej niani to nie potrzebuję, bo mam małe mieszkanie... a ten detektor oddechu mnie intryguje...:eek:

ja mam pytanie do wtajemniczonych już mam:
o co chodzi z detektorem/monitorem oddechu??? :eek:
czy on jest potrzebny? czy się przydaje i czemu dokładnie służy???
czy to to samo co elektroniczna niania?
bo tej niani to nie potrzebuję, bo mam małe mieszkanie... a ten detektor oddechu mnie intryguje...:eek:
nie jestem mamą jeszcze, ale wiem że ten detektor kontroluje oddech dziecka(to nie jest niania)jeśli dziecka ma bezdech który trwa 5sekund(tak mi się wydaje że własnie tyle) to zaczyna wyć...i ty reagujesz i podejrzewam że dziecko od razu tez sie budzi i zaczyna oddychać regularnie-ma to zapobiegac tzw. śmierci łóżeczkowej u noworodków
Ale na ile sie sprawdza to nie powiem

racja, butki sa swietne. az sie o nie poklocilam z moja mama, ktora swierdzila ze jestem glupia :-D

ja rowniez nie znam płci, ale sa rzeczy w ktorych mozne chodzic zarowno chlopak jak i dziewczynka :-)
aaaa... nie moglam sie powstrzymac.

Ja też nie znam płci, ale jak zobaczyłam co mój Ł. ostatnio wyszperał dla dziewuszki to padłam ze śmiechu (tyle, ze to już dla takiej ciut wiekszej). Zrobię fotki i jak w końcu znajde kabel do aparatu (po remoncie częć rzeczy zaginęła w tajemniczych okolicznościach :-D ) to Wam też pokażę :tak:

reklama
monia - powiem Ci ze monitor oddechu to byl u nas calkie mzbedny zakup (podobnie jak niania) i szybko sie go pozbylam.
Tak naprawde ma sens w przypadku wczesniakow i dzieci u ktorych wiadomo ze moga miec jakies zaburzenia oddychania. To jest taka mata i nadajnik - mate kladzie sie pod materacyk i jakby dziecko przestalo oddychac (nie bedzie sie ruszal materacyk - to urzadzenie jest b. czule i wylapuje taki "ruch" jaki jest przy oddychaniu) to wlacza sie alarm. Oczywiscie jak sie dziecko wyjmuej z lozeczka to trzeba urzadzenie wylaczyc bo bedzie piszczec :-D
Jasne, ze mozna kupic nawet jak dziecko edezie zdrowe jak rydz, ale tak naprawde to moi mzdaniem nieco zbedny zakup.
Moze tak mowie bo jzu jakies doswiadczenie mam w koncu... :sorry: Moze akurat komus sie przydalo. :cool2:

P.S. Ubranka fantastyczne :-) Ale z wlasnego doswiadczenia powiem Wam zebyscie unikaly jasniutkich kolorow zwlaszcza jak Maluszke bedzie nieco wiekszy - marchewke naprawde jest ciezko sprac... :eek:

Do góry