reklama
Agniesiak85
Fanka BB :)
Kurka ale piękne:-)
Mój M na razie nie chce kupowac dopóki płci nie zna;-) Ale juz niedługo.. 5 październik zbliża się wielkimi krokami
Mój M na razie nie chce kupowac dopóki płci nie zna;-) Ale juz niedługo.. 5 październik zbliża się wielkimi krokami
moniazuber
=)
ja mam pytanie do wtajemniczonych już mam:
o co chodzi z detektorem/monitorem oddechu???
czy on jest potrzebny? czy się przydaje i czemu dokładnie służy???
czy to to samo co elektroniczna niania?
bo tej niani to nie potrzebuję, bo mam małe mieszkanie... a ten detektor oddechu mnie intryguje...
bo tej niani to nie potrzebuję, bo mam małe mieszkanie... a ten detektor oddechu mnie intryguje...
nie jestem mamą jeszcze, ale wiem że ten detektor kontroluje oddech dziecka(to nie jest niania)jeśli dziecka ma bezdech który trwa 5sekund(tak mi się wydaje że własnie tyle) to zaczyna wyć...i ty reagujesz i podejrzewam że dziecko od razu tez sie budzi i zaczyna oddychać regularnie-ma to zapobiegac tzw. śmierci łóżeczkowej u noworodkówja mam pytanie do wtajemniczonych już mam:
Ale na ile sie sprawdza to nie powiem
moniSkaBe
racja, butki sa swietne. az sie o nie poklocilam z moja mama, ktora swierdzila ze jestem glupia
ja rowniez nie znam płci, ale sa rzeczy w ktorych mozne chodzic zarowno chlopak jak i dziewczynka :-)
aaaa... nie moglam sie powstrzymac.
ja rowniez nie znam płci, ale sa rzeczy w ktorych mozne chodzic zarowno chlopak jak i dziewczynka :-)
aaaa... nie moglam sie powstrzymac.
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
ubranka cudenka i butki takze :-) no ale dla chlopczyka chyba nie bardzo te rozowe sandalki hehe ;-)ale sa przepiekne
moniSkaBe
raczej nie dla chlopczyka hehe
ale jak ja bede miala chlopaczka to oddam buciki Karola siostrze, ona bedzie miala dziewuszke :-)
ale jak ja bede miala chlopaczka to oddam buciki Karola siostrze, ona bedzie miala dziewuszke :-)
mag349
Ja też nie znam płci, ale jak zobaczyłam co mój Ł. ostatnio wyszperał dla dziewuszki to padłam ze śmiechu (tyle, ze to już dla takiej ciut wiekszej). Zrobię fotki i jak w końcu znajde kabel do aparatu (po remoncie częć rzeczy zaginęła w tajemniczych okolicznościach ) to Wam też pokażę
reklama
mysz1978
monia - powiem Ci ze monitor oddechu to byl u nas calkie mzbedny zakup (podobnie jak niania) i szybko sie go pozbylam.
Tak naprawde ma sens w przypadku wczesniakow i dzieci u ktorych wiadomo ze moga miec jakies zaburzenia oddychania. To jest taka mata i nadajnik - mate kladzie sie pod materacyk i jakby dziecko przestalo oddychac (nie bedzie sie ruszal materacyk - to urzadzenie jest b. czule i wylapuje taki "ruch" jaki jest przy oddychaniu) to wlacza sie alarm. Oczywiscie jak sie dziecko wyjmuej z lozeczka to trzeba urzadzenie wylaczyc bo bedzie piszczec
Jasne, ze mozna kupic nawet jak dziecko edezie zdrowe jak rydz, ale tak naprawde to moi mzdaniem nieco zbedny zakup.
Moze tak mowie bo jzu jakies doswiadczenie mam w koncu... Moze akurat komus sie przydalo.
P.S. Ubranka fantastyczne :-) Ale z wlasnego doswiadczenia powiem Wam zebyscie unikaly jasniutkich kolorow zwlaszcza jak Maluszke bedzie nieco wiekszy - marchewke naprawde jest ciezko sprac...
Tak naprawde ma sens w przypadku wczesniakow i dzieci u ktorych wiadomo ze moga miec jakies zaburzenia oddychania. To jest taka mata i nadajnik - mate kladzie sie pod materacyk i jakby dziecko przestalo oddychac (nie bedzie sie ruszal materacyk - to urzadzenie jest b. czule i wylapuje taki "ruch" jaki jest przy oddychaniu) to wlacza sie alarm. Oczywiscie jak sie dziecko wyjmuej z lozeczka to trzeba urzadzenie wylaczyc bo bedzie piszczec
Jasne, ze mozna kupic nawet jak dziecko edezie zdrowe jak rydz, ale tak naprawde to moi mzdaniem nieco zbedny zakup.
Moze tak mowie bo jzu jakies doswiadczenie mam w koncu... Moze akurat komus sie przydalo.
P.S. Ubranka fantastyczne :-) Ale z wlasnego doswiadczenia powiem Wam zebyscie unikaly jasniutkich kolorow zwlaszcza jak Maluszke bedzie nieco wiekszy - marchewke naprawde jest ciezko sprac...