Dla mnie to też mega problem, zgodnie z waszymi radami postanowiłam na taki fotelik-nosidełko, że przywiozę dziecko ze szpitala. Ostatnio w weekend na imprezie wszyscy na mnie naskoczyli, że to nie dobrze w takim czymś przywieźć dziecko, ono powinno leżeć, a w takim foteliku to prawie pozycja siedząca. 2 matki tam będące przywoziły dzieci w jakiejś wkładce z gondoli na leżąco. Nie mogłam się z nimi dogadać. Przecież w takiej wkładce to nie ma jak przypiąć dziecka, więc i tak wydaje mi się, że ten fotelik jest bezpieczniejszy. W brzuszku i tak nasze dziecko też jest zgięte przez cały czas.
Dziwnych masz tych znajomych, a te matki jak dla mnie skrajnie nieodpowiedzialne i jakieś takie niedoinformowane. Na jakim swiecie oni zyją??? Wszedzie trąbią,że dziecko w samochodzie tylko w foteliku. Po to te foteliki sa robione. Poza tym w razie wypadku tfu..tfu...jakie zabezpieczenie daje wkładka z gondoli??...no sorry, a dziecku wbrew pozorom wcale nie jest niewygodnie, zreszta nie spedza tam nie wiadomo ile godzin.