reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Jesli chodzi o kosmetyki dla malca,to zdecydowalam sie na nivea baby,rodzice mu kupia:tak:.Zdecydowalam sie na nie,poniewaz sa to kosmetyki dobrej jakosci no i hypoalergiczne:-)
Ja mam takie pytanko,jakie smoczki uspokajajace macie dla maluszkow?

iza dziewczyny mają rację. wczoraj rozmawiałam z koleżanką mamą 20 miesięcznej dziewczynki... powiedziała, że najgorsze kosmetyki to nivea i johnson&johnson, a poleca hipp.

reklama

Aniam

a jakie inne te czopki miałaś bo ten nurofen to też widzę że od 3 miesięcy
coś mi się zdaje że do 3 miesięcy to nie ma niczego co by według ulotki można było podać na gorączkę dziecku :(

)

Musisz spytac a aptece bo to było wkońcu jakiś czas temu i nie pamiętam jakie dokładnie to były , ale napewno czopki bo nie walą na wątrobe tak jak te wszystkie leki do picia .

kittek - sliczne zakupki
kwiatuszku ja tam się nawet nie pytalam czy u mnie w szpitalu robią lewatywę, ale wolę sobie i tak sama w domu zrobic, a po drugie na pewno przyda mi sie po porodzie. Pamiętam,że po urodzeniu Weroniki pierwsza w wizyta w WC to jak drugi poród i wtedy lewatywa mnie uratowała.
dobrze wiedziec, chyba jednak tez kupie w razie w

Ja tylko bubchena używam jak mąż jedzie do niemiec to mi to na tony przywozi bardzo lubie te kosmetyki praktycznie tylko tym Szymka myje a mam całą serie balsamy , oliwki , żel , płyn do kąpieli , żel do mycia , krem na każdą pogodę , do pupy . Jest taka seria teraz nowa dla noworodków w jasno niebieskich mniejszych opakowaniach
no wlasnie wczoraj kupilam krem z tej nowej serii dla dzieci, to jednak podokupuje cos jeszcze:happy: z tej serii
fajne ciuszki lumpkowe, te spodenki sa boskie

dziewczyny o co wam chodzi z ta sola? do czego to ma byc?

a jesli chodzi o ten niemiecki lek na kolki sab simplex to ja go mam w domu tylko ze on jest na tak zwane gazy...na problemy w trawieniu jak sie ma za duzo gazow..no wiecie o co kaman... nie wiedzialam ze to na kolki dla dzieci, nic tu o kolkach wogole nie pisze...

Widzę, że "moje" staniki wymiatają :-D:-D:-D Faktycznie- z wyglądu szajs straszny, ot takie miękkie szmatki, ale ja noszę "po domu" do leżenia od 2 tygodni i bardzo zadowolona jestem- mnie nigdzie nie gniotą ani nie uwierają, a i z rozmiarem bardzo dobrze trafiłam ;-) Choć i tak tęsknie za moimi usztywnianymi i pieknie modelującymi push-up :sorry2::-D:-p

Preparaty na kolkę...muszę sobie pospisywać te nazwy co podajecie bo patrząc jak mnie zaczęły męczyć wzdęcia w ciąży to moja mała może dać nam nie źle popalić...a sama namęczyc się okrutnie :no: ale oby nie!;-)

Mam małe pytanko do Dagsili- odkopując temat tego fajnego termometru co kupiłaś do ucha/czoła (to ten prawda?- TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA CZOŁA 10w1 (929461002) - Aukcje internetowe Allegro ) powiedz mi proszę, bo napewno sprawdzałaś- dobrze mierzy temperaturę???:confused: porównywałaś z jakims innym "normalnym"??? Bo ja jakoś najbardziej ufam mojemu arhaicznemu szklanemu, bo elektroniczny zawsze pokazuje mi inaczej:eek: a chciałabym dla dziecka mieć coś wiarygodnego :confused: a ten co zamówiłaś bardzo mi się podoba z opisu :sorry2:
A może któraś z Was też taki już zamówiła???;-) z góry dzieki :-)

kochana co do termometru to poleacm ten:
TERMOMETR DLA DZIECI do CZOŁA UCHA 11w1 PROMOCJA! (896503992) - Aukcje internetowe Allegro
czas pomiaru 1 sec. baterie do niego kosztują 6-7 zł za dwie. koleżanka taki ma, a ja mam zamiar go kupić jak tylko kasa mi wpłynie ;-)

Kamisia, Katik, Elvie
pralyscie juz ta poscie mamo-tato?
w ilu stopniach?
i jak ochraniacz sie zachowal?
mi ja dzis kurier przyniesie

a ja nosiłam 75A :-( Kupiłam 80B i jeszcze nie przylegają na amen :-)
:-D no to jesteś usprawiedliwiona ;-)
ja na czas ciąży kupiłam sobie taki fajny staniczek co podnosi piersi i pomaga zachować kształt, no a materiał pod wpływem ciepła ciała sam się dopasowuje do piersi... no ale nie pytaj ile wydałam na ten stanik :-D bo to felina

reklama
Kwiatuszku - ja dokladnie takj jak Kamisia - 40 stopni cala posciel, a ochraniacz machnelam recznie, bo sie balam ze cos mu sie nie teges stanie :baffled:

dokładnie tak w 40stopniach. ja do pościeli dostałam informację jak należy prać. i na każdym elemencie (na ochraniaczu również) było napisane, żeby wyprać w 40stopniach. jeśli boisz się, ze zmechaci, albo zkudłaczy to wypierz bez wirowania.

właśnie... w tą sobotę jedziemy po nową pralkę. czy możecie polecić jakąś ? bo nasza stara się słabo sprawuje, zaczęła źle płukać, dlatego ciuszki dla małego pierze nam teściowa.

Do góry