reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Paracetamol w czopkach: Farmina Sp. z o.o.
Farmina Sp. z o.o.

Ibuprofenów (nurofen, ibum itd) w ogóle nie podaje się tak małym dzieciom.

dzięki takie czopki warto kupić w razie "w"

O kolka pisałyście... u mnie pomógł Esputicon, Sab też z tym że ciężko było mi go dostać a Esputicon ma ten sam składnik główny i w takiej samej dawce bodajże... Ja "dzięki" kolkom synka to miałam rok z nocnego życiorysu wycięty. Esputicon ma jeszcze jedną fajną zaletę. Daje się go co 12 godzin. Inne które próbowaliśmy to do każdego jedzenia... a to mnie wkurzało
no ja też "oszukiwałam" z infacolem i dawałam co jakiś czas, bo moje dziecię mnie męczyło i cycowało na okrągło to by musiało non stop to lekarstwo łykać
a ten esputicon to pierwsze słyszę

Podsumowując : na każde dziecko działa co innego i bezsensu kupowac juz teraz. Jednak mimo wszystko, mam nadzieję, że żadna z Nas nie będzie musiała się w te preparaty zaopatrywac, bo prawdą jest,że kolka potrafi nieźle dac w kośc, nie tylko maluchowi ,ale i mamusi. Mnie to te kolki prawie o deprechę przyprawiły:szok::szok:

no u nas też było ciężko
ale na szczeście nocki wolne od kolek (tylko cyckowanie czeste) a kolki od 16 do kąpania codziennie od miesiąca do ukonczenia 3 miesiecy :(

cześć dziewczyny!
Kwiatuszku tu masz tego sprzedawce od stanikow - Informacje o Użytkowniku wf111 - Aukcje internetowe Allegro
wg mnie sa wygodne, miękkie, czarny wydaje mi sie bardziej sztywniejszy, ale znośnie.
A w aptece int. tez nie moglam znalezc tej gripe water, ale wczoraj wpisalam nazwe producenta i wyskoczylo - woodward wpisz

dzieki zaraz popatrze na te cyckonosze
a producenta tej wody apteka tez nie znajduje...

reklama
cześć dziewczyny!
Kwiatuszku tu masz tego sprzedawce od stanikow - Informacje o Użytkowniku wf111 - Aukcje internetowe Allegro
wg mnie sa wygodne, miękkie, czarny wydaje mi sie bardziej sztywniejszy, ale znośnie.
A w aptece int. tez nie moglam znalezc tej gripe water, ale wczoraj wpisalam nazwe producenta i wyskoczylo - woodward wpisz

Dzięki e.salamandra, właśnie też skorzystałam i zakupiłam dwa. Mam tylko nadzieje, że z rozmiarem trafie. Muszę przyznac,że zakup staników był chyba dla mnie najgorszy. Coś się zdecydowac nie mogłam, ale faktycznie za taka kasę się na poczatek opłaca, a poźniej jak już będę mogła spokojnie przymierzyc to kupię jakieś porządne.

Dzięki e.salamandra, właśnie też skorzystałam i zakupiłam dwa. Mam tylko nadzieje, że z rozmiarem trafie. Muszę przyznac,że zakup staników był chyba dla mnie najgorszy. Coś się zdecydowac nie mogłam, ale faktycznie za taka kasę się na poczatek opłaca, a poźniej jak już będę mogła spokojnie przymierzyc to kupię jakieś porządne.

Ja wczoraj tez kupilam dwa, jeden z wieksza i jeden z mniejsza miseczka - zobacze jak beda sie nosic :-)

Widzę, że "moje" staniki wymiatają :-D:-D:-D Faktycznie- z wyglądu szajs straszny, ot takie miękkie szmatki, ale ja noszę "po domu" do leżenia od 2 tygodni i bardzo zadowolona jestem- mnie nigdzie nie gniotą ani nie uwierają, a i z rozmiarem bardzo dobrze trafiłam ;-) Choć i tak tęsknie za moimi usztywnianymi i pieknie modelującymi push-up :sorry2::-D:-p

Preparaty na kolkę...muszę sobie pospisywać te nazwy co podajecie bo patrząc jak mnie zaczęły męczyć wzdęcia w ciąży to moja mała może dać nam nie źle popalić...a sama namęczyc się okrutnie :no: ale oby nie!;-)

Mam małe pytanko do Dagsili- odkopując temat tego fajnego termometru co kupiłaś do ucha/czoła (to ten prawda?- TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA CZOŁA 10w1 (929461002) - Aukcje internetowe Allegro ) powiedz mi proszę, bo napewno sprawdzałaś- dobrze mierzy temperaturę???:confused: porównywałaś z jakims innym "normalnym"??? Bo ja jakoś najbardziej ufam mojemu arhaicznemu szklanemu, bo elektroniczny zawsze pokazuje mi inaczej:eek: a chciałabym dla dziecka mieć coś wiarygodnego :confused: a ten co zamówiłaś bardzo mi się podoba z opisu :sorry2:
A może któraś z Was też taki już zamówiła???;-) z góry dzieki :-)

Polecam Panadol Baby gel :-)
Praktycznie jest od 3 miesięcy ale ja podałam swojemu brzdącowi po pierwszym szczepieniu (1,5ml ze szczykawki - połowe zalecanej dawki od 3 miesiąca)

Agnieszka dokładnie od niego. zamowiłam w piatek, a że konto wyczyszczone , wpłaciłam kasę w poniedzialek i we wtorek przysłał info, że kaska wpłynęła.. no ale on wysyla chyba poczta wiec wszystko jest mozliwe..
kici o takie :-) __ Stanik biustonosz 80B do karmienia 13,90 KOLORY (920369165) - Aukcje internetowe Allegro
jak dojdą to powiemy czy warto, ale ktoś tu nam już mowil, ze sa ok za te cene

80B ?? dziołchy, ja mam małe piersi, a specjalistka ze sklepu bieliźniarskiego mnie uświadomiła, że w ciąży mam 75-80D a później to będzie zapewne 75C. ja oczywiście nosiłam B... :baffled:

Ella, tak mam ten i jestem zadowolona poki co. jak ost bylam chora to mierzylam nim i dla porownia mierzylam zwyklym rteciowcem pod pache roznica wyszla mi jednej kreski z tego co pamietam, no ale przy rteciowych wiadomo nie zawsze trafie z czasem pomiaru. mam nadzieje ze spisze sie przy bąku, a poki co moge go polecic. chyba Kittek tez go zamawiała, ale nie jestem pewna czy to na pewno ona... :-) jednak z wieksza iloscia opinii zawsze pewniej :-)

Szukałam opinii w necie i zdecydowaliśmy się na taki:
TERMOMETR DLA DZIECI do CZOŁA UCHA 11w1 PROMOCJA! (930767019) - Aukcje internetowe Allegro
W tym tygodniu zamawiam;-)

Ja mam taki i jestem zadowolona :-D mierzylam po kilka razy temperature i zawsze wychodzilo to samo, potem mierzylam M i u niego wychodzila inna temperatura, ale tez zawsze taka sama przy wielokrotnym pomiarze :-D To nie jest co prawda pomiar jednosekundowy, bo jak sie mierzy na czole lub w uchu to trzeba chwile pojezdzic koncowka po skorze, ale jest tez opcja mierzenia temperatury otoczenia (np. woda) i wtedy pomiar jest bardzo szybki (od razu po nacisnieniu przycisku). Dodatkowo termometr caly czas mierzy temperature powietrza
:tak:

reklama
Ilona ten pajacyk z czapeczką jest świetny

Mam pytanko chcę już pozamawiać takie "grubsze" rzeczy, których jeszcze Nam brakuje
Znalazłam tego sprzedawcę:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Któraś z Was kupowała może u Niego?

Przymierzam się do kupienia:
2010 POLDAUN WYPEŁNIENIE KOMPLET Z MISIEM 120x90 (924973487) - Aukcje internetowe Allegro
0838 STOJAK STELAŻ DO WANIENKI DUŻEJ 100 CM (930288483) - Aukcje internetowe Allegro
4692 BERBER MIEKKI PRZEWIJAK NA KOMODE DINO 50X70 (936321752) - Aukcje internetowe Allegro
6164 OKT PRIMA BABY, WANIENKA DUŻA 100 CM (934980380) - Aukcje internetowe Allegro
11111 AVENT BUTLEKA 125 ZE SMOCZKIEM MINI PROMOCJA (938098237) - Aukcje internetowe Allegro

Orientujecie się może czy, są to atrakcyjne ceny jeśli chodzi o hurtownie?
Zastanawia mnie tez ta butelka Aventa, bo jest tania czy czasem nie ma tego BPA? W opisie aukcji 0 info na ten temat :confused2:
kochana, przewijak berber sama kupiłam, ale kupiłam 80cm, bo dziecko szybko rośnie i ja kupiłam za 48,5pln, a 70 widziałam za 42pln, więc ta cena 39 jest jak najbardziej korzystna.
co do wanienki to są tańsze a z dodatkowymi akcesoriami. za tą cenę to ja kupiłam wanienkę profilowaną z odpływem, tyle, że krótszą, ale to nasze pierwsze dziecko i boję się pierwszych kąpieli :eek: większą wanienkę zażyczymy sobie w prezencie od rodziny ;-)
cena za butelkę jest jak najbardziej korzystna. :-)

Do góry