reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziewczyny, ktore prostuja wlosy i borykaja sie z kwestia ich mimowolnego 'puszenia' sie....
Po latach doswiadczen trafilam na mega prostownice. Poczatkowo nie chcialam sie dac zbajerowac chwytem na jakies tam kapsulki, dzieki ktorym wlosy samega proste i zadna wilgoc pogodowa na nie nie dziala.... Ale kupiam, i jestem pod ogromnym wrazeniem. Nawet tutejsza pogoda moich wlosow nie rusza, a przy poprzednich prostownicach musialam poprawiac 'wyprost' po kilka razy dziennie.
Nie widzialam tych prostownic w pl, ale jakby ktoras miala ochote sciagnac z uk, to naprawde polecam.
Mowie o prostownicy z Nutriheat, do prostownicy wklada sie takie specjalne nasaczane kapsulki i dzieki nim na glowie mamy wypas ;)

http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mjyah2qPFYy9uDQxkMiJ2Dw.jpg

Imetec Nutriheat Hair Nutrition Straightener 230°C 1833 | eBay

Ostatnia edycja:
Katik - dzięki kochana! Mnie znowu kusi skrócenie włosów, chociaż wiecznie je zapuszczam. W przyszłym tygodniu idę do najlepszego fryzjera na świecie;-) do Pawła - salon Unique Salon fryzjerski Unique Wrocław, ul. Białoskórnicza 5 , polecam Wrocławiankom! Zobaczcie sobie galerię, salon jest cudny i ma świetne opinie! Jak się Paweł zgodzi to tniemy i wówczas prostownica pewnie będzie niezbędna. Mam swoją ukochaną roventę, seria Ellite Model Look, ale aż tak dobra jak opisujesz to nie jest.

Kurcze, mam mieszane uczucia, bo mimo odradzania przez Natę skusiłam się na ciemny zlew, ale nie w kolorze czarnym (onyx) a w grafitowym.
Wybrałam taki: ZLEW GRANITOWY FRANKE BASIS BFG 651 kolory (2599798943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Facet mi napisał, że każdy zaleca się myć i wycierać, więc w sumie obojętne czy wycieram szary czy beżowy. Te beżowe mi się kompletnie nie podobały. Jutro mam go dostać, a w piątek jak nam już kuchnię zamontują to zobaczę, jak się sprawuje;-)

nata - a Ty masz czarny czy też grafit?

Dziewczyny - jakie macie opinie o dozowniku na płyn do naczyń? Warto to instalować?

A jak już jestem przy zakupach to nie pamiętam, czy Wam pisałam, że zmieniłam zamówiony kolor drzwi i nie będzie białych a grafitowe, takie: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.drzwidladomu.com.pl/allegro/drzwi_ramiakowe_trame.png (ostatni rząd na dole, po lewej)

Sprzęty do kuchni wzięliśmy boscha, wyjątkiem jest lodówka samsung, pralka też samsung - dzisiaj przyszła, piękna jest:-D Pralka wolnostojąca Samsung WF 602 B2B KWQ - Pralki i suszarki wolnostojące - Samsung WF 602 B2B KWQ - Sklep internetowy Agito.pl

No i panele na piętro wybrałam w kolorze jesion baltimore, takie jasne jakby bielone. W ogóle wszystko najchętniej białe chciałabym mieć:tak:

Elvie, zlew mam beżowy i w zasadzie, gdyby nie moja "przyzwoitość", to moglabym go spokojnie myć raz w miesiącu, bo nic na nim nie widać :-p
Natomiast mam ciemną płytę kuchenną no i mimo, że to nie wysoki połysk, to i tak, jak mam dzień świstaka (czyt. palma mi odbija i ma być czysto) latam ze ścierą 2-3 razy dziennie, bo albo się zachlapie i wszystko widać, no ale to normalne, albo się... zakurzy... i też wszystko widać... generalnie mnie to denerwuje, ale da się z tym żyć :-D

Wydaje mi się, że to jest jak z ciemnymi meblami, czy panelami, na nich więcej "zostaje" :tak: i z facetem się nie zgodzę (generalnie facetom w tych sprawach to ja za grosz nie ufam).
Bosch ma jedne z lepszych sprzętów AGD, pralki i lodówki też i to nie jest kwestia layoutu czy doposażenia, ale tego, co mają w bebechach i na jaką żywotność te bebechy są skalkulowane. Samsung to samsung... mają świetny marketing i dobre pozycjonowanie na tzw. "półce" :-p

aniez - pralki zawsze miałam boscha, maxx 5 i były świetne, ale samsung miał lepsze parametry (pobór energii, wody i niższy poziom hałasu). Poza tym wybierałam tylko z tych szerokich a wąskich. Mam nadzieję, że nas nie zawiedzie;-) Lodówkę samsung wybrałam, bo jest porządna w środku i parametry ma świetne, a wiadomo, że 40% energii w domu generuje lodówka, więc mi M. ograniczył trochę wybór. Boscha lodówki są biedne w środku, te plastiki jakoś do mnie nie przemawiały. No i design też ważny jakby nie patrzeć:-D Reszta sprzętów boscha była konkurencyjna:tak: a płytę ostatecznie wzięłam srebrną, bo M. zadeklarował, że będzie ją mył, a że u nas on myje częściej niż ja to nie negocjowałam. Srebrna też mi będzie lepiej wyglądać przy delikatnych ecru-grafitowych meblach, czarna wyglądałaby zbyt kontrastowo:cool2:

reklama
Elvie- to jest kwestia żywotności :-) parametry też zależą od modelu i kilku czynników. W lodówce najlepiej, żeby był model z osobnym agregatem do zamr. i osobnym do chłodziarki (nie patrzyłam co macie) :-) ale o tych sprawach to musiałaby twój M. z moim mężem pogadać :-) zdecydowanie wie na ten temat dużo :tak:
Srebrna płyta do mnie nie przemówiła, jak do Ciebie nie przemówił beżowy zlew :-D

Do góry