reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

ANIA nie ma za co:) czasami trzeba miec właczony jakis alert;-) A fotki sa superanckie! Nastka śmiga jak ta lala... pewnie macie niezłą zadyme w domu jak ona szaleje:szok:

Byłam dzisiaj na drugiej rozmowie i w pon nie ide jeszcze do pracy:-) Ale we wt juz bardziej prawdopodobne. Zresztą w poniedziałek o 12 bede wszystko wiedziała:)
Jutro jade na wielkie zakupy bo jak we wt pojde do pracy, to nie bede miała czasu na wydawanie kasiorki:szok::laugh2:
Dzisiaj cały dzien chodziłam do tyłu bo nie wiedziałam co to bedzie i czy dzis jest moj ostatni dzien urlopu:sorry::angry:

reklama
KUCHNIA BLADA!!! Justyś, nie dośc , że zapomniałam o mini urodzinakch mojej małej, to zapomniałam o mini urodzinkach dziesiątych Twoich Smerfetek, najgrzeczniej przepraszam i spóźnione sto latek dla Myszek :)))

Hej sisterki !!!!!!!!!!!!
spóźnione sto lat dla wszystkich maluszków :-). Ja tak w ogóle to też zapomniałam o oli 11 :-D
justynko- super wyszło ci z tą pracą od razu rozmowa i konkretna odpowiedz trzymam kciukasy oby wszystko poszło jak najlepiej :tak: i tak powinno być a nie zwodzą zawsze że się odezwą.
Aniu- zdjęcia fajowe widzę Nastka również zaczyna chodzić, ale te nasze dzieciaki to spryciulki :tak: tak szybko się rozwijają a jakie mądre.:szok:
kasiu- miłego pobytu w polsce, akurat trafisz na wiosnę bo jest super pogoda.
Muszę powiedzieć że Ola już praktycznie w ogóle nie raczkuje tylko śmiga sama :-)
Miłego dnia życze

Sisterki dzieki za naj-ki dla moich smerfoludków:) Własnie sie bawia w pokoju i pracyją nad wyjęciem kartonu spod łózeczka:szok:
JOLU przyznam sie, że tez zapomniałam o 11tce Oleńki... Wybacz i naj naj naj dla naszego loczka;-)
I proszę, 3majcie kciukasy za mnie...:eek:

Ide dzisiaj oddac fotki do wywołania. W rossmann jest promocja: powyzej 200szt fotki sa po 29 groszków:tak: Dzisiaj po południu przychodzi Benka kuzyn ze swoja kobieta i miesieczną Aleksandrą (w styczniu bylismy u nich na pępkowej i moj M zaniemógł:no:).
A jutro idziemy do tesciów na obiad bo w pon babcia mojego M konczy 91 lat:szok:

i ja zycze wszystkim wczorajszym mini jubilatom wszystkiego naj ,naj, najlepszego!!!duzo zdrowka przede wszystkim!!!

ja wlasnie ogarniam mieszkanko wiec tylko na chwilke:-)pozniej postaram sie cos wiecej napisac...

Justys trzymam kciukasy oczywiscie:tak::tak::tak:

Wszystkiego naj naj dla małych jubilatów,spóźnione bo spóźnione,ale baardzo szczere:-).
Dziewczyny jeszcze jestem osowiała,ale zaczynam żyć,śnieg topnieje i mamy wielkie błoto na drodze i podwórku:szok:,ale co tam:eek:.Juz prawie wiosna:-D.W piątek dostałam jakiegoś zrywu i wzięłam się za umycie okien w pokoju,juz świata nie widziałam,jak słońce zaświeciło to strach ogarniał człowieka:szok:.Musiałam umyć coby nie przegapić nadejścia prawdziwej wiosny;-).Ale dzisiaj umieram...nie dość ze @ nadeszła,to,na ten wiatr,głowa mnie tak boli że nie jestem wstanie nic zrobić:szok:,dopiero zwlekłam się z wyrka i spokojnie siadłam do komputera,ale żadnych nagłych ruchów głowy bo odpływam.Babcia zajęła się dziećmi bo tatuś pojechał z szefem szukać pracy(jak na ironię dzisiaj jak jestem nie do życia;-))Trzeba rozpalić w piecu na wodę ciepłą a ja nie daję rady,kij poczekam aż Marek wróci i będziemy myć dzieciaków prawie w nocy:eek:.
Justynka świetne tempo poszukiwania pracy:-),oby wypaliło i we wtorek byś była mamusią pracującą.A co do pomocy,to juz mi pomogłaś:tak:.Każde zamówienia jest mile widziane;-).
Kasiulka wspaniale ze przyjeżdżasz do PL.U nas już widać że wiosna zbliża się wielkimi krokami,oby nic nas nie zaskoczyło.
Aniu oby dziewczyny w pracy zgodziły się zaszczepić twoje księżniczki.Nie ma co czekać na wolny termin,każdy dzień jest ważny.
Moje pieguski już spokojniejsze,ale znowu ich zaczęło swędzić.Widać że zaczynają się tworzyć strupki na krostach,to może od tego.Niki dopóki jest ubrany i nie widzi krostek jest spokojny i wesoły,ale jak zaczynam go rozbierać i ujrzy krostkę na paluszku nogi...:rofl2: zaczyna się płacz i lament,że on nogą nie może ruszyć,stanąć na niej:szok::-D.Nie chce pozwolić posmarować krostki.Wczoraj dopiero jak mu zagroziłam amputacją nogi:zawstydzona/y::sorry: to uspokoł się i pozwolił maznąć po palcu i nawet nie kwiknął przy tym:-p.Co czyni sugestia,czasami drastyczna ale grunt,że pomogła.
Emilka zasuwa na czworaka po całym domu,dobrze,że na razie nie widzi schodów-nie interesują ją.Wstaje przy meblach i łóżku,ale prawą nóżkę wykrzywia nadal i staje na niej na paluszkach.Więc czeka nas dalsza rehabilitacja,a już myślałam,że będziemy mogli zakończyć.Szukam jej bucików,które pomogą jej ustabilizować stópkę,tylko nie mogę znaleźć by wkładka miała długość 11cm.Chyba czeka mnie zakup na zamówienie:szok:,bo przecież nie mogę pozwolić by ciągle chodziła w szmaciaczkach lub skarpetach.Ehh...życie...
Ale siostry mamy wiosnę,sikorki odleciały do lasu,więc juz chyba będzie tylko cieplej i cieplej:-)

Witam serdecznie !
Dziewczyny nareszcie mam internet ! Już jestem po przeprowadzce :-) Nie mogę się połapać . Jak ja nie cierpię tego bajzlu. Wszędzie po kątach kartony , których nie będę rozpakowywać , bo raz ,że nie ma gdzie a dwa nie będzie na razie potrzebne. Jak pochowam zimowe to wtedy wyjmę letnie. Oby jak najszybciej pogoda się ustabilizowała to wejdą budowlańcy i zaczną działać . Ja już chcę tam mieszkać !
Dziewczyny sorki ale nie wiem kiedy nadrobię Wasze wpisy tyle tego :szok:
Najserdeczniejsze życzonka dla najstarszego z naszych maluchów Jasieńka . To już ROK ! Oczywiście całuski również dla pozostałych naszych maluszków z okazji ich "małych " urodzinek .
Dorotko Tośka też już ma buciki od dwóch miesięcy i ja dostałam takie małe z firmy GASPAR . Całe ze skóry i z atestem "zdrowa stopa" . Profilowane , sztywny zapiętek i miękka podeszew. Rehabilitantka powiedziała ,że są super. Rozmiar na bucie 20 a długość wkładki 11,5 cm .Dorotko nie wiem czy coś przeoczyłam :zawstydzona/y:ale coś piszesz ,że każde zamówienie jest mile widziane .Tylko pytanie o co chodzi :-(
A teraz biorę się za nadrabianie zaległości w czytaniu :-p

Ostatnia edycja:
Hej Wam...jak się podoba nowy IMAGE stronki??
Dotinka, napisałam Ci na gg...mam nowe butki rozm. 19, niebieskie z brokacikiem, za małe na Natalkę, usztywaniany zapiętek, na rzepkę, profilowana wkładka. Mogę Ci wysłać od razu....
Dorka, ale Cię nie było...

Aha, u nas WIELKIE ZMIANY..., KONIEC Z BUTLĄ ZE SMOKIEM !!!!!!!!!!!!!! . Od wczoraj korzystamy tylko z kubeczka Tommee Tippee(z niego mleko młoda pije) a wodę zaczęła pić taką małą Nestle z koreczkiem i bardzo z tego lubi pić....kubek 360 stopni z Lovi sie nie sprawdził, młoda nie chce z niego pić..
poza tym dziś "jadła" jogurt sama, to zanczy dwie łyżeczki wylądowały w buzi a reszta na: ścianie, krzesełku, włosach, bluzeczce, rajtuzkach i rękach....
Wczoraj mielismy długi spacerek pod ZOO chorzowskie, młoda przechadzała się za jedną rękę, tylko że chciała jeść śnieg i kamyczki...

reklama
Witajcie kochane melduję że przeżyłam.Imprezka się udała, podeślę fotki na maila. Msza w kaplicy super Jasiek łaził po ołtarzu dobrze że księdzu pod sutannę nie wszedł:-D Super sprawa taka indywidualna msza jak macie możliwość załatwienia takowej to polecam. Kazania nie było ksiądz tylko w paru słowach zwrócił się do Jasia Ewy i do nas. No i na koniec indywidualne błogosławieństwo.
Goście dopisali choć połowa żarcia została - zapraszam na poprawiny:-D Narobiłam się jak dziki osioł ale wysiłek został doceniony wszystkim smakowało. gdybyście miały jakiś problem z wyborem menu mogę podrzucić jakiś pomysł. U nas burza mózgów trwała tydzień:-D Jasiol na zgarniał prezentów tyle że gdzie ja to będę trzymać:szok: dostał traktor z przyczepą i inny drugi duży skład:-D reszta prezentów na szczęście mniej gabarytowa
To tyle co u nas, ale widzę że i tu gorąco Przede wszystkim wszystkiego naj naj dla wszystkich solenizantów miesięcznych:tak:
Dorotko cieszę się że się odezwałaś podejrzewałam że nie masz neta, miałam postanowienie że jak minie szał roczkowy u nas to będę się próbowała z tobą kontaktować. Bardzo ucieszył mnie Twój pościk:-) a jak Tosia po przeprowadzce zaaklimatyzowała się? jak postępy z chodzeniem?
Justyś nie no kobieto idziesz jak burza wczoraj rozmowa dziś praca ;-)Pochwal się coś więcej co to za praca i czemu będziesz jeździć windą?:-)
Dotinko kochana to Cię ospa wymęczyła, ale jak już strupki widać to mozna powiedzieć że już po Zaraz przyjdzie wiosna i wszystkim nam zrobi się radośniej na duszy, a okna też teraz myłam bo wyglądało jaby co dzień mgła była:-) A jak śnieg odtaje to i zamówienia twojemu M się posypią.
Kasiulla super że udało Ci się wyjazd do PL zorganizować, co do cichych dni to chyba każdy z nas je ma także po powrocie stęsknieni nie będziecie nawet pamiętać.My teraz przed ta imprezą co chwila spięcia mieliśmy - każdy inna wizja:szok:
Jola gratulacje dla Oli postępów chodziarskich ;-) Coś malutko ostatnio piszesz co tam u Was
Aniu śnieg odttaja wiec nasze spotkanko coraz bliżej:tak: Brawa dla Natusi pożegnanie butli to nie lada wyczyn:tak: Foteczki jak zwykle super.
Coś Moniczka nam sie dawno nie odzywała.Idę troche poleniuchować wcziraj skończyłam sprzatać koło drugiej czyli raczej dzisiaj niż wczoraj;-)

Ostatnia edycja:
Do góry