reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

ja tylko na chwilkę, bo czytałam, ale nie mam jak odpisac wszystkim..

Dotinka, co do Nikiego rehabilitanci takim dzieciakom krzywym zalecają, żeby np. rysowały czy oglądały TV na takim specjalnym zawierzaku dmuchanym, zaraz dam ci linka, żebym kumała czczę....dziecko cały czas w ruchu, kręgosłup jest ruchomy, ćwiczy koordynację i sie prostuje. Moja Alicja ma coś takiego i uwielbia na tym siedzieć...naprawdę warto to zakupić, nie jest to jakaś straszna kwota....dzieciak siada na tym jak na koniku...
pompowany KONIK - OSIOŁEK DO SKAKANIA - kurier (763041882) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

reklama
Czesc dziewczyny! :-)
Slonce swieci i od razu lepiej na sercu, nawet po nie przespanej nocy!:-D Cos mi sie zdaje, ze te moje Doly to od pogody zaleza...No i troche nam sie nazbieralo teraz, ten samochod to nam wcale jeszcze tak nie byl potrzebny. Moglismy poczekac pare miechow, az wroce do pracy, a z ta glupia umowa to bylo tak, ze owszem czytalismy, tylko, ze wczesniej, a podpisalismy cos zupelnie innego, juz bez czytania i jak mowilam - nauczka na cale zycie!
Ja tez mam w domu szpital: Filip znowu ma katar i to taki, ze szok - pol nocy na rekach, pol w lozku w pozycji pol-siedzacej i makabra przy czyszczeniu nosa!:wściekła/y:
A z drugiej strony tatus umierajacy z powodu przeziebienia - przynies, zanies, miala byc Bayera a nie zwykla...Litosci:wściekła/y:
Polaneczko i Inus - witajcie, bo jeszcze nie mialam okazji!:-D
Dotinka, widze, ze kataru ciag dalszy, a z ta asymetria trzeba bedzie troche pocwiczyc i bedzie dobrze!:cool2:
Ania moze ci elektronik rosnie, co? Kupuje sie tyle zabawek, a tutaj tak niewiele potrzeba, zeby dziecko uszczesliwic - kabelki!:-)
Hania udanej imprezki, na pewno z wszystkim sie uwiniesz. Ewunia - baletnica fiu fiu fiu!:cool:
Dorotka, spojrzalam na wykresik i waga corci jak najbardziej miesci sie w limitach. Ja tez przez chwilke sie martwilam, ze Filip przez miesiac przytyl tylko 200g, ale tez wszystko jest w porzadku!
Moj upierdliwiec domaga sie raczek wiec biegne.
Milego dzionka wszystkim zycze!:cool2:

Hanna asymetria u Nikiego była stwierdzona jak miał 3miesiące,ale pediatra stwierdził,że prosząc o skierowanie patrzę za modą by na siłę zrobić z dziecka kalekę:szok:.No ale się nie martwię,poćwiczy trochę i będzie gut:-).
Udanej imprezki dla Ewuni,na pewno się uda:-)
Aniu dzięki za podpowiedź,rzeczywiście taki koziołeczek jest super.Stabilniejszy od piłki którą zamówiłam,ale stało się:-)
PROMOCJA___POMPOWANA PIŁKA DO SKAKANIA 5 kolorów (756820837) - Aukcje internetowe Allegro
taką mam już zamówioną,dla Sary i Nikiego.
Jagoda:eek:tak już jest,są miesiące,że też liczę każdy grosik.A teraz tak właśnie jest,no ale głowa do góry i kalkulator w rękę;-),damy radę.
A u nas pochmurno i chłodno.Ciężki dzień.Emilka nawet spokojnie spała całą noc(od 22 do 7),ale za to dopiero teraz mi usnęła.Niki w nocy dławił się katarem i często kasłał.Taki jakoś bardziej astmatyczny ten kaszel,krótki,suchy.
Dziewczyny,dziś stawiam następny krok w dorosłość:eek:,32 skończone:szok::szok:.Myślałam,że w nagrodę będę mogła poleżeć do tej 8 chociaż,ale nie...moje dzieci kochaniutkie wstały pełne w skowronkach już o 6:30:szok::szok::no:.Kicha z wolnej soboty,ech...

Pampers Premium Care

Hej:) wejdżcie sobie na stronkę i zamowcie bezpłatną próbke pieluszek pampers - jesli chcecie:)

U nas wszystko spoko, dzieci juz nie kaszla i nie charczy im w oskrzelach:tak: katar tez mniejszy.
Dzisiaj jedziemy do tescia na imieniono-urodziny. Upiekłam mu sernik i kupiłam zestaw pysznych i pięknie pachnących herbat. Jest fanem herbaty:)
Nic mi sie nie chce juz... dobrze, że dzieci są u dziadków:)
Pozdrawiam was cieplutko;-)

hej "sisters"

ja mam dzisiaj nietypowy dzien:) dzien dla samej siebie! moj M wział małego do swoich rodziców na cały dzien:) juz tesknie za nim...ale za ten czas zdarzyłam posprzatac na błysk mieszkanie,wziełam gorący prysznic i teraz siedze z maseczka na twarzy i pisze do Was:) juz nie pamietam kiedy tak moglam sie zrelaksowac:)

za oknem pada:/ nie znosze takiej pogody!!!
Wczoraj moj M mnie zaskoczyl kupil winko i gdy wrocilam po kapieli mialam pelno swiec w pokoju i winko w kieliszku na stole :) szok!!!! pare dni kompletnej obojetnosci chyba na niego zadziałało:p a dzisiaj propozycja dnia dla siebie! tak moze byc zawsze!

DOROTKO wszystkiego najlepszego!!!!!!!zdrowia, szczęscia i zadowolenia z meza i dzieci!!!!!

Niech Twoje dzieciaczki szybko zdrowieja!!!
Haniu zycze udanej imprezki!!!! A Jasiowi gratuluje mega postepu:)
Jagoda - kryzys wszystkim doskwiera - my z moim M zyjemy za jego 960 zloty na miesiac- to dopiero masakra,na szczescie rodzina nam pomaga - no i od dzisiaj zaczal nowa - lepiej platna prace!mam nadzieje,ze bedzie znacznie lepiej!A jesli chodzi o facetow - zawsze tak jest maja malutki katarek a juz robi sie z tego STRASZNIE POWAZNA CHOROBA.
Justyś - zdrowiejcie tam szybciutko. tez dostałam @ z ta wiadomoscia o pampersach:)
Któras z Was pisała o serniczku:) narobilyscie mi smaku. Na szczescie mamuska dzisiaj upiekła sernik z rosą...mniam mniam ide dalej sie "leżakować"
Buziaki i zycze miłego weekendu:):-)

Hej Wam laseczki...
U nas wymiana sprzętu...
W IKEI kupilismy dzis małej drugie krzesełko do karmienia, bo ma takie drewniane, ale jest dla niej za duże , a te z IKEI są takie fajne malutkie, zajmuja nieduzo miejsca i ładnie tam siedzi itd. Jakby ktoś chciał to jest promocja i takie krzesełko tam jest po 49,90!!!! Idealne do kuchni :-):-)
No i wystawiłam leżaczek na allegro do sprzedaży, bo młoda już z niego wychodzi, nawet w przypięciem, potrafi caly wywalić.

Justyś, dzięki za info, Pampersiki zamówione :-D:-D
Dorotka, jak dzieciaczki?
Jagoda, u mnie przy takim makabrycznym katarze w nocy do spania sprawdził się po prostu fotelik samochodowy..oby małemu było już lepiej..
Haniu! Odjechanej imperezki!!!!!

Dzięki pięknie za życzenia:-):-).
Dzieci po inhalacjach juz widać,że mają się lepiej.Łatwiej jest im oddychać.No a Nikodem po prostu potrzebował po tych testach większej dawki konkretnego leku na swoją astmę,już mniej kaszle i bez duszności.Widać,że Flixotide i singulair sprawdzają się jak nie ma zaostrzenia.Tylko zostaje nadal ropny katar:eek:,ale mniejszy,chyba gdzieś mu zalega.Zrobiłam mu inhalację z mucosolwanu,to trochę rozrusza ten jego nos.
A tak poza tym pogoda do bani.Mąż cały dzień w robocie,bo przecież prywaciarza nie obchodzi,że jest sobota.Z tego wszystkiego Marek zapomniała o moich urodzinach:szok:,ale to nic,teraz uważa,że jest zbyt zmęczony by być miły:confused2:.Czego tu się spodziewać po 30:crazy:??A smolę to wszystko...
Starsze dzieciaczki już śpią,przed położeniem do łóżek jeszcze raz złożyli mi piękne życzenia:-D:-):-),kochane rozrabiaki.A ja wstrętna matka zlałam dziś Sarę:shocked2:,no ale dorwałam ją nad otwartym szambem(sąsiad nam wywoził):szok::szok::szok:!!Jak drażniła się ze starszym kuzynem(19latkiem),że nie wpadnie tam:crazy:.Oberwała Nikodema łopatą plastikową,która oczywiście się połamała po jednym klapsie:rofl2:.No i miałam dwoje ryczących dzieciaków:-p.Ale teściowa mi usmażyła faworki:-D:-DMniam...
Idę się zanurzyć w cieplusiej wodzie,a męża zostawiam z marudzącą Emilką:cool2:.A co tam...:-D

reklama
Helo my już po imprezce wszystko na szczęście się udało , tylko oczywiście moja teściowa dała plamę (jak zwykle) i nie przyjechała co mnie akurat ucieszyło bo nie smęciła ale Ewci było przykro Nie przyjechała bo teść chory tak jakby sama nie mogła pojawić się na urodzinach wnuczki:wściekła/y:
Dotinka wszystkiego naj naj to my jeden rocznik:-)
Monisia uuuuuuu co za poprawa u Twojego oby mu już to zostało na zawsze
Jagoda nie napisałaś jak Wam poszło z warzywami
U nas dzisiaj też pogoda była do bani prawie cały czas lało, z tym że dziś to mi akurat nie przeszkadzało, mam nadzieje że jutro będzie lepiej.

Do góry