reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Ariada- pewnie wysypka.

Sylwiaa28- u nas to samo z cycuchem niestety smoczek jej sie nie bardzo widzi.

Dziewczyny czy wasze kruszynki placza przez sen? Mati czasem robi tak minke do placzu i wydaje piski bidulka- zastanwiam sie czy cos ja boli czy cos sie jej sni?

Kluseczka - moja Hania też się krzywi przez sen i potrafi krzyknąć albo się rozpłakać ( na chwilę), albo się strasznie wierci, spina i wygina a często się przebudza wtedy i po spaniu :baffled: Ja myślę, że to wtedy jak jej coś przez jelita przechodzi.
Dziewczyny jak rozpoznać, że małą boli brzuszek? Nie ma twardego, nie ma zaparć, bo choć się spina i pręży to nie robi się czerwona ( jak to jest przy zaparciach), no i kupka luźna. Nie ma też żadnych wysypek ani nic w tym rodzaju, ale nie podoba mi się ten jej płacz za każdym razem jak idzie kupka.
Andzia - a jak u Ciebie działał ten Plantex? Ja wczoraj wieczorem podałam małej pół porcji, zrobiła 3 niezłe kupy pod rząd :tak::-D, ale dalej się krzywi i płacze. To pomaga dopiero po kilku razach czy jak? A jak się objawiały u Twojego syncia problemy z brzuszkiem i kupką?

reklama
Kluseczka - moja Hania też się krzywi przez sen i potrafi krzyknąć albo się rozpłakać ( na chwilę), albo się strasznie wierci, spina i wygina a często się przebudza wtedy i po spaniu :baffled: Ja myślę, że to wtedy jak jej coś przez jelita przechodzi.
Dziewczyny jak rozpoznać, że małą boli brzuszek? Nie ma twardego, nie ma zaparć, bo choć się spina i pręży to nie robi się czerwona ( jak to jest przy zaparciach), no i kupka luźna. Nie ma też żadnych wysypek ani nic w tym rodzaju, ale nie podoba mi się ten jej płacz za każdym razem jak idzie kupka.
Andzia - a jak u Ciebie działał ten Plantex? Ja wczoraj wieczorem podałam małej pół porcji, zrobiła 3 niezłe kupy pod rząd :tak::-D, ale dalej się krzywi i płacze. To pomaga dopiero po kilku razach czy jak? A jak się objawiały u Twojego syncia problemy z brzuszkiem i kupką?

Annya - ja mam dokladnie ten sam problem. A ta herbatke plantex tutaj dostalas?

Dziewczyny czy wasze maluszki chca pic te herbatki bo ja sprobowalam z koprem wczoraj i tak sie krzywila ze juz po pierwszym lyku wszczela alarm:cool2:

Annya - ja mam dokladnie ten sam problem. A ta herbatke plantex tutaj dostalas?

Dziewczyny czy wasze maluszki chca pic te herbatki bo ja sprobowalam z koprem wczoraj i tak sie krzywila ze juz po pierwszym lyku wszczela alarm:cool2:
Nie, przywiozłam sobie z Polski.
Ja ją rozpuszczam w moim mleku ( bo nie chce żeby jadła czy piła cokolwiek dodatkowo) i wczoraj zjadła ze smakiem :-):tak:

Moja mala tez nie zabardzo chce pic koperkowa...moze tez sprobuje rozposzczac ja w mleku,bo od paru dni cos ma problemy z kupciami:-pRobi codziennie ale dopiero pod wieczor i widze ze sie meczy bardzo przy tym.

.

niuniek wiercił sie wierzgał nóżkami robił sie czerwony , popłakiwał
, prężył i niemógł zrobić kupki , po cherbaci wszystko ustąpiło ( po kilku dawkach całkowicie przestał sie wiginać)a kupki są prawie po każdym posiłku a w najgorszym przypadku 1 dziennie . pozatym masujemy brzusio ale nie po posiłku i dociskamy kolankami do brzusia
teraz podaje małemu koperkową 1-2 razy dziennie a co 2 - 3 plantex profilaktycznie , można z mleczkiem albo wodą.

Moja Niunia to tak wcina mleko z herbatką, że aż jej się uszy trzęsą:-D. No ale ona to by pewnie konia z kopytami zjadła :tak:Ciekawe po kim ma ten apetyt ;-)
No dobra, to będę jej podawać przez parę dni i zobaczymy czy sie coś zmieni
Kluseczka - a jak masz taką zwykłą koperkową, to możesz też spróbować sama ją pić. Wtedy mała dostanie ją z Twoim mlekiem.

reklama
U nas dokładnie te same problemy z kupką. A mała ciągnie koperek jak nie wiem.... tylko nic w butelce nie ubywa. :no:
Ponieważ nie wpadłam na dodawanie go do mleka wyczytałam inną metode.
Picie soku jabłkowego i jedzenie jabłek ( tym razem przeze mnie) . Jak dziś poskutkowało, kupka przy każdej zmianie pielszki. Zobaczymy jak jutro...

A czy plantex można tak jak zwykłą koperkową podawać codziennie czy są jakieś ograniczenia?

Do góry