reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
Zrobiłam sobie listę ciuszków dla swojego dzieciątka:

Rozmiar 56:
body z długim rękawem - 2
body z krótkim rękawem - 4
koszulki z krótkim rękawem - 2
koszulki z długim rękawem - 8
kaftaniki - 6
bluzeczki z długim rękawem - 3
śpiochy - 5
pajacyki - 4
czapeczki wełniane - 3
czapeczki bawełniane (cienkie) - 2
rękawiczki - 1
skarpetki - 16
sweterek - 1
Kombinezon zimowy - 1

Rozmiar 62:
body z długim rękawem - 4
body z krótkim rękawem - 7
koszulki z krótkim rękawem - 2
koszulki z długim rękawem - 5
kaftaniki - 6
bluzeczki z długim rękawem - 5
śpiochy - 8
pajacyki - 5
sweterek - 1
dresiki - 2
sukienka wełniana - 1
Mam jeszcze kilka czapeczek wełnianych i bawełnianych (nawet takich typowo letnich), ale nie wiem na jaki rozmiar główki one są. Jak będę mogła przymierzyć to będę wiedziała.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy ta ilość ubranek starczy czy jeszcze coś dokupić?

Mi tez si wydaje,ze starczy Ci to na poczatek. Ja mam podobne ilosci i nic nie dokupuje. Najwyzej jak juz maluszek bedzie i zobacze, ze czogos jest malo to wtedy.
A co do prania, to chcialam je robic na pocztaku stycznia.:szok: A Wy juz?? No i pewnie teraz juz do stycznia nie wytrzymam :no: :zawstydzona/y:

Ale przed praniem musze kupic suszarke, taka zwykla rozkladana, bo nie mam. Mamy zrobione swoje ogrzewanie centralne na wegiel i nasze ciuchy susze na rurach, bo wystarczaja, ale takich malutkich ciuszkow to do jednej pralki wejdzie mnostwo i nie pomieszcze ich. A poza tym nie moge maluszka na rurach porozwieszac. Swoje jakos niech bedzie, ale takie malutkie? Nie. :no:

reklama
Rany Monika aż tyle tego? Ja nawet 1/4 z tego co piszesz nie planowałam kupować :szok:

Ja tego wszystkiego nie kupowałam tylko dostałam w spadku :-) Nie zrobiłam jeszcze listy pozostałych rozmiarów, ale mam ich nawet do 92. Większe są jeszcze u siostry :szok:

Xmamuśka oczywiście, że nie na Witusia jest ta sukienka, ale mam ją wśród ubranek, więc wpisałam na listę :-D
MariaOla ale jesteś spostrzegawcza ;-) Faktycznie nie mam szalika, ale wczoraj właśnie poprosiłam Maćka mamę by mi go zrobiła na drutach (dałam jej czapeczkę na wzór). No sama zresztą zaoferowała się, że zrobi mi jeszcze taki komplecik wełniany na wyjście ze szpitala. W tym celu dałam jej jeden pajacyk, aby wiedziała jaki duży ma być :-D

A co do proszku, to też już mam - Maciek mi kupił:-D, bo stwierdził, że pewnie lada moment zacznę robić pranie, więc kupił mi woreczek proszku dla niemowlczków. A wolę już teraz prać i prasować, bo później może mi być ciężko stać z żelazkiem przy takiej stercie ciuszków :tak:

Do góry