reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

asiorek1980 kurcze , patrzę na suwaczek, rzeczywiście rodze pierwsza!!! ....zastanowię się nad tą sprzedażą...:-):-):-) może urodze dzidzie od razu z rozmiarem 62 (komplecik jest na 56)....i jest szansa , że ci sprzedam:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny, a ile i jakiej wielkości butelek powinnyśmy mieć w wyprawce dla naszych dzieciątek? Bo się zastanawiam czy od razu jest sens kupować duże butelki skoro zamierzam karmić piersią, czy nie wystarczy jedna mała. Mamusie, które mają już dzieci, wypowiedzcie się na ten temat :-)

ja dzieci jeszcze nie mam, ale sie wypowiem:-p
ja kupiłąm jedną małą, tzn 150 ml. mam drugą 300 ml, ale dostałam ją w prezencie.
myśle ze to wystaczy, kupiłm tylko jeszce zapasaowy jeden smoczek do tj buteli (pasuje do jednej i drugiej, bo są takei same tylko pojemnosc inna)

Monika ja tez nie mam dzieci, ale jakos dyzurna gadula (druga chyba dzisiaj zaspala ;-) ) tez sie wypowiem. no wiec mam dwie jedna 125, druga 250 ml obie sa plaskitowe, chce kupic jeszcze jedna szklana 250, albo 300 zalezy jaka mi w oko wpadnie. Tez mam zamiar karmic piersia, wiec chyba nie ma sensu wydawac kasy na butelki.
Elzbietko czy te Twoje butelki sa plastikowe? Bo wczoraj ogladalam takie i nie wiedzialam, czy to te. Z Nuka z podobnymi obrazkami i maja zakretke z jednej strony sciata, tzn, sa tak jakby w ksztalcie podkowy. Patrzalam na nie, ale w Geancie kosztowaly ta duza 18,99 a mala 17,99, a poza tym nie bylo smoczkow do nich, tzn. nie bylo smoczkow z Nuka do butelek, bo to pewnie jakies uniwersalne sa.

ja mam buteli NUK FIRST CHOICE z serii limitowanej rose&blu. one tyle kosztuje mniej więcej:-( . ja za małą płąciłam 19,9 zł. a duża chyba 21-23 kosztuje. obie ze smoczkami silikonowymi. są one plastikowe.
te smoczki do nich to racej wlasnie nie uniwersalne,tylko na takątroche szrszą szyjkę. zreszta nie wiem, nie mam innej butli do porówania:baffled:

133271838
133286107

a tak wygląda smoczek do nich
132596528

w butelkach jest najważniejsze to, ze często trzeba zmieniać smoczek. Wybierajcie więc taką firmę, żeby smoczek był dostępny wszędzie tam, gdzie mozna go kupić, uwzględniając apteki (w razie nocnych awarii). Jesli chcecie karmić piersią, to na początek wystarczy jedna mała butelka do przepajania glukozą w razie żółtaczki poporodowej, którą ma większość dzieci. W razie potrzeby można dokupić większą później. To nie jest taki wydatek, więc na pewno nie będzie problemu. Co do wyboru: szklana czy plastikowa, to powiem, że ja miałam obie, ale preferowałam plastikowe- ze względu na wagę butelki- szklana jest o wiele cięższa. Ten plastik z którego są butelki jest atestowany, mozna go gotować (wyparzać) i najwyżej pęknie a nie się potłucze. Ale materiał butelki to już decyzja mamy- każda ma swoje zdanie na ten temat.

dopowiem jeszcze tyle, że dzieci szybko przyzwyczajaja się do profilu smoczka, więc na to też trzeba zwrócić uwagę, żebyście potem mogły dokupić smoczek taki do jakiego dzidzia jest przyzwyczajona, inaczej może mieć na początku kłopoty z jedzeniem.

Elzbietko teraz to juz nie wiem, wydaje mi sie, ze jakos inaczej wygladala. :zawstydzona/y: no a poza tym faktycznie jak mam miec potem problem z dokupieniem smoczka, zreszta moze w ktorejs z hurtowni bym dostala.
Xandii czyli nie ma sensu kupowac szklanej butelki? Ja jakos nie mam przekonania do plastikow, wydaje mi sie, ze zostana mi jakies resztki mleka. tak jakos wydaj mi sie ze szklo idzie bardziej domyc. :zawstydzona/y: Moze ja jakas inna jestem? No ale zdam sie na Ciebie w takim razie i narazie nie kupuje tej szklanej, zobaczymy co wyjdzie potem, zreszta jak narazie ptrazlam to zadna szklana mi sie nie podobala.

reklama
Wczoraj byla u mnie amla wojan domowa. :wściekła/y: Piotrek stwierdzil, ze nie mozna kupowac lozeczka wczesniej. I ze On je kupi i poskreca jak ja bede w szpitalu, myslalam, ze mnie cos trafi. :wściekła/y: I pytam sie go czy posciel tez ubierze, a On mi na to, ze nie, ze jego mama to zrobi...:wściekła/y: , albo dziecko p[olezy 10 minut na lozku zanim ja ubiore lozeczko. No poprostu myslalam, ze go rozniose.:wściekła/y:

Do góry