reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

A u mnie jest lumpek tylko z dzieciaczowymi ciuszkami :-) Narazie jeszcze nic tam nie kupiłam, bo sporo dostałam, ale jak maleństwo skończy pół roku to już zacznie się deficyt i wtedy napewno bedę tam częstym gościem. Mamy też jeden fajny dzieciowy komis i tam kupiłam moje pierwsze i w zasadzie jedyne 3 ciuszki :-)

reklama
Elma, pamietam o adresach dla ciebie,ale jestem padnieta wiec obiecuje,ze ci je podam w weekend... musze je poporzadkowac i podac ci najciekawsze... czy ty rozumiesz angielski? bo one wszystkie sa angielsko jezyczne, ale wszystko jest rowniez pokazane na zdjeciach,wiec jesli umiesz szyc nie powinnas miec zadnego klopotu... jeszcze raz przepraszam,ze nie podaje ci ich tak dlugo...

Mój angielski jest taki sobie, rozumiem bardzo dużo gorzej z mówieniem ale nie ma problemu bo mój Oliver jest pół polakiem pół australijczykiem więc mi pomoże jak czegoś nie zrozumiem:-).

Elma, oto adresy: Cloth Diaper Fabric, Diaper Patterns, Cloth Diaper Sewing, Sewing Cloth Diapers - Welcome na tym website'cie znajdziesz wszystko od opisow pieluch,ich rodzajow, wykrojow, za i przeciw stosowaniu wielokrotnego lub jednorazowego uzytku, jak i materialy i dodatki potrzebne do uszycia ich... jesli mozesz sobie pozwolic na kupno takiego wykroju to kup od nich,bo warto ( ja mam Very Basic All in One Diaper Pattern i Very Baby Cloth Diaper Pattern ) sa na prawde dobre i kupilam tez dla wzoru te dwie pieluchy,zeby zobaczyc jak one wygladaja w rzeczywistosci sa troche drogawe,ale bylo warto... jak nie chcesz kupowac wykroju,to jest tam po lewo link : " diaper sewing links" kliknij i wyswietla ci sie adresy linkow do odpowiednich websites, pod Free Printable Diaper Patterns masz adresy do wykrojow za darmo "ottobre design" wykroj jest bardzo fajny,ale rozmiarowo bardzo duzy,nawet ten mniejszy... wyzej kliknij na Frugal Diapering i pozniej na Fitteds i wyswietli ci sie wykroj z opisem jak uszyc.... new conceptions ma tez wykroje i obrazkowo krok po kroku instrukcje jak szyc... najlepiej po prostu przejrzyj sobie wszystkie linki i sie wczytaj... rowniez diapersewing.com ma instrukcje krok po kroku jak szyc ... ja wlasnie moja wiedze o tego typu pieluchach czerpalam z tych websites. i szylam tez dla mojej kolezanki,ale dla siebie bede szyc podobne do tych co sobie zamowilam z Tellulahbaby.com ( one sa szyte wlasnie z wyzej wymienionych wykrojow). jesli masz jakies pytania odnosnie szycia pisz na moj e-mail, chetnie ci pomoge i doradze....
ottobredesign.com ma w ogole wiele innych wykrojow za darmo do wydrukowania i szycia dla dzieci i jest dostepny w kilku jezykach m.in. angielskim i niemieckim....

niom ja dzis wrocilam z trzema worami ciuszkow dla dzieci :eek: niektore sa sliczne i prawie wogole nieuzywane a inne:baffled: no coz raczej bym ich nie dala nikomu. Mam w takich sytuacjach wyrzuty sumienia ze niektorych rzeczy nawet nie chce wziasc. i generalnie nie wiem co robic.:confused:
Wogole jak zobaczylam te trzy worki to stwierdzilam ze jak wroce do polski to sama lumpek otworze :laugh2: Mam teraz ciuszki w zasadzie do drugiego roku zycia :-p

do nas w koncu doszła zagubiona wcześniej paczka m.in. z ubrankami dla Rocha:tak: w ten sposób tez mamy zabezpiecznie na kilka pierwszych miesięcy;-)

Ja zakupiłam dziś wózeczek Babydreams Atlantic (czerwono-grafitowy) i już stoi złożony i czeka na maluszka, które puka i rozpycha się z każdej strony...:szok:
Praktycznie wszystko już mam tylko musze nałożyć "ubrać" łóżeczko i przybywaj dzieciątko....:-) :-) :-)

reklama
Dziewczyny muszę się wam pochwalić co dostałam od mojej teściowej na gwiazdkę. Normalnie takie cudeńko sama na drutach zrobiła i narzekała że się wkopała bo wcale łatwe nie było ale skoro zaczęła to chciała skończyć. Śliczny komplecik!

Do góry