reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

My jeszcze nie kupowaliśmy żadnej karuzeli. Też poczekamy aż się maluszek urodzi i zobaczymy co dostanie w prezentach. Moja mama była już skłonna kupić jakąś, ale później wyjechała na urlop i po powrocie dowiedziałam się, że ma już jakąs niespodziankę dla wnuka/wnuczki, ale dostanie ją po narodzinach :-D. Więc wolę teraz nie ryzykować, bo a nóż będą dwie :baffled: A z zabawek ja kupiłam tylko jednego gryzaczka, a szkrabek dostał już od mojego wujka komplet grzechotek (bo nie będę się z nim widzieć tak szybko - mieszka dość daleko od nas), a od Maćka bratowej dostał pluszową kaczkę, która kwacze :-D Więc na razie nic więcej nie kupujemy :laugh2:

reklama
Karlam fajne te pieluszki, cena też za 3 pieluszki 144zł:szok:...ale chciałabym takie...tylko ile takich trzeba by kupić:szok:

ja przeczytalam o nich w podreczniku ze szkoly rodzenia i tam napisali ze taka pielucha wystarcza na 200 pran czyli na okolo 2,5 roku uzywania, wiec jakby to sobie tak przeliczyc to wcale taki drogi interes to nie jest :-)

Karlam,to sa tego samego typu co wam wczesniej pokazywalam i jak jestescie zainteresowane i ma wam kto uszyc to sluze adresami website'ow z wykrojami za darmo... jak i rada jak je "ulepszyc"... co do jednego rozmiaru od urodzenia do dwulatka,to bym sie zastanowila,bo jak dla mnie to zbyt duza roznica... pieluchy te mozna szyc ze starych recznikow,t-shirt'ow i flaneli... jest na prawde wiele rodzajow i wcale nie musza byc drogie... bardzo je polecam ...

Karlam,to sa tego samego typu co wam wczesniej pokazywalam i jak jestescie zainteresowane i ma wam kto uszyc to sluze adresami website'ow z wykrojami za darmo... jak i rada jak je "ulepszyc"... co do jednego rozmiaru od urodzenia do dwulatka,to bym sie zastanowila,bo jak dla mnie to zbyt duza roznica... pieluchy te mozna szyc ze starych recznikow,t-shirt'ow i flaneli... jest na prawde wiele rodzajow i wcale nie musza byc drogie... bardzo je polecam ...

Ja trochę szyję więc poproszę o te namiary na wykroje.:-)

Dziś wszystko wygotowałam i wyprałam ręcznie ostatnia część ciuszków.
A szczoteczka do włosków z naturalnego koziego włosia została sparzona wrzątkiem i wysuszona suszarką, jak sobie zyczyli w Canpolu. I wiecie co, ona jest chyba zrobiona z koziej dupki, bo strasznie cuchnie :baffled: Moja Nuka ją nawet obszczekała :-) a jak :laugh2:

Zajrzałam dzis do osiedlowego lumpka i byla promocja - wszystko po 1 zł. Kupilam znowu 13 rzeczy :-D i wiecie co - moja córka zanim sie jeszcze urodzi bedzie miała więcej par dżinsów niz ja przez cale dotychczasowe zycie ;-)

Stanowczo wszystkie lumpki powinni przede mną zamknąć (a mam ich na osiedlu 4), bo jeszcze chwila i nic nie bedzie sie miescic nawet w nowej szafie :-D

reklama
Do góry