reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

no wkoncu moge pochwalic sie na tym watku
Oskar bije brawo, jak mi sie uda to wstawie filmik, zabawnie to wyglada jak rozlozy te male raczki i klaszecze jak mowie do niego i pokazuje "brawo brawo brawo" to zachwile on tez tak robi.
co prawda jeszcze nie raczkuje ale tez potrafi sie juz poruszac tzn.po pnelach slizga sie na brzuchu do tylu, tylko od wczoraj je lize i musze mu smoczek dawac

reklama
no wkoncu moge pochwalic sie na tym watku
Oskar bije brawo, jak mi sie uda to wstawie filmik, zabawnie to wyglada jak rozlozy te male raczki i klaszecze jak mowie do niego i pokazuje "brawo brawo brawo" to zachwile on tez tak robi.
co prawda jeszcze nie raczkuje ale tez potrafi sie juz poruszac tzn.po pnelach slizga sie na brzuchu do tylu, tylko od wczoraj je lize i musze mu smoczek dawac
Basieńko u nas nie było raczkowania na panelach ,ale jak tylko daliśmy dywanik mały ruszył z dnia na dzień! :-)

Eryk tez mial problemy z raczkowaniem po panelach tzn. przebieral rączkami i ciągna za soba nożki, ale kupilismy mu kapcie i teraz śmiga jak szalony :)) (no i oczywiściie wstaje, jak tylko ma się czego złapać...wszystkie stoły, stoliki, szafki czy wózek) Zaczyna robić się wesoło :))

a moj kacper nauczyl sie robic papa, wystarczy mu pomachac to on tezz odma****e, albo powiem zrob papappa to tak macha :Da do raczk owania jeszcze daleko dopiero co sie pelzac nauczyl :) a moze nie bedzie :)

U nas pełzanie tez mniej więcej trwało jakieś 2 tyg. ale od raczkowania do pierwszych kroków Dominika minęły tylko 4 dni.:szok::-D:-D
Tak więc podobnie jak u Veritki, wesoło jest;-):tak:

Iwon - gratki dla Dominisia:tak:
Zosia kurcze tez wstaje i puszcza sie ostroznie, chwile utrzymuje równowage i łapie sie i tak w kółko. :-D
A ja bym wolała, zeby poraczkowała troche:tak: Ale co ja tu mam do powiedzenia? Nic:no:;-)

Moja od 2 dni nie raczkuje a pełza....jak zawodowy żołnierz. Śmiesznie to wygląda.
Potrafi zrobic tacie papa jak idzie do pracy i od wczoraj "przybija piatkę" Ja wystawiam rękę i mówię Małgosia piątka a ona wtedy wystawia swoją dłoń otwartą i tak sobie przybijamy piątki. I ma dużo radości.

Kubulek jest w trakcie nauki raczkowania, parę sekund się utrzyma na kolanach. Jest go pełno w całym pokoju, ale za to nie siedzi samodzielnie, tylko jak się podciągnie w łóżeczku lub w wózku. Dziwne...

reklama
Do góry