reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

Ja też się chcę pochwalić moim Adaśkiem... w sobotę miał "dzień kulu-lulu" :-D Jak tylko go położyłam na brzuszek to ten robił FIK i już leżał na plecach :rofl2: ale w niedziele już o tym zapomniał... dzisiaj też sobie nie przypomniał :eek: mam nadzieję, że szybko sobie przypomni jak się kula!! (na szczęście udało mi się nakręcić filmiki komórką więc mam to udokumentowane :laugh2:)
Pozdrawiam, gratuluję i życzę kolejnych postępów wszystkim maluchom!

reklama
Julia wogóle ani razu się sama nie odwróciła na plecki, na boczek z pleckow też nie:eek::-( nie wiem czy to taki leń, czy za wolno się rozwija czy to moja wina i powinnam z nią więcej ćwiczyć ? za to od ponad tygodnia wciąż podnosi plecki do siadania bez względu na to czy leży w łózeczku, czy w bujaczku czy ją karmię wciąż się podciąga:-) ostatnio chwyciła się za śliniaczek i ciągnęła się do siadania:-)

To teraz MY,bo nas jeszcze tu nie było;-)!!!

Na imie mi JULIUSZ-JAN urodziłem sie 24.07.2009 o godz.14.45 w Namysłowskim szpitalu ,gdzie nie zabrakło tam tatusia.Ważyłem 4600 i 60cm miałem długości!Wszpitalu byłem ciut dłużej(5dni) bo sięgneła mnie wysoka żółtaczka i musiałem się opalać.Jak i równierz miałem niski poziom cukru,bo niestety duże dzieci tak mają,ale mleczko z cycusia i dokarmianie zrobiło swoje i po dwóch dniach było ok.
Teraz mam ponad 2,5 miesiąca i za dużo juz nie śpie.Zostałem nawet juz poświęcony przez Księdza w miejscowym KOŚCIELE27 września i jestem pełną gębą DZIECKIEM BOŻYM .Lubie misie kręcoce się na karuzeli,i inne różności ,które mama mi zawiesza:-)!Ale najbardziej lubie rozmowy,wtedy jestem w swoim żywiole,buzia mi sie nie zamyka i uśmiech nie znika,nawet w nocy:-D.Moim ulubionym zajęciem jest patrzenie się na akwarium,moge to robić nawet dwie godz.Długo leże na brzuszku i przy tym ładnie trzymam główke.Nawet pare razy przekreciłem się z brzuszka na plecy i odwrotnie,ale miałem troszke z górki.Troszkę chyba mi się niechce zabardzo przekrecać.
Nawet już mam pierwszy kaszel za sobą :-(i dzisiaj i sie skończyły zaszczyki z tego powodu:-).Po ostatnim warzeniu miałem już 6kg.teraz napewno więcej ,bo mame ręce po dłuższym czasie bolą.No i ubranka się robia małe,zdaża sie ,że mama gdy mnie ubierze to musi ściągać bo małe.A co do ubierania to tego nie znosze bardzo i krzycze.Ogólnie jestem spokojnym grzecznym maluszkiem ,który sie sam zabawi!Nie ma ze mną rzadnych problemów:-);-).

BEATKA u nas podobnie mały do siadania się ciagnie jak stary , a z tym przewracaniem nie bardzo coś !!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Julia wogóle ani razu się sama nie odwróciła na plecki, na boczek z pleckow też nie:eek::-( nie wiem czy to taki leń, czy za wolno się rozwija czy to moja wina i powinnam z nią więcej ćwiczyć ?

Beatko nie każde dziecko w wieku 3 miesięcy potrafi się przekręcać na boczki i wcale nie musi tego umieć. Jak Mała będzie w 5 miesiącu wtedy będzie fikała na wszystkie strony, zobaczysz;-):tak::tak:

Dlatego ja nie porównuje.:-D:-D:-D:-D
Dominik wygląda na 6 miesięczne dziecko... czasami zachowuje się jak "opóźniony":eek: a czasami jak "rozwinięty ekspresowo" :cool2:.

No właśnie mój ma olśnienia a czasami dołki. Ostatnio prawie w ogóle nie chce gadać tylko się uśmiecha, a już nawijał tak dużo. Nie myślałam, że tak jest u dzieci.

Mój kochany Kacperuch bardzo mnie dzisiaj zaskoczył. Spał do 6:30 :szok: od 19:30 :szok: Zazwyczaj budzi sie o 4 :cool2: Może usypiał go dzwięk deszczu odbijającego się od okna :-D Poza tym próbuje już siadać. Nawet gdy lezy na płasko. Łapie w rączki pieluszke tetrową, którą bardzo kocha, zapiera sie i stara się dzwignąć :szok: ładnie zaczął machac grzechotką. I uwielbia tez gryzaki. Co ciekawe zaczyna sie u nas juz ząbkowanie. A 16tego skonczy dopiero 3 miesiace :szok: ślini sie strasznie, dziąsła ma napuchnięte, raczkami szuka po buzi.. Dzisiaj bylismy na wizycie kontrolnej u lekarki i stwierdziła że ząbki juz wkrótce moga zacząć wychodzic i mam sie zaopatrzyc w gryzaki (na szczescie mam ich sporo), masc przeciwbólowa dla małego i duzą dawke spokoju :shocked2: Aha! Mój "maluch" (69cm) waży 6950 :-D:szok:

reklama
Do góry