reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowy Ranking Szpitali - Gdzie rodzić?

brownagula, to ja mam na nogach do szpitala 2 minuty :D widzę szpital z balkonu :p więc nawet w kapciach i koszuli mogę iść od razu przeć :-D

reklama
Ja początkowo chciałam rodzić w Poznaniu na Polnej, ale dowiedziałam że tam nie jest tak super jak wszyscy mówią. Teraz wacham się między Śremem, a Środą bo w obu szpitalach położną jest moja siostra

Czy w niektórych szpitalach jest tak, że KAŻĄ rodzić na plecach i rodzącej nie wolno wstać i próbować rodzić inaczej? :eek:

I tak bywa. Mnie na dwa dni przykuli do stolu(bo to nawet lozko nie bylo) z oksy lecaca do zyly non stop pod ktg i nawet siusiu mi do lazienki pojsc nie pozwolili mimo iz nic sie nie dzialo tylko mi basen z laska podstawialy miagwy jedne....i sie dziwili ze dziecko sie nie wstawia. Kretyni.

dlatego zamierzam iść z planem porodu, żeby właśnie nie kazali mi leżeć. moja przyjaciółka jest położną i mi mówiła że położna dostaje ten plan po to żeby wiedzieć czego chcę i ma się do tego dostosować :)

Trzeba.stanowczo. i trzeba wiedziec jamie sie ma prawa i byc stanowczym. Niestety ja nie potrafie sie "postawic"...zapominam jezyka w gebie jak mam o swoje walczyc, wiec licze na to ze wybrany szpital okaze sie na tyle przyjazny, iz nie bede musiala sie "stawiac"-jesli wiecie o czym mowie...

Ja bede chyba rodzic w wodzie.. U mnie w szpitalu sa dwie sale porodowe z wielkimi wannami wiec jesli sie uda.. Rozmawialam z polozna I pomimo mojej wady wzroku nie widzi przeszkod do porodu naturalnego. Ale wiadomo jak to jest z planami porodowymi :-) wszystko moze sie zmienic w ostatniej minucie.

niby moze sie zmienic, ale jednak co dobra polozna to dobra polozna...no i przygotowanie matki do porodu. Trzeba znac swoje cialo, wiedziec czego mozna sie spodziewac i mimo wszystko nie bac sie-wierzyc ze cialo wie jak rodzic... nie blokowac sie swoim strachem, obawami i niepewnoscia....

reklama
Od zawsze chciałam rodzić w wodzie, ale wybrałam szpital Kopernika w Krakowie na wypadek, gdyby "odpukać" były jakieś powikłania. Jeśli, któraś z Was ma złe wspomnienia z niego to błagam nie piszcie, bo się strasznie boję a jestem już na niego zdecydowana. U nas wśród znajomych i rodziny same straszne przypadki ciąży i porodów, więc staram się o tym nie myśleć. Dzisiaj idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, żeby nabrać pewności i może jakiegoś komfortu.

Do góry