A ja polecam klinikę Iatros w Warszawie. Robią cc na życzenie. Niestety w Polsce jest tak, że nawet jak się ma wskazania do cc od specjalisty, to w publicznym szpitalu lekarz przyjmujący poród podejmuje ostateczną decyzję i może kazać rodzić sn mimo wielkiego rozmiaru dziecka, ułożenia pośladkowego, pępowiny oplątanej wokół szyi, dużej wady wzroku rodzącej i jej panicznego strachu przed bólem
reklama
aesthete jeśli masz super mocne, niepodważalne wskazania od bardzo znanego i ogólnie szanowanego specjalisty, to pewnie uznają - w przeciwnym razie nie łudziłabym się, że na 100% będą one uznane Nie raz już były historie zrozpaczonych dziewczyn, którym kazano rodzić sn przez kilkanaście lub kilkadziesiąt godzin mimo, że nie było szans na powodzenie takiego porodu i były wpisane stosowne zalecenia w skierowaniu do porodu... A potem rodzą się podduszone, upośledzone lub wręcz martwe dzieci, a lekarze umywają ręce od odpowiedzialności za swoją decyzję.
Nana ja też będę rodziła w Poznaniu ale wybór szpitala będzie dla mnie ciężki... naczytałam się i nasłuchałam wiele opinii na temat szpitali, a szpital na Polnej ma wiele skrajnych opinii... ogólnie to na razie strasznie się boję... jeżeli możesz napisać, kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?? Ojj.. ten wątek będzie przeze mnie dokładnie analizowany
A czy któraś z Was myśli o porodzie domowym?
Nie, nawet nie brałam pod uwagę... Wiadomo że w życiu różnie bywa, a w szpitalu na miejscu jest odpowiedni sprzęt i personel w razie gdyby coś się wydarzyło...
reklama
Podziel się: