reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowy Ranking Szpitali - Gdzie rodzić?

A ja polecam klinikę Iatros w Warszawie. Robią cc na życzenie. Niestety w Polsce jest tak, że nawet jak się ma wskazania do cc od specjalisty, to w publicznym szpitalu lekarz przyjmujący poród podejmuje ostateczną decyzję i może kazać rodzić sn mimo wielkiego rozmiaru dziecka, ułożenia pośladkowego, pępowiny oplątanej wokół szyi, dużej wady wzroku rodzącej i jej panicznego strachu przed bólem :baffled:

reklama
aesthete jeśli masz super mocne, niepodważalne wskazania od bardzo znanego i ogólnie szanowanego specjalisty, to pewnie uznają - w przeciwnym razie nie łudziłabym się, że na 100% będą one uznane :no: Nie raz już były historie zrozpaczonych dziewczyn, którym kazano rodzić sn przez kilkanaście lub kilkadziesiąt godzin mimo, że nie było szans na powodzenie takiego porodu i były wpisane stosowne zalecenia w skierowaniu do porodu... A potem rodzą się podduszone, upośledzone lub wręcz martwe dzieci, a lekarze umywają ręce od odpowiedzialności za swoją decyzję.

Nana ja też będę rodziła w Poznaniu :) ale wybór szpitala będzie dla mnie ciężki... naczytałam się i nasłuchałam wiele opinii na temat szpitali, a szpital na Polnej ma wiele skrajnych opinii... ogólnie to na razie strasznie się boję... ;) jeżeli możesz napisać, kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?? Ojj.. ten wątek będzie przeze mnie dokładnie analizowany :) :) :)

Na szczęście świat poszedł do przodu i kobieta nie musi rodzić w domu ;) kiedyś ludzie nie korzystali z prądu, samochodów itp i też żyli ;)
Jednak warto zobaczyć ile zgonów przy porodzie było kiedyś :)

reklama
Oj tam, bez przesady :-D Zgony to głównie przez brud i niehigieniczne warunki ;-) Nie dziwię się, że przy pierwszym dziecku ktoś się boi porodu domowego, ale przy kolejnych, jak już wiadomo co i jak, to poród w domu to miła perspektywa :-D

Do góry