reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Uff zmęczona jestem po całym dniu w pracy i jeszcze drogi, którą musiałam przejść do domu :p
Jeszcze tylko jutro muszę jakoś wytrzymać i długi weekend dla mnie :D
Zaraz muszę zagonić synka do kąpieli, a potem się położyć.

perelka platkow z jogurtem jeszcze nie probowalam, ale brzmi zachecajaco wiec czemu nie :)

Aśku widzę, że Twój synek też maniak elektroniki :D Mój też ma psp i jeszcze gra w ps3, które jest oczywiście zabawką tatusia :D

Dobranoc i kolorowych snów :) :*

reklama
Straciatella, to jest faktycznie dylemat z tymi lekarzami. Lepiej mieć dr ze szpitala, w którym się chce rodzić.
Nie jesteś wtedy anonimowa, no i można liczyć na lepsze traktowanie.
Niestety w 3mieście prywatny poród również kosztuje 6 000. Fakt, trochę dużo, ale podobno opieka jest na bardzo wysokim poziomie. A w państwowych szpitalach, to różnie bywa.

Ceny z kosmosu ja tam nie patrze czy mój lekarz pracuje i tak cała robote odwala połozna więc mi to obojętne...
Mój gin co prawda ma podpisany NFZ ze szpitalem w Mysłowicach ja tam nie narzekałam na obsługe :)
Taka kwote to ja bym wolała przeznaczyć na dziecko.

Lenka albo otrębów do jogurtu :)

Powiedzcie jak wam blee boli was nieraz brzuch bo ja czuje dyskomfort:nerd:

właśnie wciam miseczkę pomidorów z cebulą i śmietaną pychaaaa:-D

o mamo... zrobiłaś mi takiego smaka, że zaraz idę sobie to zrobić :p

aesthete rozumiem o czym mówisz...niestety mi moje zaburzenia lękowe w tym nie pomagaja...
Ja lubie sok z marchwi i jabłek z sokowirówki ale banan hmm nie próbowałam :)
Gratulajce z rocznicy firmy ;)

Ja tez jestem w szoku ile płaca z ausg mój brał po 60 zł ostatnio 80, ale mam koleżanke co chodziła do ordynatora to on brał 200 to nie na moja kieszeń...
Ja słyszałam, ż te ruchy podobne do pływania rybki miziania głaskania :)

ja uwielbiam banana w sokach :) dodaje fajnego słodkiego smaku i go zagęszcza ;) marchewki nie miałam, ale jutro kupię i będę dalej cuda wyczyniać :D jeszcze chcę spróbować z kiwi :D

no ceny to masakra... np w Zabrzu przyjmuje dr Tiszler, prowadził ciążę mojej siostry i jest ordynatorem w szpitalu w Tarnowskich Górach i zawsze jest przy porodzie swojej pacjentki. Kiedyś brał 50zł za wizytę, a teraz bierze 80zł. Jest naprawdę dobrym lekarzem i specjalistą, bo ja sama do niego dłuuugo chodziłam.

W ogóle nagotowałam sobie bigosu z kiszonej kapusty.. Wyszedł boskiiiii!!:) kwaśne to chyba będą smaki mojej obecnej ciąży:)

ojj, moje również :p kwaśne mogę zajadać non stop :p mama mi dzisiaj przywiozła znowu duuużo żuru :D mniam mniam mniam :D

Czytam Wasze opinie na temat cen wizyty i usg. Moim zdaniem nie ma co oszczędzać. W ciąży najważniejsze jest dobry lekarz prowadzący, który ma wiedzę i umiejętności oraz dobry sprzęt usg. I który nie zbagatelizuje żadnego objawu, który by Was zaniepokoił. A cena 150 zł za wizytę z usg, to nie są kokosy. Niektórzy biorą jeszcze więcej, ale jest to uzależnione od ich stopnia naukowego.

nie ma co oszczędzać, ale też bez przesady... żeby co miesiąc płacić po 200-300zł za wizytę? Wg mnie jest naprawdę dużo wybitnych specjalistów, którzy dużo nie kasują. Ja się cieszę, że takiego znalazłam już dawno temu, jak nawet nie planowałam ciąży :)

no a u nas dzisiaj rodzice byli, M przemeblował salon, wydaje się teraz dużo większy i tyyyle miejsca się zrobiło :szok: ja umyłam prawie wszystkie okna, zostało mi do umycia tylko w kuchni i wyprałam firanki :) no w ogóle dzisiaj się wzięliśmy ostro do roboty i mieszkanie lśni :D zrobiłam dzisiaj applecrumble i chyba wszystkich tym zapchałam, bo nikt już kolacji nie chciał :p

no nic, idę te pomidory z cebulą i śmietaną robić :) miłego wieczoru życzę :-)

Ja za wizytę prywatną bez USG płacę 100 zł,
USG genetyczne między 11-13 tyg u specjalisty z certyfikatem 200 zł.
Powiem szczerze nie zastanawiałam się nad porodem w prywatnej klinice, jakoś od razu nastawiałam się na lekarza pracującego w szpitalu.

Cały dzień się źle czułam, mdliło mnie na wszystko, ale wieczorkiem zamówiłam sobie sushi i wszystkie dolegliwości przeszły :-)

Dziewczyny ja nie mam żadnych uprzykrzających dolegliwości. Czasem zakłuje brzuch, nie wymiotuje, generalnie cud miód i malina:) Poza tym dzieje sie u nas tyle rzeczy. Wczoraj podpisalismy umowe kupna domu, w piatek spotkanie z projektantka no i jak dobrze pojdzie to w grudniu odbior w stanie deweloperskim. Aaaa:) za duzo naraz:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja nie mam żadnych uprzykrzających dolegliwości. Czasem zakłuje brzuch, nie wymiotuje, generalnie cud miód i malina:) Poza tym dzieje sie u nas tyle rzeczy. Wczoraj kupilismy umowe kupna domu, w piatek spotkanie z projektantka no i jak dobrze pojdzie to w grudniu odbior w stanie deweloperskim. Aaaa:) za duzo naraz:)

Gratulacje :-)

mamunia, ja będę podnosić składkę w ZUS żeby dostać coś więcej niż 254 zł... Nie myślałaś żeby też podnieść?

To jest tylko 254 zł miesięcznie? :baffled: Mnie się w listopadzie kończy preferencyjny ZUS i takie 254 brzmi po prostu śmiesznie, przy kasie, którą się co miesiąc im oddaje :wściekła/y:

Makao ja w pierwszej ciąży miałam pakiet w lux medzie i wlasnie tam chodziłąm do tego zaufanego gina :) Za pakiet płaciłam sobie sama ale t był koszt mniej niz 100 zł miesiecznie wiec ok ;)
Teraz taki pakiet kosztuje ok 260 zł miesiecznie....

Ja w pierwszej ciąży też chodziłam do luxmedu, bo miałam pakiet z pracy męża. Tylko niestety wtedy już się luxmed zaczął psuć - tyyyylu klientów nabrali, że nie byli w stanie ich obsłużyć - nie było mowy o sensownym prowadzeniu ciąży, bo żeby dostać się do konkretnego, dobrego gin, to trzeba było czekać po 3-4 miesiące :wściekła/y: Z USG to samo :no:

Wczoraj spotkałam na IP dziewczyne, która chodzi do lekarza z NFZ i miała raz USG a jest w 20 tc!!
No i powiedziała, że nie stać ją na prywatne wizyty więc ściemnia że się źle czuje i przyjechała na IP, a tam jej zrobili full wypas USG :zawstydzona/y:

Jak się nie da inaczej, to trzeba tak :sorry2:

olapalo- a nie myślałaś o kupieniu drugiego dużego łóżka? Skoro dzieci i tak bedą spać z wami to poprostu mąz by spał ze starszą córką a Ty karmiąc z malenstwem. Byłoby wam wygodniej.

Niestety w naszym mieszkaniu nie zmieści się już kolejne łóżko :no:

olapalo dzięki za informacje :)powiem ci co do krzyży nie miałam nigdy problemów, żeby mnie bolał własnie po takich czynnościach na ogródku posmarowałam kamfora i troche przeszło:)
Są takie łóżka wysuwane jak pościel na gorze twoja córka by mogła spać spokojnie a mąż a niższym poziomie ono wysokie nie jest.
Ja znam sygnaturki nawet w 22 tyg :(

Mnie też po takich czynnościach nie bolał, ale w ciąży to norma ;-) Trzeba się oszczędzać i jak czuje się nieprzyjemny ból, to dać sobie spokój i poleżeć aż przejdzie:tak:

Wiem jakie łóżko masz na myśli, ale tak, jak pisałam wcześniej - nie zmieści się u nas drugie duże łóżko :-(

reklama
To jest tylko 254 zł miesięcznie? :baffled: Mnie się w listopadzie kończy preferencyjny ZUS i takie 254 brzmi po prostu śmiesznie, przy kasie, którą się co miesiąc im oddaje :wściekła/y:

no niestety... tylko tyle :p jeszcze ZUS może zakwestionować moją składkę, jak tak nagle sobie podniosę i nic mi nie wypłacić, a wtedy pozostaje droga sądowa ;) oczywiście jakby tak było to zamierzam się sądzić, bo ZUS nie ma szans :p tylko kilka miesięcy wtedy mam z głowy ;) z tym, że ja nie podnoszę maksymalnie składki, tylko trochę, żeby po prostu dało się jakoś wiązać koniec z końcem... bo nawet bym nie miała ponad 3tys na zapłatę maksymalnej składki :p

Do góry