reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Diabliczka, ja mam bardzo wredną czarną kociczkę w domu:) każdą moją ciąże skubanica potrafiła wyczuć - kiedy jeszcze ja sama o zadnej z nich nie wiedziałąm:) nigdy nie siedzi mi na brzuchu, a tu w okolicach 4tego tyg ciąży mi się na hama wpychała, żeby na brzuchu poleżeć:) dziwne to było dla mnie bardzo,ale moze koty mają jakiś instynkt.

Kiedy szykowałąm łóżeczko dla synka, ona notorycznie wlaziłą do niego spac - jakby nalezało do niej, az w końcu przykryłam je recznikiem i kocykiem, i pozwoliłam jej tam spac - nie chcialam żeby potem była nie wiem, zazdrosna? Kiedy wróćiłam z synkiem ze szpitala, lizała go po czułku, kiedy płakał gdy go przewijałam, wskakiwała na przewijak i kłądła się przed jego nóżkami, jakby chciałą go przede mną chronić:) ona myslala ze ja mu robię krzywdę chyba i że dlatego tak płakał:) a jak synka trzymałam na rekach i plakał, to ona przychodziła i gryzła mnie w palce od stop:) miala ogromny instynkt opiekuńczy, lezałą na kanapie przytulona do synka, i odziwo, wiedzialam że ona mu krzywdy nie zrobi:)

annad, oby skóra bardziej nie popękała, mnie rozstępy w razie co już nie ruszają bo mam och trochę, są drobne, dość duzo, trochę tyłam i chudłam i takie wlasnie są efekty:)

Nadzieja ja wlasnie wypełniłam zamrażalnik kupnymi owocami mrozonymi:) Po raz pierwszy w ciąży miałam kulinarny orgazm heheh:D

Się rozpisałam:)) spadam spac, bo jutro jadę na badania krwi z ranca, zapomnialam kupic pojemnik na mocz, wiec moczu nie zbadam:)

DObrej nocki :))

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc kobitki!
padłam:-D

dziewczyny podłamałam sie trochę:baffled: byłam dokończyć zęba i miałam robić 6 z drugiej strony. wiec lekarz mówi mi, ze jego zdaniem to nie 6 mnie ćmi, tylko 8. rozwiercił ją i okazało się, ze jest wielgachna dziura w środku i że nie opłaca sie go leczyć.:-( wiec jutro mnie czeka wyrywanie:sad:. Ponoć ma być szybko bo ząb ładnie sie wysunął, ale boję się dentysty i bez ciązy, a teraz ciagle myślę jak ten stres wpłynie na moje Maleństwo. Zła jestem, ze w ogóle pozwoliłam mu grzebac w tej ósemce. Te ćmienie pewnie nieporównywalne z tym bólem, który jutro bedzie po wyrwaniu:-(

któraś wyrywała zęba w ciązy? sagaa? ty może?

Wiesz co to chyba racja ze lepiej wyrwac jak zab w kiepskim stanie. A osemki w sumie nie zal. Wspolczuje, ale moze nie bedzie zle, jak dentysta mowil ze zab sam wychodzi. A moze jest jakies specjalne znieczulenie dla ciezarnych???

Ja już w domku. Pojedzona i teraz siedzimy z synkiem i oglądamy bajki.
Coś kiepsko się czuje :no:
Podbrzusze zaczeło mnie pobolewać troche jak na okres i czasem zakłuje mnie po lewej lub prawej stronie :-(

Tak ja tez to mam, podbrzusze boli jak na okres czasami tylko chwile a czasami na dluzej.

ufff, ja juz po wizycie.
anioł nie ginekolog. opowiadał co robił, co widze na monitorku. nosek jest, kark 1mm, nie naciskal żebym zmieniła lekarza, pytał sie czy cos mnie niepokoi. a ja miałam zaćmienie u niego i choc miałam pierdyliard pytań to w tamtej chwili do głowy nie przyszło mi nic.

narobiłyście mi ochoty na truskawy :-( ale nie ma szans , że w ta pizgawicę wyjde z domu. a wszystkie mrożone owoce z działki rodziców już dawno powyjadałam. co roku sobie obiecuję , że nawalę do zamrażarki borówki, maliny i truskawy na całą zimę a tu listopad ...

Super ze udalo ci sie znalezc lepszego lekarza, po tym ostatnim to rzeczywiscie aniol:tak:. Ja na poczatku tez musialam zmienic ale rodzinnego, bo ten moj na kazdej wizycie byl zdziwiony ze jestem w ciazy...
Ach tez jestem zadowolona z wyboru, nie ma co jak cos jest nie tak to trzeba zmieniac. Po co sie meczyc.

ewwe niezla kotka, szok

A ja tez chyba zrobie smoothie. Mam truskawy i inne owoce zamrozone wiec zmiksuje dodam wody, banana i bedzie mniam.

Czasami to robie takie zielone smoothie. jablko, banan, kiwi, i swiezy szpinak, mniam. Ale skladnikow na razie nie mam, jak kupie to wrzuce fotke:-)

A za mna paczki chodza... chyba sie nie opre tej pokusie, bo ja mieka bula jestem. Hmmm:happy2:

Jeszcze ostatnie pol godziny i do domu. Dobrze ze obiad prawie gotowy. Mieso jest tylko dorobic sosik, ugotowac kasze, i z ogoreczkami wszamac.
A potem pozmywac i reszte wieczoru sie leniuchowac, moze ksiazke poczytac jeszcze:-D

Ostatnia edycja:
Ale macie debatę o truskawkach :D
Tak w biedronce są,nawet widziałam jeżyny mrożone...
Do mnie jakoś nie przemawiają...
Ja do biedry tylko targam chłopa po mandarynki i tą ogromną świąteczną czekoladę magnetic :-D
Siedzę i czuję że w podbrzuszu po lewej stronie coś mi bulgota :D
Moje małe sobie trenuje fikołki????
A wczoraj sobie porównywałam zdjęcia z usg i utwierdziło mnie w przekonaniu że moja dzidzia robi sobie figle, bo na jednym zdjęciu główka była po lewej a na innym już po prawej stronie :D

Witam piękne. Dzisiaj wcześnie bo muszę podrzucić teściową na busa, ale i tak miałam bezsenną noc :( trochę mi znowu bolał brzuch ( piernik jeden :( ) no ale cóż...
Te truskawki całą noc mi się śniły, taki ślinotok miałam....uwielbiam , uwielbiam ...zawsze jadłam mrozone miksowane wiec tych ze sklepu nie probowalam. Teraz juz nie ma odwetu jak bede jechala z powrotem jade do biedry :p najem się za wsztystkie czasy :)

nadzieja1984 ​
nie wiem czy dobrze czytam ... 3.290
ewee tak koty wyczuwają praktycznie wszystko a ciąże to już w ogóle, moja też kładła się na brzuch wąchała dosyć intensywnie a teraz? "skacze" po nim pomimo że dostaje opieprz, ale też dba bardzo wtula się co nigdy nie robiła...fakt faktem że wykorzystuje iż jestem na zwolnieniu i też dużo jej poświęcam :)
Ojej aż się popłakałam z tego co wyczytałam u Ciebie :))))) kochana mała istotka hehe...odnośnie łóżeczka to chyba każdy kot tak reaguje i włazi, moja na pewno będzie tam zajmowałam pierwsze miejsce już to widzę . Tak czytam z tą reakcja lizania i nie chowania maluszka przed światem "złym" :p
Nasza jest związana tylko z nami taki kot z charakterem pumy brazylijskiej :) nie bardzo toleruje innych , za nami świata nie widzi i nie da skrzywdzić.Czasami przy naszych łaskotkach, jakiś wariacjach kiedy zaczyna któreś krzyczeć ( oczywiście na żarty) ta przybiega i gryzie delikatnie w nogę ale co najśmieszniejsze słabszego zawsze ;-)
Nawet jak teściowa z która się wychowała oblewała nas woda na śmigusa to ja ukąsiła bo myślała że krzywda jakaś się dzieje...od tamtej pory jest kot terminator, dlatego też boje się reakcji, jej zazdrości... ehhh dużo by opowiadać takich sytuacji :p

Wszyscy jeszcze mnie dobijają z tym kotem i dzieckiem, " po co Ci On" " krzywdę zrobi" " przygryzie gardło" hehhee nasłuchali się głupot ot i tak...
A ja ? nie wyobrażam sobie żebym mogła Ją oddać :-) nie mówię że będzie łatwo no ale...
buziale i Miłego dnia kochane ... Ja jeszcze na szczescie nie mam rozstepow ale pewnie w niedlugim czasie zauwaze ze wgledu jaki mam ogromny brzuch masakra :)

hej dziewczynki:)) mój dzisiejszy wyciskacz łez. słucham i słucham i się wzruszam jak głupia Monika Urlik "Córeczko" - YouTube

no i oczywiście sztandarowy hymn szczęśliwych mam-tego to już nie potrafię wysłuchać bez mokrych oczu Natalia Niemen Jestem Mamą to Moja Kariera I am a MotherOficjalny Teledysk - YouTube

wychować ludzi chcę na ludzi... ech, znowu ryczę:))

a nie średnia z ostatnich 12 miesięcy? Pewnie nadzieja będzie wiedzieć, ale mi się wydaje że z 12 m-cy :)

no ja mam tak codziennie... ale lekarz mówi że to normalne. cóż, nie miała wymiotów, mdłości i innych takich przykrych dolegliwości to z bólami brzucha się męczę :p

a my dzisiaj pojechaliśmy do tesco uzupełnić zapasy w lodówce i kurczę 3 małe siateczki (te jednorazówki) plus napoje, a dwie stówki nie nasze. Jak to rozpakowaliśmy to się zastanawiałam na co to poszło :p

a za chwilę wypożyczymy jakiś film w vod i będziemy się relaksować :D

miłego wieczoru :*

z 12 miesięcy jeśli ten sam pracodawca.
ja niedługo zostanę bankrutem przez VOD, o ile wcześniej nie zbankrutuję przez książki:p

przeczytałam gdzieś w necie

"podobno pieniądze szczęścia nie dają, a wystarczy wejść do księgarni:D".

miłego wtorku dziewczyny.

Witam

u mnie nic nowego się nie dzieje wiec nie ma o czym pisać

wlasnie zastanawiałam się jak to jest z tym L4 bo miałam 5h nadgodzin jeszcze w październiku a dostałam prawie 200zl więcej niż normalnie jak miesiąc wcześniej no ale jeżeli obliczają z 12 miesięcy to już wiem dlaczego bo czasami nam się zdarzaly nocki wiec pewnie dlatego srednia wyszla trochę wieksza

no ja potrafię wydać ostatnie pieniądze na książki. w centrum handlowym w którym jest księgarnia zostawić mnie nie wolno. no baaaaaaa, z mediamarkt ostatnio wyszłam z naręczem książek:) a już w kupowaniu książek synowi to umiaru nie mam absolutnie. jakiś czas temu kupiłam mu 5 książek o koszmarnym karolku na ... zawodach jeździeckich:pP akurat nowa księgarnia się reklamowała. swoją drogą przesympatyczna ksiegarnia Zakupy on-line:)))

co do kotów jeszcze

jeden z moich maluchów jest trochę upośledzony. wygląda jakby miał porażenie mózgowe. chodzi jak hmmm konik stępa. spada ze wszystkiego, zdarza mu się zasnąć z wywalonym językiem lub zapatrzeć się w przestrzeń z otwartą gębusią. ów Tropson, od kiedy jestem w ciąży włazi mi na brzuch i tam leży. jest malutki i chudziutki więc do momentu kiedy zaczyna "ugniatać" pozwalam mu na to. myślę, że koty maleństwu krzywdy nie zrobią, psina tym bardziej. cieszę się, że mam taki dom. że moje dzieciaki będą wychowywać się ze zwierzętami (Janko swój zwierzyniec uwielbia i jest z niego bardzo dumny). moja matka doprowadza mnie do szału tekstami "po co Ci to?", "co zrobisz z nimi jak się dziecko urodzi?". ale jak to co??????? wrrrrrrrrrrrrr. nic. będę kochać tak samo. a już najbardziej wkurza mnie, kiedy moja matka lub mąż mojej siostry wygłaszają tyrady na temat tego, że zwierzęta łażą wszędzie, że trzeba po nich sprzątać, że sierść, że *****. wrrrrrrrrrrrrrr. to my sprzątamy, to nasze meble, to nasze nieprzespane przez kocie harce noce. ludzie zawsze wiedzą lepiej. dla siebie.

Witam

u mnie nic nowego się nie dzieje wiec nie ma o czym pisać

wlasnie zastanawiałam się jak to jest z tym L4 bo miałam 5h nadgodzin jeszcze w październiku a dostałam prawie 200zl więcej niż normalnie jak miesiąc wcześniej no ale jeżeli obliczają z 12 miesięcy to już wiem dlaczego bo czasami nam się zdarzaly nocki wiec pewnie dlatego srednia wyszla trochę wieksza

Iwona, a Ty gdzie pracujesz jeśli mogę zapytać? z ciekawości, bo o nockach wspomniałaś. Faktycznie z 12 miesięcy. Poza tym, do L4 liczą też weekendy jako dniówki więc trochę więcej wychodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana :-)

Kurde ale robicie smaka na te truskawki :p chyba zaraz sie ubiorę i do Biedry skoczę :p

Dziewczyny jaka książka Was zachwyciła ostatnio? Ja bez książek bym umarła chyba :) uwielbiam czytać :)

Do góry