reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

To akurat absurdalne, bo nikt nie zbiera paragonów ze wszystkich zakupów, a zakładam, ze nie zostawiają żadnej informacji, ze byli. Jak zostawią to zawsze możesz iśc do apteki i wziąć paragon, ale bo lepiej się pilnować dopóki znowu nie przyjdą. Chyba, że czekają pod drzwiami a Ty przychodzisz prosto od fryzjera:-D

reklama
mi się ten chiński bardziej sprawdza, więc wole wierzyć w niego, a tam chłopak wychodzi tym razem:-).
Nie ma innego wyjścia albo urodzisz chłopca albo dziewczynkę:-)

Mamunia, i Twoja wróżba jest jak najbardziej trafna :-)
Ja tam nie ma wielkich wymagań. Kiedyś chciałam chłopca, potem mi się zmieniło na dziewuszkę, a teraz będę się cieszyła niezależnie od płci dziecka. Byle tylko było zdrowe.
A imiona z mężem wybraliśmy na samym początku. Także teraz tylko czekamy, które pójdzie w użycie :tak:

To i tak dobrze macie w Polsce z tym L4, ze tak daja i placa:-p
Tu jest inna bajka. Musisz miec naprawde solidne podstawy zeby lekarz w ogole dal jakiekolwiek zwolnienia, a pieniadze za to jeszcze ciezej jest dostac.
Tak samo bylo w Norwegii jak mieszkalam.

To i tak dobrze macie w Polsce z tym L4, ze tak daja i placa:-p
Tu jest inna bajka. Musisz miec naprawde solidne podstawy zeby lekarz w ogole dal jakiekolwiek zwolnienia, a pieniadze za to jeszcze ciezej jest dostac.
Tak samo bylo w Norwegii jak mieszkalam.

Ale pomówmy o socjalu na dziecko po urodzeniu, w Norwegii tylko dzieci rodzić...

mamunia ja juz w Norge nie mieszkam. Fakt becikowe maja spore, ale rodzinne, ktore dziecko dostaje co miesiac az do osiemnastki uwierz wcale nie jest spore w tak drogim kraju. Chociaz przyznam, ze nie narzekalam. Tu w Irlandii jest podobnie zreszta. Ale co zauwazylam i w Norwegii i w Irlandii to to, ze u nich jest inne podejscie do ciazy.

reklama
Ja mieszkałam w Norwegii prawie 2 lata i przyjechałam tam już z 8 miesięcznym dzieckiem, ale ile tam noworodków w między czasie przyszło na świat u znajomych - wow. Wiem, ze byli zadowoleni.

U nas jest inaczej, becikowe i tyle, to sobie chociaż kobity w ciązy użyją. Zwłaszcza w tej pierwszej jest fajnie... ale ja i tak chciałam mimo poronienia za pierwszym razem i patologii na początku drugiej chciałam chodzić do pracy. Mój szef jednak był świeżo po poronieniu swojej żony i nie było zmiłuj się.

Do góry