reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Annte, wiem, że moja słowa nie ukoją Twojego bólu, ale wiedz, że mi bardzo przykro. Przytulam Cię z całych sił.
A jeśli można wiedzieć, to co było tego przyczyną???

reklama
Hej dziewczyny ;-)
Zamówiłam sobie ostatnio "Dzienniczek ciąży - czyli jak poradzić sobie z 40 tygodniami oczekiwania", zawiera wiele fajnych rzeczy ale chyba jednak nie przemogę się do pisania pamiętnika...

Może któraś z Was chciałaby go ode mnie odkupić? Jak co mogę podesłać więcej informacji w pw :)

To was doczytałam ale nie pamiętam wszystkiego:sorry2:
Straciattella trzymam kciuki będzie dobrze.
Pisałyście o L4 ja mam od początku dzisiaj wypisała mi nawet na ponad miesiąc zwolnienie więc będe mieć spokój.
Dzisiaj po wizycie zaszłam do pepco bo jest w tym samym budynku co ginka i nie wytrzymałam i kupiłam body zielone:)
Przydał by się już nie długo jakiś wątek o wyprawce lub zakupach. Bo pewnie za jakieś pare tygodni zacznie sie szał.
Miłego wieczoru:)

hej dziewczyny staram sie was czytac na bieazaco ale powiem wam ze to nielada wyzwanie hehehe

mamunia3 -Czytam twoj wpis i jakbym czytala siebie jakis tydzien temu ktora to ciaza? 3 jak u mnie ?

ktos pytal co dobrego na gardlo miod z mlekiem . woda z sola , plukanka z szalwii i rumianku ;)
i halls cukierki mietowe :)

hej dziewczyny staram sie was czytac na bieazaco ale powiem wam ze to nielada wyzwanie hehehe

mamunia3 -Czytam twoj wpis i jakbym czytala siebie jakis tydzien temu ktora to ciaza? 3 jak u mnie ?

ktos pytal co dobrego na gardlo miod z mlekiem . woda z sola , plukanka z szalwii i rumianku ;)
i halls cukierki mietowe :)

dokładnie! o 3 dni mam więcej na suwaczku niż Ty. Za 3 dni będzie miesiąc jak wiem o ciąży, nie uporałam się z tym, ryczę codziennie, pewnie bardziej z powodu hormonów niż dziecka, ale ryczę. Mąż mi przekazuje pozdrowienia od tamtego czy tamtej i mi mówi, że mi zazdrości bo ona tez by chciała mieć 3 dziecko, a jak wrzeszczę generalnie na niego cały czas. czuje się winny, ale prawda jest taka, że moja tez jest. Zapowiedziałam brak seksu po porodzie dopóki się nie podwiąże albo zastosuje inne metody radykalne, bo hormonów, które uważam za najbardziej działające anty nie mogę stosować, on nie chce prezerwatywy i koniec. Także generalnie grozi nam rozwód, a po takiej ciązy to pewnie jeszcze wcześniej.

A moja najstarsza córka ma dziś urodziny i poza wszystkim miłym zawsze ten dzień będzie mi się kojarzył przede wszystkim z koszmarnym porodem, bólem i niekompetencją personelu:crazy:

Ostatnia edycja:
Co dobrego poradzicie na żołądek? Tak bardzo boli :-(, nażarłam się żelek i to chyba od nich... Zresztą dziś cały dzień tak. Rano (tzn. ok 10 tej :-D ), jeszcze na łóżku - bolał brzuch.. Później cały dzień głowa - może z małymi przerwami, a teraz ten żołądek... Ehhh :-(

Co dobrego poradzicie na żołądek? Tak bardzo boli :-(, nażarłam się żelek i to chyba od nich... Zresztą dziś cały dzień tak. Rano (tzn. ok 10 tej :-D ), jeszcze na łóżku - bolał brzuch.. Później cały dzień głowa - może z małymi przerwami, a teraz ten żołądek... Ehhh :-(

spróbuj herbaty miętowej, mi tylko ona pomaga i przy boleściach i przy mdłościach

Dziewczyny, dzięki za porady co do gardła. Pomyślę o tym Tantum Verde. Ciesze się, że można płukać szałwią. Nie byłam pewna, czy można płukać gardło ziołami :sorry2:a akurat przed ciążą często to stosowałam i pomagało!

reklama
Mam pytanie do tych z Was, które macie już kartę ciąży - pamiętacie o tym, żeby mieć ją zawsze przy sobie?

Dziewczyny, co na ból gardła w I trymestrze?? :sorry2:

Tantum verde jest bezpieczne w ciąży - i bardzo skuteczne :-D

witam majóweczki:)
można się do Was dopisać?:) to moja 4ta ciąza. Z pierwszej mam synka, dwie kolejne niestety okazały się pozamaciczne.

Wyobrażam sobie co przeżywałaś przy tych dwóch stratach! Tym bardziej gratuluję Ci, że się wreszcie skutecznie udało i trzymam kciuki, żebyś miała bezproblemową ciążę :tak:

Nadzieja ja prowadzilam zeszyt ciazy po kazej wizycie opisywala wszystko co na wizytach wklejalam foto i pisalam jak sie czuje teraz bede to przepisywac i wklejac na nowo zeby pociechy mialy takie same, 1 strona to przyklejony test ciazowy;-)

Przemyśl jeszcze to z tym testem :-D Ja bym raczej nie chciała dostać o mamy na 18 urodziny obsikany przez nią test hahaha :-D:-D:-D

To jest taka moda i trochę rodzin jej ulega, ale to jest bardzo trudne przy większej liczbie dzieci. Tak naprawdę musisz być skupiona non stop na bobasie i wypatrywaniu jego sygnałów... Jeśli chcesz być eko, to możesz kupić specjalne pieluchy wielorazowe i je prać, ale z praktyki wynika, że jeśli mając dziecko chcesz mieć czas też na inne rzeczy, to nic nie sprawdza się tak wspaniale jak pieluchy jednorazowe :-D

To was doczytałam ale nie pamiętam wszystkiego:sorry2:

Jak czytasz, klikaj sobie na ten dymek, który jest na dole po prawej stronie, pod każdą wiadomością (musisz być zalogowana) - jak potem klikasz "+Odpowiedz", to wklejają Ci się zacytowane wszystkie wiadomości, do których chcesz się odnieść :tak:

dokładnie! o 3 dni mam więcej na suwaczku niż Ty. Za 3 dni będzie miesiąc jak wiem o ciąży, nie uporałam się z tym, ryczę codziennie, pewnie bardziej z powodu hormonów niż dziecka, ale ryczę. Mąż mi przekazuje pozdrowienia od tamtego czy tamtej i mi mówi, że mi zazdrości bo ona tez by chciała mieć 3 dziecko, a jak wrzeszczę generalnie na niego cały czas. czuje się winny, ale prawda jest taka, że moja tez jest. Zapowiedziałam brak seksu po porodzie dopóki się nie podwiąże albo zastosuje inne metody radykalne, bo hormonów, które uważam za najbardziej działające anty nie mogę stosować, on nie chce prezerwatywy i koniec. Także generalnie grozi nam rozwód, a po takiej ciązy to pewnie jeszcze wcześniej.

A moja najstarsza córka ma dziś urodziny i poza wszystkim miłym zawsze ten dzień będzie mi się kojarzył przede wszystkim z koszmarnym porodem, bólem i niekompetencją personelu:crazy:

Mamunia, nie chcesz tej ciąży ze względu na strach przed porodem, czy chodzi o to, że ogólnie nie chcesz kolejnego dziecka?

Do góry