reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

ANKA-jak Ty jestes stara to co ja mam powiedziec? ja mam juz 34 wiosny:-) SKORUPKA-ja tez namietnie ogladam wozki,chociaz w blizniaczych nie ma az takiego wyboru..SAGA- ja waze 85 na 175 wzrostu i strasznie sie boje,ze w ciazy duzo przytyje,bo jem i nie moge sie powstrzymac i juz tyje.W pierwszej ciazy przytylam 20 kg to teraz z blizniakami juz wogole musze sie pilnowac:-)

reklama
ehhh nic mi sie niechche dzis dopiero wstalam ja to mam spanie hehehe :) ale pociesza mnie to ze jutro zaczne 10 tydzien juz :) jupiiiiii....... skonczymy pierwszy trymest i zacznie sie nasze tycie hheheheh

ktoras z Was juz przytyla?

Pierwszy trymestr kończy wraz z 12 tygodniem:)

Ja przytulam okropnie. Nie mieszcze sie w żadne spodnie:( niedobrze.

Ostatnia edycja:
AN_KA hej :-) mamy ten sam termin ;-)
ty stara? :-D dziewczyno, jam starsza od ciebie ;-) wiem, wiem, mam już Mrówka ;-) ale do Mrówka dwa jakoś nam się nie spieszyło ;-)

dzwoniłam do ginki ... najbliższy termin druga połowa października :szok: prywatna wizyta dodam :szok: i teraz kompletni nie wiem co robić :confused2: na nfz mam wizytę 14.10 ... uderzać prywatnie do ginki, do której idę na nfz? bo chciałam na nfz chodzić do takiej "słabszej", a prywatnie do pracującej w naszym szpitalu ... może pójdę prywatnie do tej co na nfz, a po prostu do tej lepszejszej pójdę od listopada? jak myślicie? zrozumiałyście coś? ;-) bo chyba się pogubiłam :sorry:

fasolce smakuje spaghetti :tak: zero mdłości po spaghetti :tak:
i kolejny raz dziękuję za Mrówkowe podwieczorki na wynos ;-) naktarynka uratowała mnie ;-) takie odkurzacz mi się włączył :baffled: tylko bym jadła :wściekła/y:
(.)(.) mniej bolą, najgorszy jest moment zdjęcia cyckonosza :eek: a później mogę śmigać już bez ;-) zawsze po pracy ściągam, bo cyckonosz mnie ogranicza ;-) cięższe są na bank ;-) ale rozmiarowo ... sądzę, że w rozmair E już weszłam :confused2: ale na brzuchu śpię jeszcze :-D

mum_to_be - oh niech ta jedna Fasolka rośnie zdrowo!! :)
An-Ka- witaj !masz termin taki jak mój :) przynajmniej według OM

my pewnie tez będziemy chrzcić Maleństwo ale pewnie dopiero jak po porodzie wybierzemy się do PL wiec może Boże Narodzenie 2014 ale to jeszcze tyle czaaaaaaaaaasu.
ale póki co to zacytuje tu An-Ka "niech się dzieje genetyka"

eh piszecie, że takie kolejki do lekarzy to jednak ja nie narzekam na rosyjska służbę zdrowia idziesz rano rejestrujesz się i w ten sam dzień Cię przyjmują przynajmniej u GINa

W końcu w domu :p
Jak wam minął dzień majóweczki?

Mnie dzisiaj cycki męczą strasznie. Od 2 dni nie dają mi spokoju :p
Rano mdłości, wieczorem mdłości, a ogólnie w ciągu dnia potworne zmęczenie :p

Nika87 witaj i gratulacje :)

Kurczaczek o ja! Fasolkę po bretońsku wspomniałaś i narobiłaś mi ochotę :D A Twoja córeczka często choruje?

aesthete piękna beta :D U mnie w rodzinie co do chrzestnych jest taka tradycja, że tata wybiera chrzestną, a mama chrzestnego :p

Aśku u mnie też ostatnio banany na mdłości się sprawdzają :) Jem je w szczególności rano :) A co do herbatki malinowej to tak w maju będziemy pić ją litrami :D

Początkująca co do mdłości to się nie martw! W pierwszej ciąży pojawiły się u mnie dopiero w 16 tygodniu.. byłam w szoku, że pojawiły się tak późno.

mum_to_be gratuluję serduszka :) Mój mąż też obcokrajowcem i dobrze mówi po polsku :) Co do opieki nad ciężarną to ja mieszkam w Irlandii i tu jest podobnie :/ Do 12 tygodnia nikogo nie obchodzisz :/

An_Ka witaj i gratulacje :)

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy i wszystkim życzę spokojnych 9 miesięcy.

Ja dalej nie wiem co ze mną, ale postanowiliśmy z mężem że jeśłi nie podzieje się nic gwałtownego to przed egzaminem do lekarza nie pojdę - jak jest źle, to i tak nic nie poradzę a muszę się jakoś do soboty skupić.
A może będzie dobrze - Temu Na Górze trzeba troszkę czasu do działania dać... ;)

Z dobrych wieści (bety nie znam i nie wiem czy przyrasta czy opada) ale nic nie boli, plamienia zniknęły i pojawił się ładny biały śluz :D a przy aplikacji luteiny poczułam, że szyjka chyba wyżej bo jej nie dosięgnęłam - czyli podniosła się - i to nie wiem, czy dobrze czy nie, ale też się nie dowiem ;)

Aesthete gratuluje bety!:)
Kurczaczek fasolka po bretońsku. Mniam! Az się rozmarzyłam:)
An-Ka witaj!:)
Skorupka89 jeśli 89 to Twój rocznik to jesteś rocznik mojej siostry. Btw między mną jest tylko 20 miesięcy różnicy.

Ja wolę na wagę nie wchodzić... Mam 178cm wzrostu ale pewnie ważę z 75 kg.. Z jedzeniem już się pilnuje.

Czekam na resztę dziewczyn z wizytami u lekarzy bo wg moich obliczeń jeszcze kilku brakuje:D

Z tego co widze to jest zdecydowana przewaga dziewczyn, które już mają starsze dzieciaczki. Ja jestem niestety w mniejszości i to moja pierwsza ciąża. najbardziej nie mogę się doczekać rosnącego brzuszka. Wchłaniam wszystko, jak co 2 h nie zjem to mi burczy i ssie. I jak zrobię się głodna to muszę zjeść natychmiast:D

Był poruszany temat chrzcin. Mój ślubny jest baardzo przeciwny, to będzie drażliwy temat. Podobnie było ze ślubem kościelnym. Jemu się tak odwrócilo po katolickim gimnazjum i pielgrzymce do Czestochowy :D

U mnie choroba chyba odpuszcza i nareszcie bo węch mi wrócił i czuję jak śmierdze czosnkiem! Obrzydliwe:D
Jeśli chodzi o moje ciążowe dolegliwości to mam tkliwe piersi, bolą przy dotyku ale śpię dalej na brzuchu, czasem zaboli brzuch tak okreseowo a poza tym nic wiecej. Zero mdłości i na szczescie żadnych plamień:)

reklama
To ja sobie zrobilam po poludniu drzemke 1,5godzinki i jestem jak nowo narodzona:)
Co do chrzesnych to mozna wziasc dwie matki chrzesne bo sama jestem chrzestna razem z malego druga ciocia. Wiec spokojnie:) Milego wieczoru

Do góry