reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Witam i ja

Majka już w przedszkolu a ja wlasnie wcinam śniadanko moja pani polozna powiedziała ze na te moje napady głodu jesc chleb zytni bo on się wolniej rozkłada i nie odczuwa się tak głodu wiec dzisiaj chlebek zakupiony zobaczymy

co do plci dziecka to chciałabym chłopaka żeby mieć parke ale ze względu na to ze mam dużo rzeczy po majce tzn rozowych i ze maja chce siostrzyczke no to moglaby być dziewczynka
według kalendarza chińskiego wychodzi chłopak :-)

hej dzieczyny - nie wiem, co ze mną - dzwoniłam do gin , powiedziałam jak jestw dodsatku dostałam takiego lekkiego brązowego plamienia - żadnego bólu brzucha. Kazała mi wziąć podwójną dawkę duphastonu, luteinę dopochwowo, magnez i leżeć - no to leżałam.
Zobaczyymy co dalej...

Trochę to jest tak że chyba juz potrzebny byłby cud ;)

Witam, witam :tak:

Rzeknę tak :wściekła/y: od wczoraj mdłości nie opuszczają! całą noc mnie muliło, miałam wrażenie, że będę nocować w kiblu ... cola nie pomaga :-( nic nie pomaga :no:
Jak to ślubny powiedział – przynajmniej już masz pewność, że to ciąża ... no też mi pocieszenie ... :wściekła/y:

Jesoo, czy wy też są takie wyczulone na smaki i zapachy? Normalnie czuję się jak jakiś pies tropiący :-D

płeć Mrówka poznałam na USG połówkowych ;-) wcześniej mój pierworodny pokazywał jedynie swoje plecki ;-) dopiero na usg połówkowym zaprezentował to co ma najlepszego ;-) oczywiście wg ojca – królewskie ;-)
początek rozmowy/wizyty na USG połówkowym wyglądał tak:
PANI DR: oooo, ależ tutaj pięknie coś dynda ... eee ... czy chcą państwo poznać płeć?
;-):-D

chodziłam do super przychodni (Corfamed Wrocław), sprzęt rewelacja ;-) częściowo NFZ dopłacało do wizyty, a przychodni cudna ;-) najważniejsze, że wszystko w jednym miejscu (ambulatorium, lekarze, ktg). Gdy wyniki wychodziły kiepskie dostawałam informację smsem by przyjść na bezpłatne konsultacje :happy: Brakuje mi w Zielonej Górze takiej przychodni :dry: 14.10 mam wizytę na NFZ :dry: byłam u tej pani dr w ramach bezpłatnej cytologii ... sprzęt kiepski, gabinet średni ... no, ale idę, by chociaż badania krwi robić państwowo, przecież po coś te cholerne składki płacę ;-) ale zamierzam też chodzić prywatnie ;-) wybrałam sobie już panią dr, która pracuje w szpitalu i prowadziła ciążę mojej koleżanki :dry: ale nie wiem jak wygląda sprzętowo :dry: i generalnie tylko o niej czytałam ;-) muszę w końcu zapamiętać by do niej zadzwonić ;-) i umówić się na wizytę, gdzieś na przyszły tydzień ;-)

lecę na jakąś herbatke ;-) szałwię mam, więc sobie wypiję ;-) cały czas zapominam o herbatach do pracy ... no skleroza jakaś ;-) czarnej herbaty nie pijam (najnormalniej nie lubię), pijam przede wszystkim czerwoną (prasowaną), ostatnio pokochałam zieloną ryżową (również prasowaną), ale nie mogę coś jej dostać w rozsądnej cenie ;-) chyba Chińczycy ociągają się z produkcją chyba ;-) a ponoć to taki pracowity naród :-D

oooo :eek: ależ mi się czknęło :eek: dobrze, że lapka nie zahaftowałam :sorry: eh, ciężkie tygodnie przede mną :dry:

Asku mi gin zabronila zielonej w ciąży ;/współczuję mdlosci..
Kaśka 3 maj sie..

Ja od rana wqrw hormony dają mi w,dupe ;/ przytylam juz i jestem zalanana bo nadwyzki nam sporo i muszę,sie,zaczac pilnować ;(

Witam :)
Dzisiaj wolne od pracy, bo teściową zawozimy do domu i musi mąż kilka rzeczy pozałatwiać tak więc pewnie dopiero wieczorem do was zaglądane.

U mnie kiepska noc... jak przez pierwsze 2-3 tyg ciąży czułam się świetnie to teraz wszystkie objawy ciąży pojawiły się na raz i fatalnie się czuje :(

hej dzieczyny - nie wiem, co ze mną - dzwoniłam do gin , powiedziałam jak jestw dodsatku dostałam takiego lekkiego brązowego plamienia - żadnego bólu brzucha. Kazała mi wziąć podwójną dawkę duphastonu, luteinę dopochwowo, magnez i leżeć - no to leżałam.
Zobaczyymy co dalej...

Trochę to jest tak że chyba juz potrzebny byłby cud ;)

Kasku odpoczywaj, powtórz bete za 48h i zobaczymy... Modlę sie za Was... Trzymaj sie!

Sagaa Ehh u mnie ten sam problem. Mam 173cm wzrostu. Przed ślubem wazylam 58 kg. Potem przez leczenie hormonalne waga wciąż rosła. Doszlam do 80 kg w tym roku. Odstawilam w maju hormony i zeszłam do 76 i teraz tyle ważę :'( wczoraj w gabinecie do karty ciąży gin wpisał wagę 77,3 ( w ciuchach). Nie chce przekroczyć 90 kg w ciąży, muszę uważać...

Co do zielonej herbaty w ciąży nie powinno sie pić bo obniża poziom kwasu foliowego. W czerwonej i yerba mate też nie, ale nie pamiętam czemu. Roiboos za to jest super polecana i nawet maleńkim dzieciom można ja dawać. Jestem maniaczka herbat więc musiałam rozeznać sie w temacie ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyzny, którw wierzą proszę o modlitwe - co ma być to bedzie, ale ja wierzę i wierzę, ze cuda się zdarzają ;)

Dla poprawy nastroju - nic nie boli a plamienie ustało choć to drugie to moze raczej zasługa leków.

A co do płci marzy mi sie dziewczynka, ale wiem ze bedzie chłopak. M chce chłopaka ;-) wg chińskiego chłopak wychodzi... U nas w rodzinie tak jakoś seriami wychodzi, jak sie urodzi chłopak to potem sami chlopacy w tej rodzince i odwrotnie... Wolałabym babiniec ;-)

reklama
Do góry