reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

zanim kupisz wagę, sprawdź czy w pobliżu nie masz wypożyczalni artykułów dla dzieci, jak wypożyczałam silnik do laktatora to widziałam, że można też wagę

reklama
Justysienka to normalne, że jak dziecko ssie z jednej piersi to z drugiej pokarm samoczynnie leci. I nie ma co porównywać ściągania laktatorem z ssaniem piersi przez dzidziola. Ja laktatorem sciagne zaledwie 30 ml i też raz leci, później prawie nic... A maly jak zassie to przez caly czas karmienia leci, słyszę jak połyka i w kącikach ust widać mleczucho, no i przybiera na wadze ładnie :)
Szczerze mówiac ja nie mam nic przeciwko, żebyście dolaczyly to zamkniętego :)
Dzis byłam z Igorkiem na Usg glowki i brzuszka, wszystko jest w porządeczku :)
A bioderka idziemy 8 lipca, mam nadzieję, że będzie wszystko prawidłowo... Bo pamiętam jak córkę musieliśmy wkładać w taka sztywna niby pieluche, na szelkach. Biedulka płakała bo nóżkami nie mogła ruszać, a musiał to nosić praktycznie 24h na dobę.

hej
dlugo mnie nie było ;-) dziewczynki organizuja mi czas ;-) Emilka ma przerwe przedszkolna wiec siedzi w domu ze mna az do 1.09 niezbyt zadowolona:sorry: musiałysmy przesunac szczepienie na 4.07 bo katarek sie nadal utrzymuje... Tydzien temu Eliza wazyla prawie 4900g.Musze Wam powiedziec ze po wyprobowaniu kilku opakowan wkładek laktacyjny trafiłam na wkładki Lovi.Posiadaja az 4 warstwy ochronne i wkład żelujący,wiec mleko zostaje wewnatrz i nie przecieka.Sa pakowane pojedynczo.No i pasek z klejem jest szeroki.wiec trzymaja sie na miejscu.
Ustalilismy date chrztu na 3.08,restauracja zamowiona,jeszcze menu musimy dograc.Brakuje nam tylko rajstopek reszte mamy.Ba mamy nawet dwie sukienki ;-)
Dobrej nocki laseczki :tak:

Hej, też odkryłam wkładki, z których jestem mega zadowolona. Są to wkładki laktacyjne Lansinoh. Dostałam je od szwagierki z Anglii, ale na allegro też są. Są bardzo cieniutenkie i wypeofilowane tak jak miseczka biustonosza, także nic się nie zagina i nie roluje, a do tego są bardzo chlonne. Są też niestety droższe niż większość, dlatego na codzień kupilam sobie z canpolu i babydream a te z Lansinoh mam na wyjścia :) hehe wyszlo jak reklama :)

Dzień dobry z poranną kawką. Muchy rano nas atakowaly i musielismy wstac. Jakie wredne brrr.
Wczoraj posprzatalam chalupe bo byl mąz i zabral malego na spacer. Ja mialam w zasadzie drzemke zrobic ale jak zobaczylam okno w kuchni to plany zmienilam. Wieczorem padlam . Mały na szczescie dzis w nocy łaskawy i jedno karmienie o 2.30 a pobudka o 6. Takze jestem happy.
Milego dzionka.

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś też pospałam ,karmienie o 3 i o 7 więc było ok. Muszę dziś jechać do pracy bo dzwonili wczoraj że zaszła jakaś pomyłka i przez te dwa miesiące płacili mi 100% a nie 80% a co mnie to obchodzi że ktoś tam popełnił błąd, wkurzę się strasznie jak będą chcieli różnice zabrać teraz z tej wypłaty, ja im na to nie pozwolę co oni sobie myślą że zostawią mnie na wakacje bez kasy??? :no: a pozatym w sierpniu mam chrzciny. Jak chcą to mogą sobie to powoli w ratach odbierać a najlepiej jak zapłaci ten co się pomylił. Bo ja nie mam obowiązku liczyć czy mi dobrz wypłacili bo skąd niby mam wiedzieć z jakich miesięcy mi średnią liczą i ile z tego będzie 80%. Zobaczymy co wymyślą. Muszę w ogóle poszukać na necie czy w takiej sytuacji muszę im w ogóle zwracać tą kasę. Orientujecie się może???

Do góry