reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Straciatella - zgubiłam własnie wątek jak ma Twoje maleńswto mieć na imię, ale
widzę, że Nikodema malutkiego masz w brzuszku. :) Pięknie.:-):-)

MonikaZgierz - Witaj w klubie niskiego libido. :D;-)

CzekamynaIgorka - gdzie zdjęcie z wesela.? ;-)

Marzycielka - Witam cieplutko, na pewno urodzisz w terminie, zdrowego i pięknego
malucha, ;-) masz już imię wybrane, znasz płeć.? :-)

funia11 - mnie najbardziej rośnie brzuch, a rozstępy tworzą się na dupie. :/
Gdzie tu sprawiedliwość.:szok::-p

Anettka - podziwiam, że w ciązy bierzecie się za malowanie. :);-) My też musimy
podmalować, ale ja od zawsze mdleję jak za długo w tych oparach przebywam,:sorry: więc
w ciązy tez może być cięzko.;-) M się zabiera za malowanie, a ja wyjeżdżam do mamuśki
ale to tak na początku kwietnia, gdzieś. :):-)

Jaranti - Ja nie wiem, co lepsze wysokie, czy niskie ciśnienie..:sorry: Ja mam niskie
i cały czas zmęczona jestem.:sorry:

Wichurka - Gratki zajęć w szkole rodzenia.:tak:

Diabliczka - To wy nocne marki z M jesteście. :p Mój 22 już śpi, nie ważne, czy
wolne, czy do pracy ma.:eek: Ja dosypiam rano, czasem do 11. A on 8, 9 już na nogach.
A szkoda bo bym się potuliła.:laugh2:

mi Iva - daj znać, co M ma z tymi uszami. Tez tak mam, więc może znajdę powód. ;-)

reklama
Witam ;-)
A macie trzy zdjęcia z wesela - na więcej mnie nie ma . ha ha ha :-D
_DSC2546.jpg_DSC2443 (2).jpg_DSC2552.jpg

Załączniki

• _DSC2443 (2).jpg
    _DSC2443 (2).jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 104
  • _DSC2546.jpg
    _DSC2546.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 99
  • _DSC2552.jpg
    _DSC2552.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 97
Natuszka ja się napaliłam na to malowanie jakby to miał być mój pokój. A czy będę malować to się okaże. Jak siebie znam to się zakręcę i wrócę na gotowe hehehhe
Dzieciaki będę miały wspólny pokój, więc chcemy żeby Bartek się nacieszył swoim kątem zanim będzie musiał się dzielić.
Diabliczko pistacje są pyszne, ja bym się dała za nie pokroić, ale właśnie ta cena odstrasza :tak:

Iza,
a Tobie wyszła trzecia grupa cytologii???

Byłam wczoraj u gina i wyszłam niepocieszona. Stwierdził że usg zrobimy na następnej wizycie bo to będzie już ostatnie po 30 tygodniu. Znowu czekać 3 tygodnie :no: Już robala chyba ze dwa miesiące nie widziałam. Pocieszające jest to że trochę wyhamowałam z tyciem. Całe 1,5 kg w miesiąc. Może nie będzie tragedii na sam koniec :) Muszę być dobrej myśli:)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewuszki. Jutro mam wizyte u mojego ginekologa i się doczekać już nie mogę. Mi się również mało przytyło przez ten miesiąc - 1,8 kg, ale i tak mam na plusie 12 kg. Mam nadzieję, że nie przybiorę tyle co z córką (22 kilo). Właśnie z mężem zdecydowalismy się na pomalowanie całego mieszkanka. On chce sam malować, ale trochę już mu przetłumaczyłam, żeby wujka do malowania zatrudnic :) bo wieczorem po pracy bedzie zbyt zmeczony, a jesli bedzie malowal w dzien, to nie zarobi bo sam prowadzi dzialalnosc. Chyba dobrze mysle, co? No i mam pytanko odnosnie malowania - jakiej firmy farby polecacie? Chcialabym jakies tansze i z gotowymi kolorami, bo teraz mamy pomalowane tikkurila z mieszalnika i jestem bardzo zadowolona, ale nie stac nas w tej chwili na taki wydatek. Doradźcie cos :) Pozdrawiam Was kobietki :)

Natalka2014 Mi też ostatnio kondycji fizycznej jak i psychicznej brak...nic mnie nie cieszy...obiecałam sobie od wczoraj codzienne spacery, ale nie wiem jak długo wytrzymam w postanowieniu :) Mój luby jak się kładzie to woła mnie od razu i jak zaraz zaśnie gasi światło a ja oczami świecę...a codziennie budzimy się 3 - 4 i idziemy na tv do rana...stres życiowy działa...
U nas z seksem też nie za ciekawie...Ja bardzo chce a luby się boi i dupa...:/ nic nie poradzę na to :)

Natuszka dobrze że na dupie są, tam nikt nie widzi oprócz męża, także się ciesz :) /
Tak my nocne marki idziemy spać ok 23 / 24 Nasz mały robak też już przystosowany :p i kopie 23 - 1 :-D Luby wstaje ok 9 pomijam że od 3 do 5 nie śpimy ...dziwny ten organizm :/ a Ja jakbym pracowała i wstawała codziennie jak wcześniej po 4 to najpóźniej 22 byłabym w łóżku :p i liczyła ile godzin snu mam :p No ale nieraz spało się po 3 - 4 godziny i dało radę :)

kasia powodzenia na wizycie i daj znać co i jak :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja dzisiaj wybrałam się do rodzinnego co by uzupełnić w karcie ciąży lukę na ost stronce :) Szybka wizytka :) osłuchała tylko i podpisała , do tego poszłam obok i zapisałam się do stomatologa i mam na wtorek :) mam nadzieję że nie będę musiała płacić, bo jakby nie było niby wizyta na NFZ a co do czego to zdzierają już od początku...wiadomo że nie obejdzie się bez dopłat ale bez przesady...żeby sprawdzić nawet stan zębów? No ale...
Nie chciało mi się dzisiaj wychodzić ale miałam już zapisaną więc musiałam i fajnie słoneczko świeciło, fakt...zimno było ale świeże powietrze zaliczone :)
Luby zmienia lokum i wszystkie graty przywiózł do piwnicy...teraz na dniach pracuje na dole i taaaaaakiego ma lenia :p żeby tam zejść . Śmiał się że nie mógłby pracować w domu :p
Jak dla mnie zrobiłby sobie biuro w piwnicy...ale ciężko byłoby mu się zebrać :p a tak wychodzi do biura i już :) także ma iść od 1 marca wynajmować gdzieś tam :) Mi jak najbardziej odpowiada bo mam się do kogo odezwać w ciągu dnia a tak znowu zostanę sama...
Przed chwilą wciągnęłam frytki mniam a wcześniej leczo, także dzisiaj brzuch wydęty :) Skończyła mi się oliwka i muszę zakupić jak dostanę pensyję :p bo jednak widać różnicę :)

I ja po spacerku, :-) dwie godziny i od razu móżdżek bardziej dotleniony i Majeczka również, :-) zasnęła, tak ją wybujałam, ;-) tym moim toczeniem. :-D:-D Fakt toczyłam się, nie szłam. :-D:-p Brzuch mnie zaczął ciągnąć, bolał i twardy się zrobił już pod koniec, :eek: ale to chyba siła ciążenia, bo przez godzine cały czas pod górkę było.:tak: Jeszcze dzisiaj piłeczki, więc chyba padne jak dziecko. ;-)

Na śniadanko dzisiaj pierogi ruskie, ;-) a na obiad z truskawkami. :-p Niestety mrożone, więc nie to samo, :no: ale miałam taką ochotę, że nie mogłam się pohamować. :tak::-)

czekamynaigorka
- ślicznie. :D Doczekałam się. ;-)

Anettka - tylko może nie wdychajcie tych oparów z maluszkiem. ;-)

diabliczka - super, że masz mężulka w domku. ;-) My właśnie o tym rozmawialiśmy z M wczoraj, :-) ze fajnie by było jakby w domu pracował, :tak: ale oboje stwierdziliśmy, ze nic by z tej pracy nie było. :-D:-D Także rozumiem Twojego Lubego. :-)

reklama
Nareszcie w domu.....za 2 tygodnie Michał odbierze pompę insulinową ,potem szkolenie jakieś 2 -3 dni,i w końcu ustalimy termin założenia pompy.....nie wiem jak to ogarnę.....zaraz się kładę ,jestem padnięta.....

Do góry