reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

witajcie dziewczynki,

ja znów muszę leżeć bo dalej plamię:( a dziś mi się śniło, że byłam u rodziców poszłam do toalety a tam się mi tak krew puściła a potem była już wszędzie i już oka nie mogłam zmrużyć:(

Makao mam nadzieję, że w końcu w domku odsapniesz i wszystko ułoży się dobrze, dbaj o Was kochana
Gwiazdeczko bardzo ładnie do tego podeszłaś z dystansem ale nie dając sobie w kaszę dmuchać, 3mam kciuki żeby się wszystko wyjaśniło na Twoją korzyść
Aśku masz cudownego synka tylko pozazdrościć ;)

reklama
futurystka leż i odpoczywaj. Wiesz co jest przyczyną plamienia?
Ja w 13 tygodniu przeżyłam "Twój sen" w realu, ale na szczęście teraz już nie mam ani krwawienia ani plamienia(pomimo krwiaka). Liczę, że i Tobie wszystko się ułoży.

Ja dzisiaj po całej nocy nad kibelkiem, już półtora dnia ta jelitówka mnie męczy.. :-( Dzisiaj jest troszkę lepiej, zjadłam dwa banany i czekam na rezultaty, bo wczoraj nawet po wodzie mnie goniło... :-( Do tego słaba jestem tak, że jak chodzę to jakbym się miała przewrócić.. :-( Jak to będzie trwało jeszcze dziś cały dzień i w nocy, mam jechać rano do szpitala na uzupełnienie elektrolitów.. Trzymajcie kciuki, żeby mi jednak przeszło.. Buziaki. :*

Brownagula - Trzymaj się cieplutko, jesteśmy z Tobą.

Futurystka
- uważaj na siebie, trzymam kciuki za poprawę sytuacji..

wiecie co no nie wiem czemu plamię? od czasu tego wypadku tak mi się dzieje i codziennie boli mnie brzuch:(
byłam u lekarza 2stycznia i mówił, że wszystko ok, więc nie wiem co mam na to poradzić?

Natuszka współczuje bardzo jelitówka to straszne choróbsko, trzeba dużo dużo pić najlepiej wodę z cytryną i lodem!

Ostatnia edycja:
futurystka jak lekarz mówił, że jest ok, to pewnie jeszcze chwila i wszystko się unormuje. Czasami plamienie jest po wysiłku, stosunku, a wypadek na pewno spowodował pewne "przeciążenie" i myślę, że niedługo zapomnisz o plamieniu.
natuszka współczuję dolegliwości, mam nadzieję, że szybko przejdą

Hej dziewuszki... :) wczoraj Was czytałam na telefonie ale nie da się tak jak na kompie otworzyć drugą kartę, co przeczyta się odpisać :p do dupki z tym :-) także oczytałam się i tyle było...Wczoraj już pisałam już na fb jak mnie doświadcza wstrętna "pani" zgaga :szok: co tylko zjem, wypije męczę się okropnie...dziewczynki też pisały więc trzeba będzie chyba te renni spróbować...oho minęło pół godziny i ja szczęśliwa że tym razem przeszło...dupa dupa dupa i jeszcze raz dupa...zaczyna się :-( ehhhh Mam nadzieję że przejdzie mi za jakiś czas a nie do rozwiązania w maju :szok:
U mnie dzisiaj na obiadek barszczyk po ukraińsku a na drugie spagetti ze szpinakiem :D mniam

Odnośnie tych wszystkich stron i próbek podajcie jakieś namiary też skorzystam, wiem że wcześniej były pisane ale ciężko to ogarnąć teraz...będę bardzo wdzięczna :) nooo i nie wiem czy wiecie w Rossmannie jest ta karta rabatowa jak się kupuje dla dzieciaczków, w miarę zakupów zwiększa się upust :) Ja dostałam od położnej ale też są przy kasach i panie oferują jak coś się kupuje np oliwkę...trzeba się zarejestrować na stronie i heja :-)

CzekamyNaIgorka To Ty tak szybko wracasz? Przecież min jest pół roku a max rok...straszne co piszesz o szefowej :/
A odnośnie wypłaty to coś Ci wpływa na konto czy wszystko daje pod tzw. "stołem" :/ Jak to wygląda? Udokumentowane masz? Mam nadzieję...

apple Makao sama się wypuściła :szok::-D:szok::-D w szlafroku i japonkach :p

madziulek a jednak :p to sisiory górą :)

Danusia w kwietniu to nie za późno? Na kiedy masz termin? Ja będę chodziła w lutym, tzn będę musiała się dowiedzieć bo jak dzwoniłam w grudniu to zapisała na luty ale ma dzwonić co do terminu dokładniej...

brownagula zarezerwuj sobie kilka dni, spisz na kartce kiedy możesz, na pewno uda Ci się jakoś wykombinować i zrelaksuj się a tak poza tym musisz bardzo dużo nabrać dystansu, zacznij sobie troszkę olewać , uśmiechać się...popatrz na to że nosisz dziecko w sobie i ono niestety czuje Twoje "zawirowania" czuje kiedy ciągle się denerwujesz, płaczesz masz nerwy...chcesz żeby potem się urodziło z nerwicą???? Wiem że łatwo napisać daj na luz! Ale nic innego Ci nie zostaje, zacznij cieszyć się z każdego dnia , zacznij polegać tylko na sobie, rób swoje , sprzątaj po sobie tylko ...wychodź na spacerki, czytaj książki a jak Ci nie pomoże to porozmawiaj z psychologiem przecież Ci nie zaszkodzi a myślę że wręcz pomoże Powodzenia i proszę Cię nie smutaj bo dzidzia bardzoooo to odczuwa, a chyba nie chcesz mieć potem wyrzutów sumienia...zacznij myśleć o sobie , tylko o sobie i tym serduszku co masz w sobie...a jak teściowa przyjdzie trzymaj nerwy na wodzy, mąż niech sobie jeździ może jak zaczniesz sobie to olewać zwróci na to uwagę...Nie wiem...
Przemyśl sobie na spokojnie i zaglądaj do nas to Cię troszkę może odstresuje :*

kotka
jeśli chyba to gratki :))))

MonikaZgierz noo super te kopniaczki i powodzonka w zdobyciu smyczy :p

futurystka a skąd te plamienia? Przeciążyłaś się gdzieś? Ale mnie wystraszyłaś :/ leż i odpoczywaj , nic a nic nie rób

Natuszka bidulko dalej się męczysz? Ehhhh powodzonka trzymam kciuki żeby przeszło

wiecie co no nie wiem czemu plamię? od czasu tego wypadku tak mi się dzieje i codziennie boli mnie brzuch:(
byłam u lekarza 2stycznia i mówił, że wszystko ok, więc nie wiem co mam na to poradzić?

Natuszka współczuje bardzo jelitówka to straszne choróbsko, trzeba dużo dużo pić najlepiej wodę z cytryną i lodem!

Mogło Ci sie jakieś naczynko uszkodzić i z niego tak krwawisz. Ja cały grudzień tak miałam w nocy plamienie w dzień spokój i na usg nic nie było złego widać. Teraz od tygodnia (odpukać) czysto :) nie denerwuj sie, ważne ze mała ma sie dobrze :)

MonikaZgierz- dalej masz tego krwiaka? Stresujące dziadostwo wiem, bo w tej ciazy miałam dwa, jeden po drugim. Trzymaj sie i lez dzielnie :*

Witam Moje Dogie!

Dzisiaj pogoda typowo angielskia pada i szaro, wiec siedzimy w domu i zastanawiamy sie co by tu dzis porobic :-)

Brownagula oby wszystko Ci sie ulozylo i wracaj do nas szybciutko!
Funia masz racje, teraz sie nie przejmuj kg, zrzucisz wszystko po ciazy :-) bedziemy sie wszystkie wspierac!
Milva zbierz sie zbierz na joge polecam
Monika moj maz ostatnio tez mnie tak zaskoczyl, w czwartek mial wolne i posprzatal caly dom! Co mnie zwolnilo z obowiazku :) jakies noworoczne postanowienia chyba :D
Futurystka biedaku lez i odpoczywaj!
Natuszka oby Ci przeszlo! Pij duzo wody z sola i cukrem!!! Lyzeczka soli i lyzeczka cukru na szklanke wody zebys sie nie odwodnila!
Diabliczka ale mi narobilas ochote na spagetti! Mniam :)

od tego leżenia to idzie zwariować, lekko się zegnę za czymś już mnie brzuch boli aj!
nie denerwuję się raczej wcale nie mam na kogo:-D
ale martwi mnie że z suwaczka wychodzi 24tydz a 2stycznia u lekarza na usg znów pokazał się 22t6d i jak zawsze szłam na usg to miałam tam że coraz bliżej porodu tzn już pod koniec kwietnia się ustawiał a teraz wyszło że 2maja:(
teściowa mówi, że nie ma co się przejmować no ale to trochę dziwne dla mnie jest?

reklama
Hej dziewczynki! Ale dzisiaj szaro i deszczowo, dlatego z Ludwikiem nie poszłam na szkolenie... Ja dzisiaj do południa byłam w piżamce, posprzatalam, poprasowałam teraz się wykąpałam i czekam aż M. wróci z pracy i jedziemy do teściów na obiad jak co tydzień;)
Wczoraj napisałam do stolarza i w środę ma mi dać wycenę i będziemy robić komodę bo wyjdzie troche taniej niż w sklepie:)
Ja zgagę mam baaardzo rzadko a cytrusy jem kilogramami:) Pomarańcze na zmianę z grejfrutami i mandarynkami:)
Juz mam wyobrażenie jak urządzimy pokoik maleństwa w nowym domku. Teraz będzie się kładła elektryka. M. miał mnostwo pracy i musiał ogarnąć wszystkie gniazda telewizyjne, internetowe, elektryczne, całe oświetlenie. Kochany... Od środy zostaję sama do soboty bo leci w delegację do Szwajcarii.
Już się nie mogę doczekać wtorku i usg połówkowego:)

Do góry