reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam cały czas bóle w pachwinach, w spojeniu, kości guzicznej i już sama nie wiem gdzie ;) i szyjka 7 mm z rozwarciem wewnętrznym. Szczerze mówiąc nie sądziłam, że dotrwam do teraz (30+4). Nie ma co płakać, szanse na przeżycie są niemal takie jak u donoszonego dziecka w tym czasie, a i ryzyko powikłań nie jest duże. Rozmawiałam z neonatologiem z jednego z najlepszych oddziałów neonatologicznych w DE i to są jego słowa. Ja wprawdzie nie mam żadnych skurczy i mam pessar, ale jednak ryzyko porodu przedwczesnego jest u mniej większe z racji bliźniaków. Także głowa do góry, nie jest źle :)
To masz ciężko! Nie wyobrazam sobie tego. Ja soe martwię bo nie chce czegoś przegapić. Nie chciałabym za pozno zaregowac. Niby lekarze mnie puścili. Ale jak to sie będzie nasilac to pojde gdzie indziej.
Mnie tak to boli ze usnąć nie moge. Boli jal chodzę, jak leżę, taka osłabiona jestem.
Jeszcze tak chyba nir miałam. Czuje sie psychicznie tym zmeczona....mimo wszystko wolałabym urodzic donoszone dziecko jeżeli jest mozliwosc zarwagowania wcześniej. ;)

reklama
Może warto wziąć nospe?
Ja wczoraj wyszłam ze szpitala z nakazem odpoczynku, braniem żelaza. Od dzisiaj dzieci w domu więc nie odpocznę :) pogoda ładna to chociaż pospacerujemy. W czwartek jak mnie przyjmowali do szpitala to młody miał 1800g,dzisiaj miałam usg 3 trymestru i już miał 2200g [emoji847] więc będzie duży :) oby do 26.04
To masz ciężko! Nie wyobrazam sobie tego. Ja soe martwię bo nie chce czegoś przegapić. Nie chciałabym za pozno zaregowac. Niby lekarze mnie puścili. Ale jak to sie będzie nasilac to pojde gdzie indziej.
Mnie tak to boli ze usnąć nie moge. Boli jal chodzę, jak leżę, taka osłabiona jestem.
Jeszcze tak chyba nir miałam. Czuje sie psychicznie tym zmeczona....mimo wszystko wolałabym urodzic donoszone dziecko jeżeli jest mozliwosc zarwagowania wcześniej. ;)

kurcze tez się zastanawiam co ja będę robić z córka przez minimum dwa tygodnie 🙈 Mam nadzieje, ze szybko minie ten koronawirus...

Pytałam o laktator, teraz mam inną zagadkę. Kupiłam fotelik, z bazą Isofix, ale nie wypinany. Jak w takim wypadku, że tak powiem wynieść maluszka ze szpitala?

Pytałam o laktator, teraz mam inną zagadkę. Kupiłam fotelik, z bazą Isofix, ale nie wypinany. Jak w takim wypadku, że tak powiem wynieść maluszka ze szpitala?
Jaki fotelik kupiłaś?

Mam po córce britax dualfix, ma wkładkę noworodkową, od 0kg do 4lat. W praktyce jak pytałam na 8* i innych forach to wszyscy zgodnie mówią że nic co nie jest łupinka nie nadaje się dla noworodka bo dziecko nie leży tam bezpiecznie 😐 I fsktycznie w testach ADAC britax ma obniżoną ocenę za test noworodka (obniżoną, nie że zupełnie nie wolno). Odkupiłam od znajomych łupinkę na 3 miesiące...

reklama
Do góry