reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Witamy w niedzielę, wczoraj zaczal się 18 tydzień, dzidzia juz regularnie daje znać o sobie . Waga stoi w miejscu tzn schudłam kg na początku pozniej to odrobilam i tak stoi. Też nie mam dolegliwość żadnych na szczęście. Juz od wczoraj jesteśmy w Pl na 3 tygodniowym urlopie. Pogoda piękna, ciepło słońce, a my spakowana jak na Sybir takze trzeba do Zakopanego koniecznie się udać zeby dziecko śnieg zobaczylo :)

Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych ruchów. Ja czekam już niecierpliwie na ten dzień, kiedy poczuje Juniora. :D
U mnie ostatnio zaskakująco - niby mam cukrzycę, a cukry ostatnio dobre, waga w dół mimo iż brzuszek powoli rośnie.
Jutro do diabetologa, 23.12 mam wizytę u gina.
27.12 usg 2 trymestru.
Intensywna końcówka roku ;)

Witam się niedzielnie, byłam dzisiaj na zakupach prezentowych ale jakie tłumy jakby wszyscy czekali na handlową niedzielę z zakupami! Miejsc parkingowych nie było, ale gdzieś się udało wcisnąć i większość prezentów już mam.
Mój mały od paru dni regularnie daje o sobie znać, najlepiej czuć na wznak jak rękę przyłożę. 🥰

Witamy w niedzielę, wczoraj zaczal się 18 tydzień, dzidzia juz regularnie daje znać o sobie . Waga stoi w miejscu tzn schudłam kg na początku pozniej to odrobilam i tak stoi. Też nie mam dolegliwość żadnych na szczęście. Juz od wczoraj jesteśmy w Pl na 3 tygodniowym urlopie. Pogoda piękna, ciepło słońce, a my spakowana jak na Sybir takze trzeba do Zakopanego koniecznie się udać zeby dziecko śnieg zobaczylo :)
U mnie też waga stoi w miejscu mimo że brzuch rośnie ;) . Miłego pobytu w Polsce !

Placze ze szczescia! Po trzech chlopakach doczekalam sie dziewczynki [emoji3590]
Boże, jakie cudowne zdjęcie [emoji3590]
Grtauluje wymarzonej córeczki [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Ja dzisiaj idę podejrzeć co się w brzuszku dzieje, ale maleńka o ile w weekend u dziadków była grzeczniutka, prawie nie kopala, dużo odpoczywają, tylko przy siostrze ciotecznej i jednej babci troszeczkę poskakala :)
Za to po powrocie do domu hulała jak szalona :D
Czuje ze to mały wariat rośnie ;)

A u mnie waga szaleje! Ale to już przez leki zaczęła przed ciążą, więc od roku w sumie nie mogę jej ustabilizować i przy wzroście 176 cm, wyjściowa w ciązy była 62 kg (2 poronienia i od kwietnia z lekkimi przerwami biorę steryd i dużo leków). Zawsze dużo jadłam i waga się utrzymywała w granicach 58- 60 kg, a teraz jak coś powącham to już mi brzuchol rośnie w tłuszcz. Eh... co wizytę mam kilo więcej ! Jak to zatrzymać :D
8t1d - 63,5 kg
10t1d 64 kg
14t1d 63,8
17t1d 65,4
18t5d 66,5
19t5d - boję się wejść na wagę! :)

@nnat. u mnie też bywają dni gdzie Bejbik się mniej rusza i nie powiem, trochę mnie to stresuje, dlatego czasem zjem słodkie aby się poruszał trochę ! Idzie zwariować w ciąży ! U Ciebie to normlane, że są dni większej aktywności a czasem mniejszej?

A u mnie waga szaleje! Ale to już przez leki zaczęła przed ciążą, więc od roku w sumie nie mogę jej ustabilizować i przy wzroście 176 cm, wyjściowa w ciązy była 62 kg (2 poronienia i od kwietnia z lekkimi przerwami biorę steryd i dużo leków). Zawsze dużo jadłam i waga się utrzymywała w granicach 58- 60 kg, a teraz jak coś powącham to już mi brzuchol rośnie w tłuszcz. Eh... co wizytę mam kilo więcej ! Jak to zatrzymać :D
8t1d - 63,5 kg
10t1d 64 kg
14t1d 63,8
17t1d 65,4
18t5d 66,5

@nnat. u mnie też bywają dni gdzie Bejbik się mniej rusza i nie powiem, trochę mnie to stresuje, dlatego czasem zjem słodkie aby się poruszał trochę ! Idzie zwariować w ciąży ! U Ciebie to normlane, że są dni większej aktywności a czasem mniejszej?
Mam taki sam przyrost wagi ale bez leków 😂

Boże, jakie cudowne zdjęcie [emoji3590]
Grtauluje wymarzonej córeczki [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Ja dzisiaj idę podejrzeć co się w brzuszku dzieje, ale maleńka o ile w weekend u dziadków była grzeczniutka, prawie nie kopala, dużo odpoczywają, tylko przy siostrze ciotecznej i jednej babci troszeczkę poskakala :)
Za to po powrocie do domu hulała jak szalona :D
Czuje ze to mały wariat rośnie ;)
Powiem Ci, ze po moich dzieciach stwierdzilam, ze jak szaleje z brzuchu to pozniej spokojnie. Jak w brzuchu grzeczne to pozniej daje popalic 😂

8t1d - 63,5 kg
10t1d 64 kg
14t1d 63,8
17t1d 65,4
18t5d 66,5

Nie bój się wagi, wszystko zrzucisz po porodzie, będziesz na dluuugie spacerki chodzić! :)

Tak, to normalne :) nie ma reguły. Czasami też od 23 mam spokój i śpię cudnie cała noc i to do 9, a czasami szaleje do 1 i od 5 się wybudzam :D

Powiem Ci, ze po moich dzieciach stwierdzilam, ze jak szaleje z brzuchu to pozniej spokojnie. Jak w brzuchu grzeczne to pozniej daje popalic [emoji23]

Oooo, to ja chce zbey szalała w brzuchu [emoji23]

reklama
Do góry