reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Mam dużą nadwagę i na początku ciąży schudłam dwa kilo, z czego na razie odrobiłam 1,5 czyli jestem -0,5 na razie ;) Kończę 15 tydzień. U mnie brzuszek widać, śmieję się że dzieciaki tłuszcz mi wypchnęły do przodu bo brzuch jest wielki, ale twardy, taki ciążowy ;)

To na pewno dzieciaczki. Ja dla odmiany miałam dosyć długo przed ciążą niedowagę. Potem odrobiłam 3 kg i mieściłam się juz w dolnej granicy BMI teraz już doszło 8 ale ogólnie najbardziej wystaje mi brzuch. Jestem w szoku jak z bliźniakami szybko podnosi się macica. 2 tygodnie temu była jeszcze pod pepkiem.. Tydzień temu już na równi z pepkiem a dziś już ponad pępek. Sprawdzam to kładąc się rano na plecach.

reklama
No tak ja juz sie balam bo zaczelo mnie tak ciagnac od 3 dni nawet jak kichnelam to zakłócie takie w pachwinie jeszcze 2 dni do 13 tyg a Ty od kiedy tak masz
Mniej więcej od 8 tyg. Chociaż tak jak pisałam u mnie to z przerwami. Ale jak byłam przeziębiona to przy kichaniu/kaszleniu to był taki dość mocny, rwący ból, dość szybko mijał. Teraz to tak ciągnie po prostu parę sekund i przechodzi, ale nie boli jakoś specjalnie.

Mniej więcej od 8 tyg. Chociaż tak jak pisałam u mnie to z przerwami. Ale jak byłam przeziębiona to przy kichaniu/kaszleniu to był taki dość mocny, rwący ból, dość szybko mijał. Teraz to tak ciągnie po prostu parę sekund i przechodzi, ale nie boli jakoś specjalnie.
To mnie uspokoilas u mnie jest to samo jak kichne to rwacy bol ze szok..tez zaraz mija..czyli to normalne :)a ktory masz juz tydz?

Witajcie,
Zaczynamy obecnie 16 tc , jak duże są/były Wasze maleństwa w tym czasie? Mój maluch mierzy od główki do stóp 16.5 cm. Czy to nie za dużo?
U mnie 17+5, chociaż Mala jest kilka dni młodsza, miała crl 13,06 cm z nóżkami profesor nie mierzył, ani wagi nie podał ale powiedział że z nóżkami będzie miała już koło 17 cm :)
A ja zapytam o waszą wagę. Czy coś wam przybyło lub ubyło z kg? Bo u mnie waga na -1 kg nawet [emoji54] zaraz zaczynam 17 tc. Ale ważę dosyć sporo około 70 kg, więc dziecko ma z czego czerpać z zapasów [emoji16] wiadomo jem ale bez kalorycznych szaleństw.
Boże, ja od początku apetyt straszny i to na słodkie.... +5 kg na pewno. Aż się boję co to dalej będzie ale no nic innego mi nie smakuje.....!

Poniedziałek się zaczął, młody kicha został w domu bo jutro mają wycieczkę z przedszkola i szkoda zeby nie pojechał...
Co do boli brzucha, ciągnięcia, kłucie w większości przypadków to całkiem normalnie i nie ma się czym martwić, ale rozumiem mamusie które są w pierwszej ciąży, że mają obawy ja ciagle siostry pytałam czy tak ma byc :D
Ktoś dzisiaj wizytuje i widzi się z malenstwem?

Poniedziałek się zaczął, młody kicha został w domu bo jutro mają wycieczkę z przedszkola i szkoda zeby nie pojechał...
Co do boli brzucha, ciągnięcia, kłucie w większości przypadków to całkiem normalnie i nie ma się czym martwić, ale rozumiem mamusie które są w pierwszej ciąży, że mają obawy ja ciagle siostry pytałam czy tak ma byc :D
Ktoś dzisiaj wizytuje i widzi się z malenstwem?
Dzieki Lilka tak jest nie wiedzialam co oznacza ciagniecie hih zaczęło bolec to odrazu co jest ale oczywiscie nie jest to ból wielki no taki ciagnacy :)

To mnie uspokoilas u mnie jest to samo jak kichne to rwacy bol ze szok..tez zaraz mija..czyli to normalne :)a ktory masz juz tydz?
U mnie dziś 15+2, ale ciąża bliźniacza, więc i tych bóli mogę mieć więcej, bo macica szybciej się rozrasta. Przy kichaniu i kaszleniu najlepiej się zwinąć w kulkę, mniej wtedy rwie :D

reklama
Ja dzisiaj wizytuje o 15.30. Wypada 13w4d. Mam nadzieję że dzisiaj już poznam wyniki testu sanco. Bóle czasami mi towarzysza ale przeważnie w nocy. Mój brzuch można powiedzieć że jeszcze jest płaski jakoś fasolka nie rozpycha się bardzo.
Przede mną dzisiaj godzina jazdy do lekarza oby korków bliżej Kielc nie było to będę szczęśliwa.

Do góry