Crazy Girl
Fanka BB :)
Niestety nasze starsze dzieci są "uszkodzone " przez elektronikę, do których u mamy mają szeroki dostęp. Własne smartfony, tablety , tv w nadmiarze i Xbox.. zero normalnych zainteresowań, problemy z koncentracją.
Super z tymi kamykami, mój 6 latek też zbiera A jego ulubione to takie oszlifowane szkiełka , które można nad morzem znaleźć.
U nas nie ma z tym problemu. Młodsza nie ma ani tel ani a tabletu a starsza ma telefon ale z limitami. Godzina dziennie i telefon się blokuje. Może tylko dzwonić w razie potrzeby. Odnośnie cozmo to nie jest taka zwykła elektronika. To bardzo inteligentne sztuczne coś [emoji4] mnie wciągnęło kiedyś nawet.
Jeżeli macie problem z dziećmi z przesadzaniem z grami na telefonie polecam aplikację Google -Family Link. Nie dość że zakładam blokadę czasową dla całego tefefonu to mogę też indywidualnie dla każdej apki. Plus pokazuje mi obecną lokalizację dziecka co w tych czasach dla mnie jest bardo ważne. Ona oczywiście ma świadomość że ja widzę gdzie jest i nie przeszkadza jej to (jeszcze) wie że to dla jej bezpieczeństwa.