reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Po co jest wizyta na nfz jeśli nie ma usg...? Nie rozumiem co poza usg może robić co miesiąc

W ciąży nauczyłam się szydełkować z youtube. Śmigam już nieźle

U nas w luxmedzie tak samo. Bada szyjkę, bada na krześle, słucha tętna dziecka, mierzy ciśnienie o wazy.
Na zachodzie w ogóle nie robią prawie usg także to u nas tak nas rozpieszczają tymi zdjęciami :)

reklama
Dopóki Ci wygodnie na brzuchu to możesz spać, bez obaw. Krzywdy dziecku nie zrobisz na takim etapie ciąży leżeniem na brzuchu. [emoji6]
Ja też śpię póki mogę, bo w innej pozycji nie jestem w stanie zasnąć.
Wystarczy śmieszny sen, i człowiek wariuje i czuję się oglupiały [emoji14] ja zasypiam na brzuchu, uwielbiam!

@OdNowa dzięki :) mąż od 13 lat wmawia mi że, ma 182 bo tak mu wpisali do książeczki wojskowej hihi
Ja ślepa nie jestem i widzę że, ma maks 1cm więcej ode mnie haaah

Zazdroszczę Wam wzrostu :D
Ja całe życie najwyższa wśród znajomych :) 177cm. Z waga nigdy nie miałam problemu, chyba że z lekka niedowagą. Mam mega szybką przemianę materii.
Jedna i druga ciąże zaczynałam od 60kg przybieralam 15/16 kg ale wszystko zbieralo się w brzuchu, tyłku i piersiach. Strasznie dobrze się czułam w swoim ciążowym ciele w poprzedniej ciąży :)
Później niestety miałam trochę problemów osobistych i spadlam z waga do 56kg wrry udało się wrócić do normalnego wyglądu. I tak też obecną ciąże zaczęłam z waga 69,5..
Jestem ciekawa ile przybiore :)

Ja mam 175 cm i tez zawsze z wyższych :( ale siostra moja 180 to ma gorzej :p

Ja ciąże teraz zaczęłam z 74 kg :)

Kochane, przepraszam, że dopiero piszę. Opóźniła mi się wizyta, a komórka rozładowała w poczekalni i nie miałam się nawet jak odezwać. W skrócie maluch zdrowy!!! Lekarz zadowolony, powiedział, że badanie na 6+. [emoji2]
Dziewczyny, nagadam się z mężem, bo jeszcze nie opadły ekstremalne emocje z dzisiejszego dnia i odezwe się ze szczegółami. [emoji6]

Super :):)

Super wieści [emoji173]
Kochane, przepraszam, że dopiero piszę. Opóźniła mi się wizyta, a komórka rozładowała w poczekalni i nie miałam się nawet jak odezwać. W skrócie maluch zdrowy!!! Lekarz zadowolony, powiedział, że badanie na 6+. [emoji2]
Dziewczyny, nagadam się z mężem, bo jeszcze nie opadły ekstremalne emocje z dzisiejszego dnia i odezwe się ze szczegółami. [emoji6]

Jesteś drobniutka, mozesz szaleć ze szpilkami :-)

Tez swego czasu biegałam, endorfiny super rzecz. Później się przerzuciłam na pole dance i jeszcze większe endorfiny miałam :D super rzeźbi figurę i wzmacnia. :)

Szpilki to już dawne dzieje teraz zakładam jedynie na jakieś imprezy i to ciężko wytrzymać do końca. A kiedyś to się biegało nawet do pracy w szpilach :D

Ja też plus size, więc nie jesteś sama, startuję z 80kg przy 160cm wzrostu [emoji57]
Ja mam 1,74 i zaczęłam w sierpniu od 82,5 kg - na szczęście się utrzymuje. W poniedziałek na wizycie ważona na tej samej wadze u pani doktor, dalej 82,5 kg. Fajnie ze jest jakieś puszyste towarzystwo 8-)

reklama
Do góry