reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Znając życie Lewandowska pewnie bedzie juz rodzić w grudniu ;) oni zawsze ogłaszają przy samej końcówce :) ja dzisiaj caly dzien przespalam...cycki jak kamienie, ciezkie i wielkie. Pewnie przez pogodę caly czas bym spała i ziewam.
W pierwszej ciąży dość szybko ogłosili, wiem bo urodziła kilka dni przedemna ;) nawet się na majowkach smialysmy ze pewnie wśród nas jest Lewandowska i sie nie przyznaje:p

Kochane, przepraszam, że dopiero piszę. Opóźniła mi się wizyta, a komórka rozładowała w poczekalni i nie miałam się nawet jak odezwać. W skrócie maluch zdrowy!!! Lekarz zadowolony, powiedział, że badanie na 6+. [emoji2]
Dziewczyny, nagadam się z mężem, bo jeszcze nie opadły ekstremalne emocje z dzisiejszego dnia i odezwe się ze szczegółami. [emoji6]
Cudownie! [emoji3531] Właśnie tu weszłam przed spaniem, napisać post do Ciebie czy wszystko ok i pytać dziewczyny czy mnie coś ominęło i czy coś pisałaś. Ciesze się razem z Tobą :)

Znając życie Lewandowska pewnie bedzie juz rodzić w grudniu ;) oni zawsze ogłaszają przy samej końcówce :) ja dzisiaj caly dzien przespalam...cycki jak kamienie, ciezkie i wielkie. Pewnie przez pogodę caly czas bym spała i ziewam.
Ciekawe czy będzie nowa płyta z ćwiczeniami dla ciężarnych. Pierwsza była wg mnie okropna.

Kochane, przepraszam, że dopiero piszę. Opóźniła mi się wizyta, a komórka rozładowała w poczekalni i nie miałam się nawet jak odezwać. W skrócie maluch zdrowy!!! Lekarz zadowolony, powiedział, że badanie na 6+. [emoji2]
Dziewczyny, nagadam się z mężem, bo jeszcze nie opadły ekstremalne emocje z dzisiejszego dnia i odezwe się ze szczegółami. [emoji6]
Łaaaaaaa! Mega, mega, mega! :D

Jak się okazuje ja, i jak się okazuje prawdopodobnie prenatalne chociaż 11+0 może być czasem za wcześnie, zależy jaka duża jest dzidzia. I też zaczynam się powoli stresować.

@Anulka. to dobre wieści, że krew jednak nie potwierdza. Na prenatalne wszystko ma wpływ - więc trzeba być dobrej myśli :) Oby amniopunkcja poszła bezproblemowo!!

Bylam na prenatalnych wg OM 12+1, robiąc badanie na podstawie wielkości stwierdził że dzidzia jest dużo mniejsza - określił na 11+1, miała wtedy 4,56cm, pomiary udało się zrobić, jedynie nie opisał widoczności pęcherza moczowego ale stwierdził, ze jest może za mała wiec po prostu za wcześnie

reklama
A my po wizycie wczoraj :D wszystko z małą dobrze, na Skurcze dostałam aspargin 3x1 nospe i mam dużo leżeć żeby się to nie powtarzało, duphaston nadal biorę.
O porodzie lekarz nie chciał jeszcze rozmawiać, już jestem umówiona na polowkowe na 5 grudnia.
Na ten moment mam same sukienki i różowe ubranka bo teoretycznie płeć potwierdzona przez 2 lekarzy ale trochę się obawiam... [emoji85]
Czuję już ruchy od 2-3 dni wyraźne i jestem pewna że to to, lekarz mówi że jest to możliwe więc się cieszę bardzo, chociaż to tylko takie delikatne pukanie.

Jeśli macie jakieś fajne "łupy" dla dziewczynek to pokazujcie, chętnie popatrzę :D
IMG_20191105_220109.jpeg

AA i u nas dziś 15+5 ale wg USG 16+1, jesteśmy z końca kwietnia ale od początku zaglądam tutaj, choć z lękiem.. Teraz jestem coraz bardziej spokojna, aby do połowy :)

Do góry