reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
@luna91
@katv

Ja też 28 :)
Też robię samo USG bez PAPPY na razie, jeżeli coś zaniepokoi lekarza, wtedy będę się zastanawiać.

Były tutaj dziewczyny z pod Krakowa.
Prywatnie i na fundusz VOLUMED na ul Zdrowej i DBAMY o MAMY - jedne z najczęściej polecanych placówek wykonujących USG prenatalne i dobre ceny :)

Apropo ja tez 28lat :)
Z synem w ciąży byłam w Ultramedica w Krakowie na usg polecam tez :)

I leżę w szpitalu. :oops: o_O IMG_20191014_142648_1.jpg
Któraś miała ciążę z mięśniakiem?
Mój uciążliwy jest.

Co dzisiaj pichcicie?
U mnie dzisiaj kalafiorowa mniam !!![emoji13]
Mi ogólnie najlepiej wchodzą zupy w ciąży.

Ja makaron z kurczakiem w sosie serowym.
Jutro pałki z marchwią i żurawiną.

Ja miałam dzisiaj Bolognese robić.... chodziło za mną kilka dni. Ale właśnie odwiedziła mnie mama z ciastem i już jestem najedzona na cały dzień :)
Czasami zazdroszczę tym z Was, które nie mają apetytu :o

Bolognese nie jestem w stanie przełknąć.

@Jaska.JDM Dlaczego zdejmujesz hybrydy na okres ciąży ?

W pierwszej ciąży bylam dwa razy na obserwację w szpitalu. Nie chorowałam wtedy na padaczkę. Teraz choruję na padaczkę. I wolę dmuchać na zimne. Bo w szpitalu lepiej hybryd nie mieć bo chodzi o diagnostykę i obserwację za pomocą również paznokci.

Dziękuję za rady dot. Anemii :D zakwas buraczany mam, dostałam w ten weekend od teściowej. Ile tego należy dziennie wypijac? Bo jakoś mi nie wchodzi to wcale... :/ szpinak uwielbiam ale też nie mogę go jeść codziennie bo mi zbrzydnie i nie ruszę wcale.. :/

Moja pani doktor twierdzi że wystarczy na czczo wypić filiżankę zakwasu.

Hej Kochane

Dziewczyny które straciły maleństwa bardzo mi przykro [emoji853] trzymam kciuki za następne starania.

W sobotę byłam na weselu. O dziwo czułam się świetnie. Przy okazji chcąc nie chcąc wszyscy się dowiedzieli bo mocno jestem już wybrzuszona. Poprawiny też dałam radę ale wieczorem poległam na kanapie i tak byłam zmęczona ze nie wiem jak to ująć ale to zmęczenie mnie bolało normalnie..

Dziś mdlosci minimalne muszę przyznać [emoji106]
Ale zmęczona jestem dalej...mega zmęczona.. Nigdy jeszcze tak nie miałam.. Nawet po 20 km spacerze w górach tak nie było..

Ja też mam hybrydę. Sama robię i też wkrótce zdejmuję.

U mnie dziś na obiad lazania.

No i mąż jeszcze dziś z nami. Jutro już leci.. [emoji20] teraz dopiero w święta Bożego Narodzenia następna wizyta.. Ale już niedługo koniec rozłąki.

Zmęczona to moje drugie imię...

Witam się kolejnego tygodnia :)
Ja mam prenatalne w pierwszy dzień 14 tyg, lekarz powiedział ze najważniejsze żeby dziecko nie miało więcej jak 8 cm. Także opinie różne.
Ja dziś na obiad pomidorowa i kluski + mięsko pieczone i sos, buraczki lub surówka chrzanowa.
My szukamy lokalu na imprezkę ślubna - zrobimy ja razem z 7 urodzinkami córki :)

reklama
Co dzisiaj pichcicie?
U mnie dzisiaj kalafiorowa mniam !!![emoji13]
Mi ogólnie najlepiej wchodzą zupy w ciąży.

Będziesz miała zakaz udzielania się![emoji23] za każdym razem jak piszesz co robiłaś do jedzenia ten język w tyłek ucieka.
No i klasyka… Ale bym zjadła takiej dobrej kalafiorowej !!!!!!!
No i dupa idę po kalafior... [emoji16]

Do góry