reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mnie bolą ale plecy ogólnie jak długo leżę.

Czy wasi partnerzy/ mężowie będą w Wami chodzić na kolejne badania USG.A może w poprzednich ciążach chodzili z Wami i byli przy porodach. Jak to przeżyli, poród. Bardzo byli w szoku czy dali radę być i wszystko zobaczyć.

Moj byl przy każdym "wiekszym" USG. Przy porodzie tez byl od poczatku do końca. Mimo ze on raczej wrazliwy na takie widoki i zapieral sie że będzie przy mojej glowie siedziec to ostatecznie pomagał położnej i przecinal pepowinę ;) przy drugim porodzie tez chce być:)

reklama
A boli któraś z Was kręgosłup ? Bo myślałam, ze mnie to dopadnie dopiero w ostatnich miesiącach ciąży a nie na początku :(
Boli - ale ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem. Teraz doszła ciąża plus dźwiganie 13 kg istotki i mam czasem tak, że wstać z łóżka nie mogę.. No ale cóż - do wszystkiego da się przyzwyczaić :)
Mnie bolą ale plecy ogólnie jak długo leżę.

Czy wasi partnerzy/ mężowie będą w Wami chodzić na kolejne badania USG.A może w poprzednich ciążach chodzili z Wami i byli przy porodach. Jak to przeżyli, poród. Bardzo byli w szoku czy dali radę być i wszystko zobaczyć.
D. był na każdym praktycznie Usg w poprzedniej ciąży i przy porodzie również mi towarzyszył. Przecinał pępowinę z czego też jest mega dumny, a potem jak mnie szyli kangurował Zuzannę :) Właściwie to dzięki niemu w dużej mierze skończyło się tak jak się skończyło, i za to jestem mu niezmiernie wdzięczna! Hihi popłakał się ze szczęścia jak córka ze mnie wyskoczyła :D
Teraz różnie z tym usg bo mamy małą pod opieką, ale ogólnie będzie chodzić jak tylko będzie taka możliwość. Porodu sobie bez niego nie wyobrażam :)

Moj maz przy 1 dzieecku byl ze mna na usg jak chcielismy poznac plec i byl rowniez przy porodzie. Byl podpora a i on czul sie swietnie tylko na koniec juz go wyprosili hehe bo jak zobaczyl malego to krzyknal " ku.wa jest " i kazaliz malym mu wyjsc juz. Tam widzial jak malego ubierali szczepili itd itd
Mój zapytał czy syn powinien być taki fioletowy to go położna objechała że ma idealny kolor ;) i żeby się nie czepiał. Ale serio bardzo mi pomógł przy porodzie sn, miałam wyłącznie bóle krzyżowe i gdyby nie jego masaż to bym tam chyba umarła.

Mój jest na każdym usg i porodu też nie wyobrażam sobie bez niego [emoji16]
Troszkę się boje jak to będzie bo wiadomo, że różne rzeczy się mogą wydarzyć ale nie wyobrażam sobie urodzić bez niego. To jedyna osoba która umie mnie uspokoić i myśle że jego obecność bardzo mi pomoże.
U mnie dziś 12+3 wg terminu porodu i ostatniego usg, w poniedziałek wizyta i już lekko się stresuje. Ostatnio wyczytałam że mogę już czuć lekkie trzepotanie w dole brzuszka i ciagle mi się wydaje że czuje [emoji23] ciekawe na ile faktycznie a na ile to urojenia bo przeczytałam ze to możliwe ‍♀️

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie, strasznie mi przykro, życie jest okrutne. Mam nadzieje, że wszystko wam się ułoży.

Ja bym nie dała rady wszystkim publicznie bez wyjątku oznajmić o ciąży. Wogóle na FB ni mam zamiaru stawiać fotek. Jak już urodzi się dzidziuś to wtedy, jak każdy będzie zdrowy i wszystko ok. Moja mama ma zakaz rozgłaszania nowiny komukolwiek.
Ja jestem takiego samego zdania :) w pierwszej ciąży tez nic nie wstawialam będąc w ciąży

Mój jest na każdym usg i porodu też nie wyobrażam sobie bez niego [emoji16]
Troszkę się boje jak to będzie bo wiadomo, że różne rzeczy się mogą wydarzyć ale nie wyobrażam sobie urodzić bez niego. To jedyna osoba która umie mnie uspokoić i myśle że jego obecność bardzo mi pomoże.
U mnie dziś 12+3 wg terminu porodu i ostatniego usg, w poniedziałek wizyta i już lekko się stresuje. Ostatnio wyczytałam że mogę już czuć lekkie trzepotanie w dole brzuszka i ciagle mi się wydaje że czuje [emoji23] ciekawe na ile faktycznie a na ile to urojenia bo przeczytałam ze to możliwe ‍[emoji3601]

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie, strasznie mi przykro, życie jest okrutne. Mam nadzieje, że wszystko wam się ułoży.
Na kiedy ty masz termin ze u Ciebie juz 12tc? Ja z synem czulam jakby mi banki w środku pekaly od 12tc a w 16tc juz czulam ruchy [emoji16] Teraz ze względu na to ze to druga ciąża powinnam czuć ruchy wcześniej.

Mój zapytał czy syn powinien być taki fioletowy to go położna objechała że ma idealny kolor ;) i żeby się nie czepiał. Ale serio bardzo mi pomógł przy porodzie sn, miałam wyłącznie bóle krzyżowe i gdyby nie jego masaż to bym tam chyba umarła.
Bóle krzyżowe .. znam .. przerabiałam :/ I już się boje ... ;(

ja też nie wstawiałam nic na FB czy inne społecznościowe portale. Dopiero jak się urodziła mała to się pochwaliliśmy :) I większość była serio w szoku! :D

reklama
Do góry