reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Czesc dziewczyny. Popołudniu jadę na betę. W sobote powtórka. Ja się nastawiam na zabieg. Bo wiem, że będzie spadać. Niby mdli, niby piersi bolą. Ale przy pustym jaju objawy też się utrzymuja.
Kochana życzę Ci z całego serducha żebyś pozytywnie się rozczarowała!
A swoją droga zastanawiam się czemu od razu nie dostałaś skierowania na betę na cito w szpitalu? Nie musiałabyś się tyle zadręczać. Nie rozumiem tej naszej służby zdrowia :/

Ja dziś byłam na szybkich zakupach w Biedronce i trafiłam na pieluszki tetrowe ;)
65CD99FF-DE39-4161-8CB8-9A478F60A4BA.jpeg

@Jaska.JDM moim zdaniem tak, w końcu to sól. Ja jeszcze maścia vicks zawsze się smaruje i b.pomaga.

@OdNowa widzę, że małymi kroczkami kompletujesz niezbędne rzeczy :))

Ja wczoraj wymiotowałam tyle razy ,że wieczorem ledwo na oczy patrzyłam..oby dziś było lepiej

Kochana życzę Ci z całego serducha żebyś pozytywnie się rozczarowała!
A swoją droga zastanawiam się czemu od razu nie dostałaś skierowania na betę na cito w szpitalu? Nie musiałabyś się tyle zadręczać. Nie rozumiem tej naszej służby zdrowia :/

Ja dziś byłam na szybkich zakupach w Biedronce i trafiłam na pieluszki tetrowe ;)
Zobacz załącznik 1032169
Lekarz i którego prowadze ciąże jest tam ordynatorem i mógł tak zrobić. Ale on poszedł inna druga. Podczas usg jak tylko zobaczyłam pusty pecherzyk to spojrzałam się na niego i mówie: jutro zabieg? Lekarz odp: a dlaczego pani przekresla ciąże? Fakt faktem, jest on pusty, oboje wiemy, co powinno w nim być. No i urosl za mały. Zrobi pani betę w odstępie dwóch dni i wtedy zobaczymy co dalej. Różne są przypadki, pozna owulacja itp. Ja bez wyniku bety nie mogę nic zrobić. We wtorek jestem tu w gabinecie i proszę przyjść z beta i zobaczymy co będzie dalej.

Ja przed miałam robione badanie tsh i endokrynolog mówił że idzie chyba w kierunku Hashimoto. Potem okazało sie że jestem w ciąży i nirmy dla ciężarnych przekroczone lekko wiec letrox 50 pol tab dostałam na czczo. A badania co do Hashimoto wykluczyły, więc tylko niedoczynność.

U Nas w domu też przeziębienie. Idziemy dziś do rodzinnego. Synek kaszle ja tylko ból gardła ktory budzi w nocy.

Dziewczyny inhalacje z nebu dose myslicie że mogę sobie robić?

U mnie właśnie od pierwszej ciąży ciagle była niedoczynnosc tarczycy na która się leczyłam, a teraz przy drugiej ciąży TSH bardzo wysokie ciężkie do zbicia, zmieniłam lekarza, pełno badań i jednak okazało się, ze to hashimoto. No i samopoczucie tez okropne brak sił, sucha skóra i ciagle zimno. Ale już wychodzę na prosta powoli.

U nas tez kaszel właśnie u synka. Zaczęły się już choróbska.
Zdrówka

Ostatnia edycja:
Witam. Chciałbym się przywitać i do Was dołączyć. Co prawda cały czas czekałam na ten "pewny" etap, ale on chyba nastąpi dopiero po porodzie, a tyle czekać nie mogę [emoji12] U mnie termin na 08 maja. W zeszły piątek byłam u gina, mój Haribo ma 2,13 cm, serduszko bije[emoji179] Jestem trochę po przejściach, ale staram się być dobrej myśli [emoji4]
Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję że mnie przygarniecie [emoji57]

Witam. Chciałbym się przywitać i do Was dołączyć. Co prawda cały czas czekałam na ten "pewny" etap, ale on chyba nastąpi dopiero po porodzie, a tyle czekać nie mogę [emoji12] U mnie termin na 08 maja. W zeszły piątek byłam u gina, mój Haribo ma 2,13 cm, serduszko bije[emoji179] Jestem trochę po przejściach, ale staram się być dobrej myśli [emoji4]
Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję że mnie przygarniecie [emoji57]
Hej, mam tą samą datę! Damy radę ;)

reklama
Lekarz i którego prowadze ciąże jest tam ordynatorem i mógł tak zrobić. Ale on poszedł inna druga. Podczas usg jak tylko zobaczyłam pusty pecherzyk to spojrzałam się na niego i mówie: jutro zabieg? Lekarz odp: a dlaczego pani przekresla ciąże? Fakt faktem, jest on pusty, oboje wiemy, co powinno w nim być. No i urosl za mały. Zrobi pani betę w odstępie dwóch dni i wtedy zobaczymy co dalej. Różne są przypadki, pozna owulacja itp. Ja bez wyniku bety nie mogę nic zrobić. We wtorek jestem tu w gabinecie i proszę przyjść z beta i zobaczymy co będzie dalej.
Szkoda ze tyle musisz czekać, jednak cały czas mam nadzieje ze ten czas będzie dla Ciebie jedynie potwierdzeniem ze jednak jest tak jak być powinno! I napewno nie możesz się załamywać!

@OdNowa ale fajne, po ile? Mam biedronke pod nosem, ale nie chce mi się zachodzić [emoji2960]
3211451B-3315-432E-A6BF-B587C0C7F075.jpeg

F33C6D74-BC1C-47C0-B990-D75ED1211F7B.jpeg

Do góry