reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A co to jest 10 faza rozwoju :O ale jestem nieświadoma :D
Dzieci mają coś takiego jak skok rozwojowy gdzie rozwój mózgu i układu nerwowego sprawia, że do dziecka dociera więcej bodźców. Zuzka jest wtedy niespokojna, płaczliwa, budzi się w nocy z krzykiem, i chce cały czas do mnie na ręce :) Skok mija a Ty masz wrażenie, że dziecko umie o wiele, wiele więcej i wszystko wraca do normy wraz z nowymi umiejętnościami :)
Poczytaj o tym, bo myśle że fajnie jest być na to przygotowanym. I spokojnie - ja też nie wiedziałam co to :p

reklama
Czy Wasze piersi są zawsze duże, czy w wybrane pory dnia? Moje zaokrąglily się mocno, ale wieczorem są ogromne, nie mogę się do kąpieli rozebrać bez bolu. No i bolą ciągle po bokach.

Dzieci mają coś takiego jak skok rozwojowy gdzie rozwój mózgu i układu nerwowego sprawia, że do dziecka dociera więcej bodźców. Zuzka jest wtedy niespokojna, płaczliwa, budzi się w nocy z krzykiem, i chce cały czas do mnie na ręce :) Skok mija a Ty masz wrażenie, że dziecko umie o wiele, wiele więcej i wszystko wraca do normy wraz z nowymi umiejętnościami :)
Poczytaj o tym, bo myśle że fajnie jest być na to przygotowanym. I spokojnie - ja też nie wiedziałam co to :p
Prawda :D choć czasem twoje dziecko po prostu jest okropne ;) ale z doświadczenia wiem że dobrze czasem zwalić na skok albo na zęby ;).

Ok. Ja oficjalnie dla wszystkich jestem w ciąży.. Wyszłam do sklepu..Z gąbka w gardle szybko zrobiłam zakupy ale kolejka w kasie ogromna.. Po 2 minutach słyszę Pani w ciąży proszę do lasy nr 5 [emoji23][emoji23]
Kurde jakoś tak nie przywykłam jeszcze ze widać i trochę to dziwnie musiało wyglądać jak sama się zdziwiłam..

Tak tak.. Brzuszek mocno już widoczny..
daj fote Kochana

Sent from my SM-J710F using Forum BabyBoom mobile app

Ja dzisiaj byłam na weselu. W ogóle nie dałam sobie taryfy ulgowej. Każdy taniec mój aż do 1.30 i czuje brzuch dość mocno. Chyba sobie dzisiaj wsadzę luteinę i wezmę nospe na wszelki wypadek. Za tydzień mam kolejne wesele i nadal bez USG. Zastanawiam się czy nie ubłagać ginki by mi zrobiła przed weselem to będę wiedziała czy mogę tak hasać beztrosko. Tak samo mówi się że nie dźwigać. Nie da się nie dźwigać mając małego lenia który waży te 13 kg i nie chce mu się wchodzić po schodach na trzecie piętro. Przynajmniej raz dziennie wnoszę.
ja w pt bylam na weselu, wczoraj poprawiny, nikt nie ogarnal ciazy, bo bylo wino bez alko i tanczylam do 3... tylko maz po pijaku paru najblizszym rozgadal...

Sent from my SM-J710F using Forum BabyBoom mobile app

Ja dzisiaj byłam na weselu. W ogóle nie dałam sobie taryfy ulgowej. Każdy taniec mój aż do 1.30 i czuje brzuch dość mocno. Chyba sobie dzisiaj wsadzę luteinę i wezmę nospe na wszelki wypadek. Za tydzień mam kolejne wesele i nadal bez USG. Zastanawiam się czy nie ubłagać ginki by mi zrobiła przed weselem to będę wiedziała czy mogę tak hasać beztrosko. Tak samo mówi się że nie dźwigać. Nie da się nie dźwigać mając małego lenia który waży te 13 kg i nie chce mu się wchodzić po schodach na trzecie piętro. Przynajmniej raz dziennie wnoszę.

Skąd wzięłaś siłę na tańce

Czy Wasze piersi są zawsze duże, czy w wybrane pory dnia? Moje zaokrąglily się mocno, ale wieczorem są ogromne, nie mogę się do kąpieli rozebrać bez bodlu. No i bolą ciągle po bokach.

Jakby od środka rozsadzało je

Prawda :D choć czasem twoje dziecko po prostu jest okropne ;) ale z doświadczenia wiem że dobrze czasem zwalić na skok albo na zęby ;).
haha też fakt ;) Bo dzieci potrafią być okropne :)
Czy Wasze piersi są zawsze duże, czy w wybrane pory dnia? Moje zaokrąglily się mocno, ale wieczorem są ogromne, nie mogę się do kąpieli rozebrać bez bolu. No i bolą ciągle po bokach.
Mnie dzis mdli, ale już lżej niż wczoraj.
Ehh dzisiaj też czuje się tragicznie. Po tych dwóch dniach względnego samopoczucia masakra jakaś - jakby ze zdwojoną siłą. :( A co do piersi to nie zauważyłam jakoś konkretnie kiedy są większe - są po prostu i bolą czasami. Brzuch mnie częściej boli i kłuje szyjka trochę :/
Już łapie stres związany z usg - jutro wizytuje po 14 :)

reklama
Do góry