reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Jutro u mnie wywoływanie porodu. O 8. Żel, 4-5h później oksytocyna. Czy ktoś miał wywoływany poród oksytocyną? Po jakim czasie udało się doprowadzić do rozwiązania? Lekki stresik jest :)
A czemu masz wywoływany? Ja byłam o krok od wywolania ale zrezygnowali i kazali czekać na 7 dobre po terminie(to w srode). Też bym się stresowala. Podobno jak podziała na Ciebie oxy to wszystko się dzieje szybko i intensywnie. Ale czasem kobiety mają po kilka kroplowke i nic 🙂 podobmo nie ma reguły. Czytalam mnóstwo historii i każda inna. 😉

reklama
A czemu masz wywoływany? Ja byłam o krok od wywolania ale zrezygnowali i kazali czekać na 7 dobre po terminie(to w srode). Też bym się stresowala. Podobno jak podziała na Ciebie oxy to wszystko się dzieje szybko i intensywnie. Ale czasem kobiety mają po kilka kroplowke i nic 🙂 podobmo nie ma reguły. Czytalam mnóstwo historii i każda inna. 😉
Mam mały poziom wód (3,2), od miesiąca łożysko 3st starości i strach o przepływy jest. Maluszek mało przybiera już i dziś w szpitalu stwierdzili,że trzeba spróbować jutro wywołać poród i nie ma co czekać.

Mam mały poziom wód (3,2), od miesiąca łożysko 3st starości i strach o przepływy jest. Maluszek mało przybiera już i dziś w szpitalu stwierdzili,że trzeba spróbować jutro wywołać poród i nie ma co czekać.
W którym tyg jesteś jeśli można wiedzieć, to dobrze ze nie ryzykuja czekając jak długo się da😊

No to wszystko jasne ! Dobrze że masz takich dobrych lekarzy i to wszystko widza. ! Jak nie przybiera i łożysko już starawe to nie ma co czekać. Ja też się tego bałam. No i jeszcze ewentualnie infekcji 😃🤭
Też jak mieli mi prawie wywoływać się stresowalam woec wierzę że stresik jest !
Ale już będzie po wszystkim 🙂 noc pewnie ciężka bo człowiek będzie myślał. Daj koniecznie znać jak zadziała na Ciebie kroplowka. ;)
A z terminem to już fajnie że zareagowali. U mnie nie zrobili bo wód jeste jeszvze odpowiednio. Mala Ciągle przybiera na wadze, przeplywy bardzo ładne. Kto się uspokoilo ;) także ja trzymam kciuki aby wszystko było dobrze jutro. Czekam na wieści. 🙂😉 trzymaj się mocno.

Ja mialam. Nie wiem jak oni to zrobili, ale od razu mi powiedzieli, ze po 4h beda sprawdzac rozwarcie i tak bylo w punkt. Na ktg juz bylo widac, ze maly jest gotowy do wyjscia (bo ja z tych co wszystko musze wiedziec, a ze mialam znieczulenie to nie dawalam spokoju poloznej [emoji23]) i mowila, ze tetno robi sie nizsze. No i tak przy skurczach mu skakalo gdzies do 160 tak na koniec mial 120-130
Jutro u mnie wywoływanie porodu. O 8. Żel, 4-5h później oksytocyna. Czy ktoś miał wywoływany poród oksytocyną? Po jakim czasie udało się doprowadzić do rozwiązania? Lekki stresik jest :)

reklama
Do góry