reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Tak teraz starają się trzymać krócej, ale NFZ wypłaca świadczenia za 3 doby, wiec 🤷🏼‍♀️
Zupełnie zapomniałam o tych procedurach 🙂

Mają mi jeszcze raz USG zrobić tak ordynator mówił i cały czas KTG robią...jeśli nic się nie wydarzy to pt wyjdę podejrzewam że trzymają 3 doby żeby kasę za mnie dostali ...😅 Nie mówili ale to sobie już z lekarzem swoim porozmawiam 🙂 i mam nadzieję że nic due nie zmieni i w pt wyjdę 🙏🙂
Ja pamiętam jakie miałam.takie dziwne uczucie, że będąc w szpitalu w 32tc i wokół kobiet które rodziły lub czekały na cc, też jakoś weszłam w fazę porodu i dziwnie mi było wrócić do domu i dalej czekać jeszcze 2 moesiace 😂🙂 takie to dziwne było.
U mnie dzisiaj wymarzone 38t0d i mam bóle kiesiaczkowe i straszne rozwolnienie. Wykończe się i zaczynam stresować.
Trzymam kciuki aby ktg było dobrze i czekajcie jak najdłużej w dwupaku;)

Ja na jedzenie w szpitalu nie narzekalam. Jadłam do było. Jak człowiek głodny to mu wszystko smakuje 😂 najgorsze jeat dla mnie to że kolacja jeat koło godziny 17.00 i nie bądź człowieku głodny!

reklama
Zupełnie zapomniałam o tych procedurach 🙂

Ja pamiętam jakie miałam.takie dziwne uczucie, że będąc w szpitalu w 32tc i wokół kobiet które rodziły lub czekały na cc, też jakoś weszłam w fazę porodu i dziwnie mi było wrócić do domu i dalej czekać jeszcze 2 moesiace 😂🙂 takie to dziwne było.
U mnie dzisiaj wymarzone 38t0d i mam bóle kiesiaczkowe i straszne rozwolnienie. Wykończe się i zaczynam stresować.
Trzymam kciuki aby ktg było dobrze i czekajcie jak najdłużej w dwupaku;)

Ja na jedzenie w szpitalu nie narzekalam. Jadłam do było. Jak człowiek głodny to mu wszystko smakuje 😂 najgorsze jeat dla mnie to że kolacja jeat koło godziny 17.00 i nie bądź człowieku głodny!
Jak narazie jest wszystko ok 🙂🙏 i oby tak zostało 🙂 bo poród wymarzyłam sobie w innym szpitalu 😅 aczkolwiek najważniejsze jest to żeby mały był zdrowy 🙂 29 idę do swojego lekarza to wszystko będę wiedzieć 🙂

Mi przeszła zgaga zaraz po porodzie i duszności też. Za to teraz mam zaparcia 😁
Przez które brzuch boli jeszcze bardziej. Czopki wczoraj poszły w ruch.

Planujemy dziś wyjść z domu na chwilę,
Zapakować się do auta i pojechać gdzieś do lasu ale mam mieszane uczucia.
Z 2 strony od ponad miesiąca nie wychodziłam w z domu nie licząc 2 wizyt u lekarza i pobytu w szpitalu 🤷‍♀️

@Karolina1988* trzymqm kciuki za wypis.
Mi jak w szpitalu podali obiad to się tylko zakurzyło 😂 taka głodna byłam.

Dusznosci miałaś do samego porodu?
Ja to czasami mam już tego dość... aż słabo mi się robi czasami...myślałam, że przed porodem przejdzie 🙈
Miałam kilka dni, kiedy wydawało mi się, że jest już lepiej... ale powróciło 🙈😨

Mi przeszła zgaga zaraz po porodzie i duszności też. Za to teraz mam zaparcia [emoji16]
Przez które brzuch boli jeszcze bardziej. Czopki wczoraj poszły w ruch.

Planujemy dziś wyjść z domu na chwilę,
Zapakować się do auta i pojechać gdzieś do lasu ale mam mieszane uczucia.
Z 2 strony od ponad miesiąca nie wychodziłam w z domu nie licząc 2 wizyt u lekarza i pobytu w szpitalu [emoji2368]

@Karolina1988* trzymqm kciuki za wypis.
Mi jak w szpitalu podali obiad to się tylko zakurzyło [emoji23] taka głodna byłam.
Myślę, że jak podjedziesz do lasu to nic się nie stanie [emoji57]

Dusznosci miałaś do samego porodu?
Ja to czasami mam już tego dość... aż słabo mi się robi czasami...myślałam, że przed porodem przejdzie 🙈
Miałam kilka dni, kiedy wydawało mi się, że jest już lepiej... ale powróciło 🙈😨
Tak w dodatku ja mam przewlekły kaszel.. Jak przyjechał na sor to jeszcze miałam gorączkę 38 😂 ale stwierdzili ze nie jestem podejrzana haha.
Odkąd urodziłam to nie mam kaszlu 🤔

Dziewczyny cz jest tu ktoś z Poznania? I mial cesarke na Polnej? Mnie czeka teraz 3 cc poprzednie byly na Raszeji wiec tak z ciekawosci pytam.....

reklama
Dobry dobry ! Chociaż dla mnie okropny 😑 wczoraj wzielam drugą dawkę antybiotyku MONURAL. Obudził mnie w nocy koło 3 taki bol zoladka i całego brzucha że się wystraszylam że to już to !!! 🙄🙄 od 3 do prawie 6 siedzialam w toalecie i walczyłam z biegunka. Zbierało mi sie tez na wymioty 🤢 ale na szczęście mam chorobę lokomocyjna i u mnie nie tak łatwo o "zwrot" do muszli. 🤭 czuje się wypluta. Malutka tak się wiercila przez to. Dosyć że mnie żołądek pierunsko bolał to ona mi po nim kopała. Na ulotce napisane że biegunka to naturalny objaw po tym leku. Super po prostu....

U mnie dzisiaj wymarzone 38+0 🤩😍cieszę się strasznie że doczekaliśmy tej daty. Jutro mam wizytę i czekamy już tylko na akcje. 😏😌

Współczuję pakowania i przejwzdzania ale zazdroszczę nowego lokum. Nasze jeszcze na etapie budowy 🙂😄
Bierzesz coś oslonowego na przy tym antybiotyku moze by Cię tak nie meczlo 😣 gratuluje 38 tyg ciąży, u mnie jeszcze 2,5 tyg to tego momentu 🤦‍♀️🙄🤪

Do góry