reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ależ się rozpisałyście 😊
Ja dzisiaj 32+3 i 15 kg do przodu. Z dnia na dzień przybyło mi 1 kg 🙈 Mój okruszek w 30+3 dniu ważył 1376g.

Aktualnie po wizycie u ginekologa, następna wizyta za 4 tygodnie. Termin sama zaproponowałam, by nie chodzić zbyt często. Na 17go mam zaplanowane resztę badań już pod kątem porodu (wymazy i te sprawy). ZUS muszę sobie dopilnować, bo system padł i nie dało się wystawić zwolnienia.

Szyjka zbadana bez pomiaru. Lekarz ledwo jej dosięgnął, bo tak daleko była 😂 Usłyszałam tylko: Szyjka daleko, zamknięta i git. Leżę dalej. Trochę leukocytów w moczu, szczawianów Ca. Żurawinę mam brać i tyle.

Mój synalek rozkręcił się bardzo, w 2 dni zmieniał pozycję kilkakrotnie🙈 Zaczynamy sobie nawzajem "dokuczać". On mnie kopie, ja go szturcham itd.

Brzuch często mi się stawia, jak postoję chwilę coraz częściej słyszę takie Puch, puch, jakby powietrze w macicy mi uchodziło 😂

reklama
@charlotte my kupilismy Cybex Cloud Z i-Size i baze obrotową wlasnie rozkladany do pozycji lezacej. Naprawde super sie prezentuje i adaptery do wpięcia w wozek. Postaram się wstawic w wolnej chwili zdjecia jak wyglada

@charlotte my kupilismy Cybex Cloud Z i-Size i baze obrotową wlasnie rozkladany do pozycji lezacej. Naprawde super sie prezentuje i adaptery do wpięcia w wozek. Postaram się wstawic w wolnej chwili zdjecia jak wyglada
A faktycznie korzystacie w funkcji rozkładania fotelika?
Bo zastanawiałam się na ile to jest po prostu chwyt marketingowy :D
Boję się że jak kupie taki fotelik to gondoli nie będę używać:D

@charlotte jeszcze nie, zaczniemy juz niedlugo :-) :) ale maz dzisiaj rozlozyl i uwazam, ze to dobry atut. dziecko bedzie lezalo wygodnie jak w gonfdoli, tym. bardziej, ze jakies szybkie zakupy to tylko wpinasz fotelik w rame i dziecka nie budzisz, spi wygodnie i albo kubelkowo albo na plasko.

@charlotte jeszcze nie, zaczniemy juz niedlugo :-) :) ale maz dzisiaj rozlozyl i uwazam, ze to dobry atut. dziecko bedzie lezalo wygodnie jak w gonfdoli, tym. bardziej, ze jakies szybkie zakupy to tylko wpinasz fotelik w rame i dziecka nie budzisz, spi wygodnie i albo kubelkowo albo na plasko.
To fakt. Mocno się nad nim zastanawiam :D bo przykuło moją uwagę :) My akurat na razie nie planujemy bazy, chociaż mamy isofix w samochodzie, Trochę już kasy szkoda ;/ mieliśmy inne wydatki. a w sumie w kilku już pytałam stronach z fotelikami, mówili, że baza to po prostu wygoda dla rodziców :)

Mi jeszcze został do kupienia wózek i fotelik na szczęście u siebie na miejscu mam sklep w którym mogę zakupić i Pan jest mega miły i kompetentny w doradzaniu już kupowałam tam materac i inne rzeczy więc jestem zadowolona 🙂 planowałam kupić po świętach to ale kurcze boje się czy nie zamkną takich sklepów bo niby jutro mają wprowadzić znów jakieś zakazy 🙄 a tak na marginesie kompletnie nie wiem jaki wózek 🤦

reklama
Powiem Wam, że miałabym ogromny problem z zakupem i wyborem wózka nowego. :) Ale mam problem z głowy bo kupuje uzywany od kuzynki. Ma Adamexa. Nie wiem jak się on ma do innych wózków ale ja się cieszę, że nie muszę przez to przechodzić.

@Karolina1988* Ja po zapoznaniu się z tematem proponuje kupić wózek 2w1 plus do tego fotelik lub wybierać już wózki które maja w zestawie 3w1 fotelik np CYBEXa. Najtańszy wózek jaki widziałam z fotelikiem, który ja prawdopodobnie będe kupować to:
Wózek 3w1 BEBETTO VULCANO + fotelik Cybex ATON 5
Mam nadzieję, że to jakoś pomoze :) Nie daj się nabrać na różne piedółki do wózka :D są filmiki na yt o tym jak nie kupować wózek :D bardzo mi się podobały. :) Ale fajnie, że masz taką możliwość akurat iść i pooglądać. Ja akurat nie zdecydowałam się na jeżdżenie z dzieckiem w nosidełku tylko zakupuje fotelik. :)

Do góry