reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ależ się rozpisałyście 😊
Ja dzisiaj 32+3 i 15 kg do przodu. Z dnia na dzień przybyło mi 1 kg 🙈 Mój okruszek w 30+3 dniu ważył 1376g.

Aktualnie po wizycie u ginekologa, następna wizyta za 4 tygodnie. Termin sama zaproponowałam, by nie chodzić zbyt często. Na 17go mam zaplanowane resztę badań już pod kątem porodu (wymazy i te sprawy). ZUS muszę sobie dopilnować, bo system padł i nie dało się wystawić zwolnienia.

Szyjka zbadana bez pomiaru. Lekarz ledwo jej dosięgnął, bo tak daleko była 😂 Usłyszałam tylko: Szyjka daleko, zamknięta i git. Leżę dalej. Trochę leukocytów w moczu, szczawianów Ca. Żurawinę mam brać i tyle.

Mój synalek rozkręcił się bardzo, w 2 dni zmieniał pozycję kilkakrotnie🙈 Zaczynamy sobie nawzajem "dokuczać". On mnie kopie, ja go szturcham itd.

Brzuch często mi się stawia, jak postoję chwilę coraz częściej słyszę takie Puch, puch, jakby powietrze w macicy mi uchodziło 😂

reklama
@charlotte my kupilismy Cybex Cloud Z i-Size i baze obrotową wlasnie rozkladany do pozycji lezacej. Naprawde super sie prezentuje i adaptery do wpięcia w wozek. Postaram się wstawic w wolnej chwili zdjecia jak wyglada

@charlotte my kupilismy Cybex Cloud Z i-Size i baze obrotową wlasnie rozkladany do pozycji lezacej. Naprawde super sie prezentuje i adaptery do wpięcia w wozek. Postaram się wstawic w wolnej chwili zdjecia jak wyglada
A faktycznie korzystacie w funkcji rozkładania fotelika?
Bo zastanawiałam się na ile to jest po prostu chwyt marketingowy :D
Boję się że jak kupie taki fotelik to gondoli nie będę używać:D

@charlotte jeszcze nie, zaczniemy juz niedlugo :-) :) ale maz dzisiaj rozlozyl i uwazam, ze to dobry atut. dziecko bedzie lezalo wygodnie jak w gonfdoli, tym. bardziej, ze jakies szybkie zakupy to tylko wpinasz fotelik w rame i dziecka nie budzisz, spi wygodnie i albo kubelkowo albo na plasko.

@charlotte jeszcze nie, zaczniemy juz niedlugo :-) :) ale maz dzisiaj rozlozyl i uwazam, ze to dobry atut. dziecko bedzie lezalo wygodnie jak w gonfdoli, tym. bardziej, ze jakies szybkie zakupy to tylko wpinasz fotelik w rame i dziecka nie budzisz, spi wygodnie i albo kubelkowo albo na plasko.
To fakt. Mocno się nad nim zastanawiam :D bo przykuło moją uwagę :) My akurat na razie nie planujemy bazy, chociaż mamy isofix w samochodzie, Trochę już kasy szkoda ;/ mieliśmy inne wydatki. a w sumie w kilku już pytałam stronach z fotelikami, mówili, że baza to po prostu wygoda dla rodziców :)

Mi jeszcze został do kupienia wózek i fotelik na szczęście u siebie na miejscu mam sklep w którym mogę zakupić i Pan jest mega miły i kompetentny w doradzaniu już kupowałam tam materac i inne rzeczy więc jestem zadowolona 🙂 planowałam kupić po świętach to ale kurcze boje się czy nie zamkną takich sklepów bo niby jutro mają wprowadzić znów jakieś zakazy 🙄 a tak na marginesie kompletnie nie wiem jaki wózek 🤦

reklama
Powiem Wam, że miałabym ogromny problem z zakupem i wyborem wózka nowego. :) Ale mam problem z głowy bo kupuje uzywany od kuzynki. Ma Adamexa. Nie wiem jak się on ma do innych wózków ale ja się cieszę, że nie muszę przez to przechodzić.

@Karolina1988* Ja po zapoznaniu się z tematem proponuje kupić wózek 2w1 plus do tego fotelik lub wybierać już wózki które maja w zestawie 3w1 fotelik np CYBEXa. Najtańszy wózek jaki widziałam z fotelikiem, który ja prawdopodobnie będe kupować to:
Wózek 3w1 BEBETTO VULCANO + fotelik Cybex ATON 5
Mam nadzieję, że to jakoś pomoze :) Nie daj się nabrać na różne piedółki do wózka :D są filmiki na yt o tym jak nie kupować wózek :D bardzo mi się podobały. :) Ale fajnie, że masz taką możliwość akurat iść i pooglądać. Ja akurat nie zdecydowałam się na jeżdżenie z dzieckiem w nosidełku tylko zakupuje fotelik. :)

Do góry