reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny zmieniając temat bo ja ogólnie jestem panikara a już te wszystkie newsy mnie dobijają .. mam takie pytanko czy używacie metki z ubranek chodzi o te wewnątrz gdzie jest napisane np. skład ...pytam bo nie wiem czy ucinać czy zostawić chodzi o to by małemu nie przeszkadzało 🤔

Ja obcinam wszystkie, w swoich ubraniach też bo mnie "gryzą". Zakładam że skóra dziecka będzie jeszcze bardziej wrażliwa :)

reklama
Ja też się wyłączyłam od mediów i od wszystkiego co z tym zwiazane. Nie mamy na nic teraz wpływu , no chyba że na sposób przeżywania kwarantanny. Każdy z nas jakos z tego powodu boleję , ale kto jak nie my Polacy ?;) Damy radę ♥️

Obudziłam się o 2 na siku... Ojej....

Ja niestety nie potrafię się wyłączyć. Lubię być na bieżąco ze wszystkim. Już pomijam informacje o wirusie, ale też mam na mysli przyziemne rzeczy, zawsze mam wyjście awaryjne przygotowane w razie w... do pierwszego porodu chyba wszystkie filmiki oglądnelam jak to wygląda co może pójść nie tak już tak mam 🤪 mimo ze główne nastawienie to WCHODZĘ, RODZE I WYCHODZE 😁💪
Mimo , że jestem z pod znaku ryb i powinnam być Dyzio marzycielem to twardo stąpam i zawsze biorę pod uwagę kilka scenstiuszy... mam to po mamie i zawsze do niej się śmieje, że wolałabym być mniej przejmująca i zorganizowaną osobą (myślę tu o mojej siostrze 💗) one sa zdrowsze i łatwiej im się żyje 🤷🏼‍♀️ ale żeby nie było tak pnuro to głęboko wierzę w to, że do końca kwietnia to jeszcze się skonczy, no i na pierwsze siku obudziłam się teraz po 5 rano to dopiero jest coś, będę dzisiaj mega wyspana osobą 😁

Ja niestety nie potrafię się wyłączyć. Lubię być na bieżąco ze wszystkim. Już pomijam informacje o wirusie, ale też mam na mysli przyziemne rzeczy, zawsze mam wyjście awaryjne przygotowane w razie w... do pierwszego porodu chyba wszystkie filmiki oglądnelam jak to wygląda co może pójść nie tak już tak mam 🤪 mimo ze główne nastawienie to WCHODZĘ, RODZE I WYCHODZE 😁💪
Mimo , że jestem z pod znaku ryb i powinnam być Dyzio marzycielem to twardo stąpam i zawsze biorę pod uwagę kilka scenstiuszy... mam to po mamie i zawsze do niej się śmieje, że wolałabym być mniej przejmująca i zorganizowaną osobą (myślę tu o mojej siostrze 💗) one sa zdrowsze i łatwiej im się żyje 🤷🏼‍♀️ ale żeby nie było tak pnuro to głęboko wierzę w to, że do końca kwietnia to jeszcze się skonczy, no i na pierwsze siku obudziłam się teraz po 5 rano to dopiero jest coś, będę dzisiaj mega wyspana osobą 😁
Mam to samo mega się wszystkim przejmuje i wszystko biorę do siebie i chce żeby było zrobione wszystko na już 🤷 to jest mega wkurzające bo inni mnie uspokajają a ja pomimo wszystko potrafię czasami nie dość w nocy bo myślę myślę 🤯...a tak wogole to trzymam kciuki żebyś mogła sobie wszystko przywieźć z Polski i była wtedy choć trochę spokojniejsza 🙂 ważne że nie jesteś sama w tym wszystkim tylko masz męża zawsze to jest odrobinie lepiej na duszy 🙂

Witajcie :)
Mam do Was pytanie odnośnie łóżeczka :) które polecacie? Chodzi mi głównie o fronty tzn. Czy zabudowany czy ze szczebelkami? (Zdjęcia zapożyczone z neta) Wiki-1000x1000.pngKoala-Szuflada-Żyrafka.png

Mam to samo mega się wszystkim przejmuje i wszystko biorę do siebie i chce żeby było zrobione wszystko na już 🤷 to jest mega wkurzające bo inni mnie uspokajają a ja pomimo wszystko potrafię czasami nie dość w nocy bo myślę myślę 🤯...a tak wogole to trzymam kciuki żebyś mogła sobie wszystko przywieźć z Polski i była wtedy choć trochę spokojniejsza 🙂 ważne że nie jesteś sama w tym wszystkim tylko masz męża zawsze to jest odrobinie lepiej na duszy 🙂
Właśnie tak sobie myslalam o Tobie wczoraj i przepraszam , że to napisze ale Ty to dopiero masz pod górkę, pierwsza ciąża i sama ze wszystkim. Nie dziwię Ci się, że o wszytsko pytasz i masz ciagle obawy. Prawda jest taka , że tu jesteś anonimowa i nikt Cię nie ocenia bo na szczęście mamy tu same świetne dziewczyny i mimo ze zdania są różne to umiemy kulturalnie je wymieniać. I jeszcze jedno chcialam Ci napisac , jak wczoraj pisałaś o tym detektorzeze tętna, że nie masz wolnych pieniędzy, bo kupujesz wszystko za swoje. Mam nadzieję, że od taty dziecka będziesz się domagać alimentów one Ci się należą jak psu buda i nie popusć mu, tym bardziej jak piszesz, że się nie interesuje niczym! Ja trzymam kciuki i podziwiam, że tak sobie dajesz rade!

Właśnie tak sobie myslalam o Tobie wczoraj i przepraszam , że to napisze ale Ty to dopiero masz pod górkę, pierwsza ciąża i sama ze wszystkim. Nie dziwię Ci się, że o wszytsko pytasz i masz ciagle obawy. Prawda jest taka , że tu jesteś anonimowa i nikt Cię nie ocenia bo na szczęście mamy tu same świetne dziewczyny i mimo ze zdania są różne to umiemy kulturalnie je wymieniać. I jeszcze jedno chcialam Ci napisac , jak wczoraj pisałaś o tym detektorzeze tętna, że nie masz wolnych pieniędzy, bo kupujesz wszystko za swoje. Mam nadzieję, że od taty dziecka będziesz się domagać alimentów one Ci się należą jak psu buda i nie popusć mu, tym bardziej jak piszesz, że się nie interesuje niczym! Ja trzymam kciuki i podziwiam, że tak sobie dajesz rade!
Są dni kiedy muszę sobie popłakać bo czuję że wybuchnę i wtedy jest jakaś ulga i biorę się za coś do robienia np. teraz piorę i prasuje ubranka 🙂 muszę być silna dla mojego malucha żebym mogła mu się wpelni nim zająć 🙂 bo kto jak nie ja mama da radę muszę ale powtarzam sobie że robię to dla niego dla tej malutkiej istotki która już tak kocham 🥰 a co do alimentów to nie mam zamiaru mu popuścić bo niestety jest jak jest jazdy grosz się dla mnie liczy więc czemu nam nie walczyć dla dziecka o to co mu się należy ....

Ja mam odkładanie to z zyrawka jest super zachowasz do szuflady pampersy , chusteczki, pieluchy, kocyki nic nie widać i oszczędność moejca.
Też mam to z żyrafką. Pierwsze co się zepsuło to szuflada🤦‍♀️ włożyłam skrzyneczki, chyba to lepiej bo z pokrywkami się nie kurzy. I teraz kupowałabym łóżeczko gdzie się cały front się zdejmuje a nie tylko kilka szczebelków- trudno się położyć z dzieckiem a i dziecku na dłużej by starczyło. Mąż sam musiał przerabiać i montować wzmocnienie

reklama
Witajcie :)
Mam do Was pytanie odnośnie łóżeczka :) które polecacie? Chodzi mi głównie o fronty tzn. Czy zabudowany czy ze szczebelkami? (Zdjęcia zapożyczone z neta) Zobacz załącznik 1094578Zobacz załącznik 1094579
Ja też mam zyrafke kupiłam używana ponieważ ktoś mi polecił ten model z szufladą właśnie na zaoszczędzenie miejsca 🙂
Ja mam odkładanie to z zyrawka jest super zachowasz do szuflady pampersy , chusteczki, pieluchy, kocyki nic nie widać i oszczędność moejca.

Do góry