reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny zmieniając temat bo ja ogólnie jestem panikara a już te wszystkie newsy mnie dobijają .. mam takie pytanko czy używacie metki z ubranek chodzi o te wewnątrz gdzie jest napisane np. skład ...pytam bo nie wiem czy ucinać czy zostawić chodzi o to by małemu nie przeszkadzało 🤔

Ja obcinam wszystkie, w swoich ubraniach też bo mnie "gryzą". Zakładam że skóra dziecka będzie jeszcze bardziej wrażliwa :)

reklama
Ja też się wyłączyłam od mediów i od wszystkiego co z tym zwiazane. Nie mamy na nic teraz wpływu , no chyba że na sposób przeżywania kwarantanny. Każdy z nas jakos z tego powodu boleję , ale kto jak nie my Polacy ?;) Damy radę ♥️

Obudziłam się o 2 na siku... Ojej....

Ja niestety nie potrafię się wyłączyć. Lubię być na bieżąco ze wszystkim. Już pomijam informacje o wirusie, ale też mam na mysli przyziemne rzeczy, zawsze mam wyjście awaryjne przygotowane w razie w... do pierwszego porodu chyba wszystkie filmiki oglądnelam jak to wygląda co może pójść nie tak już tak mam 🤪 mimo ze główne nastawienie to WCHODZĘ, RODZE I WYCHODZE 😁💪
Mimo , że jestem z pod znaku ryb i powinnam być Dyzio marzycielem to twardo stąpam i zawsze biorę pod uwagę kilka scenstiuszy... mam to po mamie i zawsze do niej się śmieje, że wolałabym być mniej przejmująca i zorganizowaną osobą (myślę tu o mojej siostrze 💗) one sa zdrowsze i łatwiej im się żyje 🤷🏼‍♀️ ale żeby nie było tak pnuro to głęboko wierzę w to, że do końca kwietnia to jeszcze się skonczy, no i na pierwsze siku obudziłam się teraz po 5 rano to dopiero jest coś, będę dzisiaj mega wyspana osobą 😁

Ja niestety nie potrafię się wyłączyć. Lubię być na bieżąco ze wszystkim. Już pomijam informacje o wirusie, ale też mam na mysli przyziemne rzeczy, zawsze mam wyjście awaryjne przygotowane w razie w... do pierwszego porodu chyba wszystkie filmiki oglądnelam jak to wygląda co może pójść nie tak już tak mam 🤪 mimo ze główne nastawienie to WCHODZĘ, RODZE I WYCHODZE 😁💪
Mimo , że jestem z pod znaku ryb i powinnam być Dyzio marzycielem to twardo stąpam i zawsze biorę pod uwagę kilka scenstiuszy... mam to po mamie i zawsze do niej się śmieje, że wolałabym być mniej przejmująca i zorganizowaną osobą (myślę tu o mojej siostrze 💗) one sa zdrowsze i łatwiej im się żyje 🤷🏼‍♀️ ale żeby nie było tak pnuro to głęboko wierzę w to, że do końca kwietnia to jeszcze się skonczy, no i na pierwsze siku obudziłam się teraz po 5 rano to dopiero jest coś, będę dzisiaj mega wyspana osobą 😁
Mam to samo mega się wszystkim przejmuje i wszystko biorę do siebie i chce żeby było zrobione wszystko na już 🤷 to jest mega wkurzające bo inni mnie uspokajają a ja pomimo wszystko potrafię czasami nie dość w nocy bo myślę myślę 🤯...a tak wogole to trzymam kciuki żebyś mogła sobie wszystko przywieźć z Polski i była wtedy choć trochę spokojniejsza 🙂 ważne że nie jesteś sama w tym wszystkim tylko masz męża zawsze to jest odrobinie lepiej na duszy 🙂

Witajcie :)
Mam do Was pytanie odnośnie łóżeczka :) które polecacie? Chodzi mi głównie o fronty tzn. Czy zabudowany czy ze szczebelkami? (Zdjęcia zapożyczone z neta) Wiki-1000x1000.pngKoala-Szuflada-Żyrafka.png

Mam to samo mega się wszystkim przejmuje i wszystko biorę do siebie i chce żeby było zrobione wszystko na już 🤷 to jest mega wkurzające bo inni mnie uspokajają a ja pomimo wszystko potrafię czasami nie dość w nocy bo myślę myślę 🤯...a tak wogole to trzymam kciuki żebyś mogła sobie wszystko przywieźć z Polski i była wtedy choć trochę spokojniejsza 🙂 ważne że nie jesteś sama w tym wszystkim tylko masz męża zawsze to jest odrobinie lepiej na duszy 🙂
Właśnie tak sobie myslalam o Tobie wczoraj i przepraszam , że to napisze ale Ty to dopiero masz pod górkę, pierwsza ciąża i sama ze wszystkim. Nie dziwię Ci się, że o wszytsko pytasz i masz ciagle obawy. Prawda jest taka , że tu jesteś anonimowa i nikt Cię nie ocenia bo na szczęście mamy tu same świetne dziewczyny i mimo ze zdania są różne to umiemy kulturalnie je wymieniać. I jeszcze jedno chcialam Ci napisac , jak wczoraj pisałaś o tym detektorzeze tętna, że nie masz wolnych pieniędzy, bo kupujesz wszystko za swoje. Mam nadzieję, że od taty dziecka będziesz się domagać alimentów one Ci się należą jak psu buda i nie popusć mu, tym bardziej jak piszesz, że się nie interesuje niczym! Ja trzymam kciuki i podziwiam, że tak sobie dajesz rade!

Właśnie tak sobie myslalam o Tobie wczoraj i przepraszam , że to napisze ale Ty to dopiero masz pod górkę, pierwsza ciąża i sama ze wszystkim. Nie dziwię Ci się, że o wszytsko pytasz i masz ciagle obawy. Prawda jest taka , że tu jesteś anonimowa i nikt Cię nie ocenia bo na szczęście mamy tu same świetne dziewczyny i mimo ze zdania są różne to umiemy kulturalnie je wymieniać. I jeszcze jedno chcialam Ci napisac , jak wczoraj pisałaś o tym detektorzeze tętna, że nie masz wolnych pieniędzy, bo kupujesz wszystko za swoje. Mam nadzieję, że od taty dziecka będziesz się domagać alimentów one Ci się należą jak psu buda i nie popusć mu, tym bardziej jak piszesz, że się nie interesuje niczym! Ja trzymam kciuki i podziwiam, że tak sobie dajesz rade!
Są dni kiedy muszę sobie popłakać bo czuję że wybuchnę i wtedy jest jakaś ulga i biorę się za coś do robienia np. teraz piorę i prasuje ubranka 🙂 muszę być silna dla mojego malucha żebym mogła mu się wpelni nim zająć 🙂 bo kto jak nie ja mama da radę muszę ale powtarzam sobie że robię to dla niego dla tej malutkiej istotki która już tak kocham 🥰 a co do alimentów to nie mam zamiaru mu popuścić bo niestety jest jak jest jazdy grosz się dla mnie liczy więc czemu nam nie walczyć dla dziecka o to co mu się należy ....

Ja mam odkładanie to z zyrawka jest super zachowasz do szuflady pampersy , chusteczki, pieluchy, kocyki nic nie widać i oszczędność moejca.
Też mam to z żyrafką. Pierwsze co się zepsuło to szuflada🤦‍♀️ włożyłam skrzyneczki, chyba to lepiej bo z pokrywkami się nie kurzy. I teraz kupowałabym łóżeczko gdzie się cały front się zdejmuje a nie tylko kilka szczebelków- trudno się położyć z dzieckiem a i dziecku na dłużej by starczyło. Mąż sam musiał przerabiać i montować wzmocnienie

reklama
Witajcie :)
Mam do Was pytanie odnośnie łóżeczka :) które polecacie? Chodzi mi głównie o fronty tzn. Czy zabudowany czy ze szczebelkami? (Zdjęcia zapożyczone z neta) Zobacz załącznik 1094578Zobacz załącznik 1094579
Ja też mam zyrafke kupiłam używana ponieważ ktoś mi polecił ten model z szufladą właśnie na zaoszczędzenie miejsca 🙂
Ja mam odkładanie to z zyrawka jest super zachowasz do szuflady pampersy , chusteczki, pieluchy, kocyki nic nie widać i oszczędność moejca.

Do góry